ada01
Imi place mult aici
|
|
Re:Ce carti cititi? 4 Years, 5 Months ago
|
|
|
Jodi Picoult - My sister`s keeper
The devils wears Prada - Lauren Weisberger
|
|
|
|
|
|
|
The administrator has disabled public write access.
|
|
|
|
|
|
|
Se observa ceva diversitate,e de bine cred eu,important e sa citesti ceva.
Cei trei muschetari ,cu urmarile respective,pot spune ca au facut deliciul copilariei mele,cine stie editiile alea cartonate ,dar pe care nu puteai sa pui mana.
As mai pune acolo-"Ciresarii",lui Constantin Chirita,plus fabuloasa epopee (cel putin pt acea varsta) a lui Karl May-"Winnetou si Old Sattherhand",chiar Mark Twain si cei doi sugubati ai lui.
Pt cei mai tineri de pe aici,bucurati-va de amploarea ofertei de carti,pe timpul lui "nea Ceasca", era uneori la limita imposibilului sa pui mana pe o carte buna.Libraresele (vanzatoarele din librarii) erau cotate cam la fel de bine ca si ospatarii,sau macelarii-adica,trebuia sa-i ai de prieteni,sau vecini!!
Revenind la carti,am vazut ca -cristina parca,a pomenit de FRederick Forsyth,cu "Fist of god",mie imi place f mult cum scrie tipul,el este autorul "Sacalului","Octombrie rosu",ecranizate excelent,plus multe altele.
In aceeasi linie l-as incadra pe Tom Clancy.
Celor ce le-au placut Dan Brown,mi-as permite sa le recomand Daniel Easterman,scrie mult mai bine ca Brown (cred eu),si cam aceleasi teme.
Pomeneam in primul post despre Irvin Shaw-este autorul unor romane excelente,printre care "Om bogat,om sarac" pt cine stie despre ce vb,unul din serialele ce ne-au tinut cu sufletul la gura pe timpul odiosului (ala a dat liber la difuzare pt a putea romanii urmari decadenta americana),su Peter Straus si Nick Nolte fffff tineri,plus "odiosul" Falconetti.
Nu as incheia fara a aminti de un alt mare favorit Eric Maria Remarque,cu "Trei camarazi" sau mai nou editatul "Arcul de triumf".
John Fowles,autorul "Magul"-ui,un roman excelent,greu,l-am citit de trei ori pana acum,ecranizat cu Anthony Quinn si Michael Caine.Tot el a scris si "Iubita Locotenentului francez",plus multe altele.
Am zis ca inchei,asa ca va mai dau un singur titlu, Ken Kasey "Zbor deasupra unui cuib de cuci"-primul oscar a lui Jack Nicholson!
Mai vb-toate aceste carti (in afara de cele ale copilariei) le am aici in UK,in romaneste,poate ar fi bine odata sa organizati o intalnire din aia despre carti,acasa la mine,am cam 200 volume in romaneste.Si,am marea impresie ca ai mei copii nu vor beneficia de ele,din pacate,citesc doar in engleza.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Felicitari pentru ideea topicului printule
Se stie ca numarul cititorilor de carti este in scadere din pacate, dar ma bucur sa vad ca inca mai sunt persoane care citesc si nu traiesc numai in lumea internetului si a evolutiei rapide. Eu, trebuie sa recunosc ca nu mai sunt asa cititor impatimit cum eram in liceu, de ex. mergeam la biblioteca de 2/3 ori pe saptamana ca imi terminam cartile rapid, asa mult imi placeau si stateam pana noaptea tarziu, cu sufletul la gura sa termin. Asa curios eram ce se va intampla mai departe si nu reuseam sa dorm daca nu aflam  Nu mai am acum din pacate deocamdata linistea si timpul sa mai citesc (nu vreau sa ma scuz,stiu ca nu e scuza pentru asta), dar de fiecare data cand ma gandesc si am ocazia mai citesc,o fac. Si am o biblioteca destul de 'colorata' acasa.
