Susţinător principal

Divertisment

- Despre Noi -
  Contact
  Servicii
  Portofoliu
  Echipa

- Util -
  Ghidul Noului venit
  Ghidul romanului in UK
  Drepturi in UK
  Institutii romanesti
  Organizatii
  Biserici
  Restaurante
  Magazine romanesti
  Discoteci romanesti
  Transfer de bani

- Mica Publicitate -
  Anunturi

- Stiri -
  Romani in UK
  Stiri din Romania
  Ziar

- Comunitate -
  Diaspora
  Forum
  Evenimente
  Album Foto
  Horoscop

sponsored links

Din arhiva noastra o

Poza Random
Horoscop
Gemeni
05/22 - 06/21
Nu incerca sa repari azi problema in care esti deja prins de ceva vreme, pentru ca azi nu detii toate resursele necesare unui succes deplin. In ciuda eforturilor depuse, lucrurile se complica si mai mult si practic consumi inutil energia investita intr-un plan fara prea multi sorti de izbanda. Opreste-te un pic din acest film de actiune si permite-ti o zi de ragaz pentru a medita asupra lucrurilor. Daca nu insisti sa termini totul acum, vei incepe sa descoperi aspecte noi, care erau demult acolo, dar din cauza stresului, nu puteai sa le vezi. Esti obosit, deci mai degraba ti-ai lua o zi de vacanta, in care sa nu faci nimic, pentru ca oricum nu-ti prea iese.
Oferit de www.acvaria.com

Utilizatori Online

Newsletter

Statistics

Membri: 21869
Stiri: 1723
Linkuri: 0
Vizitatori: 64740548

Forum Romani In UK
Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
Re:Am voie sa lucrez pana imi vine blue cardul? (1 viewing) (1) Guest
Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !
Go to bottom Post Reply Favoured: 0
TOPIC: Re:Am voie sa lucrez pana imi vine blue cardul?
carpediem30
Dau pe aici cand am timp
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Am voie sa lucrez pana imi vine blue cardul? 10 Months, 3 Weeks ago  
Buna din nou,

V-as ruga mult sa ma sfatuiti, sunt confuza si nedumerita. V-am mai cerut sfaturi si in trecut cand am aplicat pentru yellow card ca student si m-au ajutat enorm.

Am terminat NVQ in childcare de curand iar la sfarsitul lui iulie imi expira cele 4 luni de gratie care mi-au dat dreptul sa lucrez full-time de la terminarea NVQ-ului. Lucrez full-time momentan. Nu am reusit sa-mi fac programare la Croydon sa aplic pentru blue card asa ca m-am hotarat sa trimit aplicarea prin posta la sfarsitul lui iulie, cand implinesc un an de cand lucrez.

Stiu ca trebuie sa continui ca student ca sa pot lucra in continuare dar nu mai pot face alt NVQ (am terminat level 3), si de aceea vreau sa ma inscriu la universitate care incepe in octombrie. Intrebarea mea este, din august si pana in octombrie, am voie sa lucrez? Daca trebuie sa trimit yellow card-ul prin posta atunci cum pot continua ca student si sa am drept de munca part-time? Daca nu continui ca student, ce statut am eu pana imi vine blue cardul?

Universitatea e in childcare, iar eu lucrez in domeniul asta, oare voi avea voie sa lucrez full-time ca atunci cand am facut NVQ-ul?

Am trimis email la Home Office si le-am pus aceleasi intrebari dar nu mi-au raspuns la toate intrebarile, asa ca nu stiu ce sa fac

Va multumesc din suflet!

Report to moderator   Logged Logged  
  The administrator has disabled public write access.
Moise_mrc
Dau pe aici cand am timp
graphgraph
Re:Am voie sa lucrez pana imi vine blue cardul? 10 Months, 3 Weeks ago  
Buna....

Zici ca nu ti-au raspuns la toate intrebarile....dar la ce ti-au raspuns?...din cate stiu daca ai aplicatia trimisa pana la raspunsul negativ/pozitiv poti sa muncesti...

Doi_na
Dau pe aici cand am timp
graphgraph
1.Daca ai un an de munca pe baza YC-ului ca student, nu mai conteaza ca ti-au expirat cele 4 luni de la terminarea cursului....asa ca sigur poti munci doar la acelasi angajator pana la sosirea raspunsului de la HO.
2.Daca nu mai poti face un curs NVQ in childcare, poti face unul ca si Care Assistant (asta ca sa fie cat de cat intr-un domeniu apropiat) sau in multe alte domenii care nu strica in cazul in care nu iti mai gasesti job in domeniul childcare.

carpediem30
Dau pe aici cand am timp
graphgraph
Va multumesc pentru raspunsuri.

Altcineva mi-a spus ca nici de blue card nu mai am nevoie pentru ca am lucrat 12 luni consecutive si am studiat in acelasi timp. Scrie si pe website-ul Home Office si ca ar fi bine sa am blue card-ul doar ca acoperire pentru angajare.
Voi ce parere aveti despre asta?

