- Forum
- Locul de întâlnire al românilor din Marea Britanie
- Biroul de informatii
- pasaport ro expirat- obtinere pasaport britanic
pasaport ro expirat- obtinere pasaport britanic
as avea o intrebare pentru cei care sunt sau au fost in situatia de a obtine catatenia britanica?(pasaport britanic).
in ianuarie pot depune dosarul pentru a obtine cetatenia britanica dar recent mi-a expirat pasaportul romanesc si cartea de identitate.am fost la consulat pentru a reinnoi toate aceste documente dar mi-au cerut sa inregistrez mai intai certificatul de casatorie britanic(cu cetatean britanic) in romania, dupa care sa depun actele pentru pasaport.toate astea vor costa foarte mult plus timpul de asteptare pentru fiecare.
intrebarea mea este:
Se poate depune dosarul pentru obtinerea cetateniei britanice fara a prezenta pasaportul? detin un blue card valabil si ma intreb daca vor accepta blue cardul ca dovada de identitate. daca este posibil atunci nu as mai face actele romanesti.
multumesc
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Eu as sugera un card de identitate provizoriu pe care-l poti face printr-o imputernicire cu cineva de acasa, iar apoi pe aceea baza iti faci pasaportul care ti se accepta in dosarul de naturalizare.(pentru aceste demersuri totusi ai nevoie de prezenta ta la Consulatul Roman din Londra)
Succes:)
Statul roman nu recunoste casatoria ta in UK cu un cetatean britanic, bun, pai de ce trebuie sa declari ca esti casatorita. Acum, sincer, e cheltuiala mare si timp pierdut.
Cred ca varianta cea mai buna e sa dai o fuga in tara sa-ti faci un CI la urgenta. Nu declari ca esti casatorita si ai scapat de atatea hartoage, mai ales ca o sa obtii cetatenia britanica. Te mai intereseaza care mai e treaba cu statutul tau in Ro?
Daca dai o fuga in tara scapi de consulat si taxele lor.
Iman, M-am gandit si eu mult la treaba cu transcrierea certificatul de casatorie.
Statul roman nu recunoste casatoria ta in UK cu un cetatean britanic, bun, pai de ce trebuie sa declari ca esti casatorita. Acum, sincer, e cheltuiala mare si timp pierdut.
Cred ca varianta cea mai buna e sa dai o fuga in tara sa-ti faci un CI la urgenta. Nu declari ca esti casatorita si ai scapat de atatea hartoage, mai ales ca o sa obtii cetatenia britanica. Te mai intereseaza care mai e treaba cu statutul tau in Ro?
Daca dai o fuga in tara scapi de consulat si taxele lor.
Joahanna, are expirate ambele documente, daca citim cu atentie.Deci ar trebui sa-si faca documente de calatorie, deci travel documents cu care sa poata iesi din UK.Decat sa faca aceste documente, poate sa faca un ID provizoriu pe baza careia acasa isi poate face pasaportul() in regim de urgenta il faci intr-o zi)cu care vina incoa`, si-l depune la dosar pentru naturalizare cu actele de rigoare.
Joahanna, are expirate ambele documente, daca citim cu atentie.Deci ar trebui sa-si faca documente de calatorie, deci travel documents cu care sa poata iesi din UK.Decat sa faca aceste documente, poate sa faca un ID provizoriu pe baza careia acasa isi poate face pasaportul() in regim de urgenta il faci intr-o zi)cu care vina incoa`, si-l depune la dosar pentru naturalizare cu actele de rigoare.
Da, ai dreptate, Ada01.;) Dar poate sa-si faca travel documents cu numele de domnisoara, astfel scuteste partea cu transcrierea certificatului de casatorie, nu-i asa? ;)
pe scurt; pasaport expirat, CI expirat.
am de transcris in reg romane 2 documente emise in UK; un certif de divort (al unei casatorii anterioare oficiate in ro dar divortul declarat in uk) si un cert de casatorie (oficiata in uk).
mentionez ca atat pasaportul cat si CI sunt emise pe numele din prima casatorie.
intentia mea era sa merg in ro sa le reinnoiesc pe numele nou binenteles. la vremea respectiva nu am avut toate actele necesare si apoi am amanat din disperarea fata de birocratie.
am aflat (extrem de greu) ca am nevoie pt aceste doua acte de apostila de la haga mai intai, apoi de traducerea lor si abia apoi mers la starea civila din ro etc.
am tot citit in toate partile (inclusiv pe un website moldovean si unul american!)ca aceasta inregistrare/transcriere in registrele romane ale acestor documente emise in strainatate, poate dura intre 3-6 luni! (in Moldova se poate face in regim de urgenta in 6 ore, am citit); ei bine eu am la dispozitie maxim 3 saptamani dupa care trebuie sa ma intorc in UK, la lucru, casa, copii etc viata mea de aici.
si acum intrebarile;
-exista posiilitatea ca si-n Romania sa se poata face in regim de urgenta, adica sa nu raman blocata acolo pt 6 luni?
-exista posibilitatea legala de a reinnoi pasaportul pastrand numele vechi (practic nedeclarand ca m-am recasatorit? inteleg ca este pe propria raspundere :) dar daca-mi asum acest risc, am nevoie sa arat din nou certificatul de casatorie initial? pt ca nu-l mai am, evident..sau nu? pt ca oricum ei au deja o copie legalizata acolo..
-exista posibilitatea -din nou legala si pe propria raspundere- de a nu declara a doua casatorie deloc si de a schimba pasaportul pe numele meu de fata? adica declarandu-ma divortata, dar nu recasatorita? (intreb asta pt ca urmeaza sa divortez a doua oara in curand si incerc sa evit niste proceduri anevoioase... motive evidente)
-voi vedeti si alte optiuni? ca eu sunt extrem de ametita de toata birocratia...ca sa nu mai zic ca am fost in audienta la ambasada aici si m-au ametit si mai rau.
ah si se pare ca am nevoie si de travel doc pt a pleca acasa.. stie cineva ce acte, costuri, deplasari, timp implica asta?
nu stiu cat de succint am prezentat situatia, sper sa se inteleaga ceva :unsure:
multumesc anticipat expertilor :)