fbpx

× Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !

Documente necesare.

11 Jan 2009 12:40 #100074 by cristea_b
Buna,

As dori sa intreb daca stiti ce fel de documente as avea nevoie daca cumpar o masina in U.K. si vreau sa o las in tara familiei spre folosinta.

Va multumesc!

Bogdan

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Jan 2009 13:16 - 05 Mar 2009 16:46 #100078 by giorgianrusu
Replied by giorgianrusu on topic Re:Documente necesare.
Salut Bogdan!
Cumpararea masinii in uk e un proces f. lejer si daca vrei sa o lasi parintilor in tara ma gandesc ca trebuie sa fii tu posesorul masinii in acte (V5), sa ai asigurare si taxe de drum valabile.

Cam atat cred...
Eu am condus mult timp prin tara o Vauxhall Vectra si nu m-a oprit niciodata politia.

Daca vrei sa o si inregistrezi/inmatriculezi in tara (desi sunt taxele scumpe la prima inmatriculare) pe Certificatul de inmatriculare al masinii e o rubrica speciala pt. export pe care-l completezi si il trimiti la DVLA.
Succes!

11 Jan 2009 13:27 #100085 by taranu
Replied by taranu on topic Re:Documente necesare.
cristea_b wrote:

Buna,

As dori sa intreb daca stiti ce fel de documente as avea nevoie daca cumpar o masina in U.K. si vreau sa o las in tara familiei spre folosinta.

Va multumesc!

Bogdan

Daca inteleg bine, vrei sa cumperi autoturismul pe numele tau si sa ramana pe numele tau, chiar daca va circula in Romania, nu ? :)
Teoretic nu este o metoda chiar ortodoxa, dar este foarte practica daca vizezi evitarea taxei de \"prima\" inmatriculare pentru o masina second-hand.

Pentru inmatriculare ai toate informatiile aici: http://www.dvla.gov.uk/vehicles.aspx la rubrica \"how to registering your vehicle\" de asemenea gasesti si alte informatii necesare ... tu ii vei plati road tax si asigurarea aici, dar cum ii faci MOT ? va trebui probabil sa o aduci aici pt. MOT cand expira (nu sunt sigur ... poate completeaza altii care stiu mai bine).

Eventual sa vorbeasca in Romania cu un notar si sa-i spuna ca doresti sa-i lasi doar folosinta nu si dreptul de proprietate, ca sa o poti tine inmatriculata in UK pe numele tau.

11 Jan 2009 14:42 #100105 by cristea_b
Replied by cristea_b on topic Re:Documente necesare.
Multumesc foarte mult pentru informatii,

Idea mea e sa io cumpar tatalui meu....o inregistrez eu aici pe numele meu...o duc in tara si io las lui sa o foloseasca...cand va trebui sa ii faca verificarea(M.O.T.-ul) vine el cu ea in Anglia...

Chestia e ca nu sunt sigur daca poate sa ii faca asigurare romaneasca...eu aici sa ii fac asigurare m-ar costa cam scump cred avand in vedere ca nu am inca impliniti 23 de ani...

Si mai un lucru ar fii taxa de drum...daca eu nu o folosesc aici nu ar trebui sa platesc taxa de drum, doar atunci cand el va veni cu masina la M.O.T.? In schimb in Romania va trebui platita taxa de drum...

Ar fii corect cum cred eu?

Multumesc!

Bogdan

11 Jan 2009 23:32 #100182 by ada01
Replied by ada01 on topic Re:Documente necesare.
Uite tocmai am aflat ca trebuie sa cauti documentul intitulat: V5 si sa citesti: exporting cars from the UK.

11 Jan 2009 23:53 #100190 by taranu
Replied by taranu on topic Re:Documente necesare.
Bogdan, daca tii masina pe numele tau, e firesc sa platesti TU asigurarea si road tax, mai ales ca va trebui sa anunti DVLA cand cumperi masinuta ca sa ti-o treaca pe nume.

Ar trebui sa pui in balanta taxa de \"prima\" inmatriculare si cat trebuie sa platesti asigurarea. road tax o poti plati pe 6 luni si asiguarea la fel, dar vezi cat costa in Romania asigurarea penumele tau cu utilizator persoana specificata (tatal tau). Nu stiu sa-ti spun daca trebuie sa platesti taxa de drum in Romania, sa intrebe cineva din Romania la Posta sau unde se mai poate plati acum.

ada01, daca vine o data pe an cu masina inapoi nu face niciun export, lasa omu` in pace ... cu masina exportata in Romania, trebuie sa o inmatriculeze acolo si sa plateasca taxa de \"prima\" inmatriculare , care probabil costa mai mult decat masina, daca u au abrogat idiotii aia ordonanta prin care Tariceanu a triplat taxa inainte de a parasi Guvernul ... sa dam sfaturi si practice ;)