- Forum
- Locul de întâlnire al românilor din Marea Britanie
- Biroul de informatii
- drept de munca in Anglia
drept de munca in Anglia
Am studii superioare incheiate (Facultate in domeniul tehnic).
Am teoretic oferta de munca din Anglia (insa angajatorul este un pic reticient la procesul pe care trebuie sa-l urmeze)
Am experienta de 3 ani pe postul pe care am oferta.
Ma lamureste si pe mine cineva exact cum pot veni cu drept de munca in Anglia?
din ce am citit am inteles ca angajatorul trebuie sa obtina o licenta de sponsorizare apoi sa ceara drept sa ma angajeze pe baza programului \"tier 2 - skilled worker category\"(sa publice anunt cu jobul etc..), iar daca toate acestea sunt acceptate eu sa cer apoi work permit...
Am inteles bine?
Si asta e singura posibilitate de a veni in Anglia cu drept de munca?
Va multumesc
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- _deleted_Andu
-
- Platinum Member
-
- Thank you received: 0
mai exista variand self employment, dar asta doar daca se preteaza meseriei tale si daca angajatorul ar fi de acord sa te angajeze in sistemul asta..
Sa nu exageram cu \"comoditatea\" angajatorilor din UK, ai incercat sa vezi ce are de facut un angajator ca sa poata angaja un foreigner ???raul, angajatorul trebuie sa aplice pt work permitul tau, de aici si reticenta lui...e o procedura care ii cam dezarmeaza, in multe cazuri din comoditate..
Mai intai trebuie sa se acrediteze ca sa devina sponsor, apoi trebuie sa dovedeasca, ca nu a reusit sa angajeze pe postul scos la concurs niciun british citizen/rezident si abia apoi sa ceara WP pentru acel candidat la angajare ... vorbesc despre noile reguli aplicabile.
Daca vrea sa angajeze un singur om, chiar nu merita bataia de cap daca nu este cu adevarat un post cheie in firma sau cel putin un post extrem de important ... in schimb, daca doreste sa angajeze 20-30 de romani, atunci merita sa se zbata (probabil \"economia\" facuta la salarii va fi simtitoare).
Raul, ai posbilitatea sa aplici pentru WP prin HSMP chiar fara sa vii in UK, apoi poti aplica la orice job daca obtii WP prin HSMP ... eventual poti incerca varianta self employed daca angajatorul este de acord si meseria se preteaza.
- _deleted_Andu
-
- Platinum Member
-
- Thank you received: 0
ma rog, am zis si io, n-am dat cu paru\', probabil conteaza mult si natura jobului :)
In mod clar conteaza si natura job-ului, dar mai ales eficienta economica/angajat ;)
Raul, ai posbilitatea sa aplici pentru WP prin HSMP chiar fara sa vii in UK, apoi poti aplica la orice job daca obtii WP prin HSMP ... eventual poti incerca varianta self employed daca angajatorul este de acord si meseria se preteaza.
Mersi la toti pentru raspunsuri, urmeaza sa ma interesez pe varianta de self employed (asta e ca un fel de eu devin persoana fizica autorizata si ei ma angajeaza za si contractor - postul e pe managment) si apoi sa vad daca iasa punctajul la Highly Skilled Migrant Programme
mersi