Deci nu pot sa-mi schimb angajatorul pana nu primesc blue cardul?

Va multumesc din nou

Doi_na
Dau pe aici cand am timp
graphgraph
Teoretic asa e, cu atat mai mult daca scrie si pe site-ul HO ar trebui sa fie si legal iar angajatorii sa tina cont de asta, dar aceasta situatie in planul concret sta cu totul altfel si am sa va povestesc tocmai pt ca zilele trecute sotul meu a trecut prin aceasta problema cu angajatorul lui.

Sotul meu a fost student 2 ani la acelasi colegiu, la un curs NVQ level 2 si apoi level 3, a lucrat cu YC ca student un an si jumatate la acelasi angajator si inca e la acest angajator...dosarul lui la HO e perfect si cu multe documente pt ca el a cerut prima data YC si apoi prelungirea lui, iar din 30 martie a aplicat pt BC: deci la dosar in afara de acte sunt scrisori, recomandari de la colegiu si angajator in care acestia il laudau pt rezultate, prezenta, comportament...etc

OK!!!
Chiar saptamana trecuta angajatorul stiind ca sotul meu a treminat scoala in iunie l-a intrebat daca vrea sa mai lucreze la ei si cum va face asta in ideea ca el acum nu mai e student iar YC-ul expira la 4 luni dupa terminarea cursului.
Sotul meu i-a explicat ca el acum e acoperit de faptul ca are deja un an de munca legal si teoretic el poate munci legal full-time si fara sa aiba BC in mana, cu atat mai mult ca el deja a aplicat ca sa aiba acest document si asteapta raspunsul...a scos copie la imprimanta de pe pagina HO unde scrie acest lucru si l-a dat angajatorului sa vada, i-a dat si un nr de tel de la HO ca sa sune sa se lamureasca.
Raspunsul agajatorului: ce imi arati tu e egal cu zero...important e ce scrie pe YC-ul tau, ala e singurul document pe care il ai si poate fi luat in seama...adica din octombrie tie iti expira dreptul de munca si nu mai poti lucra legal in tara asta. PUNCT!!!!
In aceasta sitatie vei fi si daca iti schimbi angajatorul, ba mai rau ca angajatorul cel nou nu te cunoaste ca cel la care ai fost pana atunci si iti va cere sa ii arati ca ai drept de munca...tu ce vei face? stai sa ii povestesti ca tu poti munci legal ca ai un an de munca muncit pe baza YC-ului dar nu ii poti arata un document in acest sens ca nu il ai? Daca cineva crede ca exista vreun angajator care sa te ia in seama doar pe vorbe incercati alt angajator cand nu aveti si BC in mana...eu sunt convinsa ca nu ai nici o sansa, decat in cazul in care angajatorul te cunoaste, iti e prieten si te crede pe cuvant ca tu poti munci legal si fara sa ai documentul BC in mana ca deja ai munci legal un an pe baza altui document numit YC si pe baza statutului de student...sau mai ai sanse in cazul in care vei intalni un angajator cumsecade, dispus sa nu asculte indicatiile de sus ca sa nu angajeze emigranti si sa fie dispus sa sune la HO, sa se intereseze de soarta ta si daca poti munci legal...

CONCLUZIA noastra:
- Ne rugam la Dumnezeu sa primeasca raspuns bun inainte de octombrie la aplicatia pt BC.
- Angajatorii sunt deja montati sa nu ma tina emigranti si cauta orice motiv sa scape de ei...inclusiv apeleaza la indiferenta, cand ar putea sa dea un telefon la HO si sa se lamureasca cum sta situatia cu romanii, asta in cazul in care ei chiar nu stiu.

krstina
Citesc din umbra
graphgraph
Din pacate toate cele scrise pe site-ul Home Office-ului se bat cap in cap. Eu sunt intr-o situatie similara. La sfarsitul lunii acesteia imi expira cele 4 luni de munca full time iar cei de la home office si-au inchis biroul de enquires pt romani si bulgari. nu mai gasesti nici un nr de telefon la ei pe site ca sa ii poti contacta. Deoarece ei sunt in posesia actelor mele de 6 luni de zile am reusit sa iau legatura cu cineva de la home office care mi-a dat un nr de fax la care companie pt care lucrez sa ii contacteze. Binenteles ca nu au reusit sa le trimita nimic prin fax insa au trimis un email cerand detalii despre dreptul meu de a continua sa muncesc. Nu am primit nici un raspuns si nici o companie nu va merge pe vorbe ca putem continua sa muncim. Ei au nevoie de hartii prin care home office-ul sa confirme.

Ce putem face? Nimic...suntem la mana lor
Asteptam, Asteptam, Asteptam....

Go to top Post Reply