Printre preferatele mele carti, pe care le recomand cu caldura si celorlalti si pe care una dintre ele am recitit-o recent sunt:
1. 'Mizerabilii' - Victor Hugo
2. 'Aventurile lui Nils Holgersson in Suedia' - Selma Lagerlof
Am vrut sa pun si cate o poza cu fiecare dar nu mi se incarca site-ul de host, mai face el figuri. 
|
|
|
|
|
|
|
|
ada01
Imi place mult aici
|
|
|
|
|
Pai printe, daca te duci asa mult timp inapoi , atunci iti aduci aminte de Winettou sau colectia de Povesti nemuritoare sau Colt Alb de Jack London?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Londoner22 wrote:
Felicitari pentru ideea topicului printule
Se stie ca numarul cititorilor de carti este in scadere din pacate, dar ma bucur sa vad ca inca mai sunt persoane care citesc si nu traiesc numai in lumea internetului si a evolutiei rapide. Eu, trebuie sa recunosc ca nu mai sunt asa cititor impatimit cum eram in liceu, de ex. mergeam la biblioteca de 2/3 ori pe saptamana ca imi terminam cartile rapid, asa mult imi placeau si stateam pana noaptea tarziu, cu sufletul la gura sa termin. Asa curios eram ce se va intampla mai departe si nu reuseam sa dorm daca nu aflam  Nu mai am acum din pacate deocamdata linistea si timpul sa mai citesc (nu vreau sa ma scuz,stiu ca nu e scuza pentru asta), dar de fiecare data cand ma gandesc si am ocazia mai citesc,o fac. Si am o biblioteca destul de 'colorata' acasa.
Printre preferatele mele carti, pe care le recomand cu caldura si celorlalti si pe care una dintre ele am recitit-o recent sunt:
1. 'Mizerabilii' - Victor Hugo

2. 'Aventurile lui Nils Holgersson in Suedia' - Selma Lagerlof

Am vrut sa pun si cate o poza cu fiecare dar nu mi se incarca site-ul de host, mai face el figuri.
Gata si-a revenit si site-ul asa ca pot pune si imagini 
|
|
|
|
|
|
|
|
alyssa
Imi place mult aici
|
|
|
|
Ma abtin...ca-mi vine sa ma urc pe pereti de la ce carti citesc acum...
Macar de s-ar aplica ceva...of
|
|
|
|
|
|
|
|
alyssa
Imi place mult aici
|
|
|
|
|
Lasand asta la o parte, as recomanda"To kill a Mockingbird"-Harper Lee
"Of Mice and Men"-Steinbeck
Stendhal- "Le Rouge et le Noir"
"Candide"- Voltaire
Toate sunt despre descoperirea esentei umane si eu personal am invatat multe din ele.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ada01 wrote:
QUOTE: Pai printe, daca te duci asa mult timp inapoi , atunci iti aduci aminte de Winettou sau colectia de Povesti nemuritoare sau Colt Alb de Jack London?
Pai ce a fost rau la aceste carti?
E Jack London considerat un clasic? E!
Asa cred ca se formeaza incet,incet dorinta de a citi,cu cartile copilariei.
Ce - "Cei trei muschetari" e v'un tratat filozofic?Dar as reciti-o oricand cu placere.
Iaca,dnu de a scris "De veghe in lanul de secara" tocmai ce a implinit 90 de ani.
E si asta o carte de referinta? E!.
Nu stiu ,poate sunt eu mai altfel,eu nu citesc carti ca sa pot bifa apoi o casuta undeva in CV-ul meu -citita!
Eu citesc din placerea pura de a citi.
Oi citi mai multe din astea easy-brain sau cum le numea cineva,dar asta e.
Umberto Eco-"Numele Trandafirului", e buna?,am savurat-o de doua ori,in ambele ocazii insa luandu-mi cam trei luni sa o termin.
Revenind la romani-cui nu i-au placut "Ciresarii"-chestia de fapt e---a citit-o cineva din cei de pe aici?
Rebreanu,Sadoveanu,Preda,sunt mari,ce zic eu mari,sunt URIASI,DAR,cati chiar au stat cu "Rascoala" pe masa,la lumina lumanarii,ca nea Ceasca lua periodic curentul (manca-l-ar 666).
Hai ca ma aprind,mai vb.
Spor la citit!
|
|
|
|
|
|
|
|
ada01
Imi place mult aici
|
|
|
|
Da ai dreptate, mi-ai adus aminte de carti vechi de care mi-am adus aminte cu placere.Nimic rau in ce ai scris.C`mon, don`t feel offended
Aici este o lista de carti , poate ne mai amintim de unele citite cu ani in urma.Stiu ca am citit cu mare greutate Divina Comedie - Dante Alighieri, din cauza trimiterilor numeroase.
http://kemell.k5.ro/autoeducatie/cele-100-de-carti-de-citit-pana-la-35ani/
Lista cred ca este totusi incompleta.
Seneca - o delectare pentru orice parinte ( din lista de mai sus)
|
|
|
|
|
|
|
Last Edit: 2009/01/10 23:43 By ada01.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Umberto Eco - Insula din ziua de ieri
The Island of the Day Before
|
|
|
|
|
|
|
|
|