fbpx

× Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !

cum aduc un pisic in uk?

16 Jul 2009 12:36 #110620 by radu_ro
mai am o problema...una mare de tot si sper sa nu primesc comentarii stupide...
am in romania un pisic la care tin enorm de mult e \"copilul meu\". Stie cineva de ce am nevoie sa il aduc aici? sau unde ma pot interesa care sunt conditiile si procedurile?
va multumesc

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Jul 2009 12:51 #110621 by printulintunericului
Nu stiu sigur daca pe aici ,sau pe celalalt forum s-a discutat indelung despre asa ceva,incearca sa \"rasfoiesti\" ,vezi ce gasesti.

Din cate stiu eu,ar fi vb sa-l tii in carantina cele 6 luni,daca nu ma insel,dar asta este o informatie doar din auzite.

O alta varianta ar fi sa-l bagi in bagaje (doar daca vii cu masina) si sa te rogi sa nu fii oprit in vama,
am auzit de persoane ce au adus un catel asa,adormit cu fenobarbital (vb serios),pe perioada traversarii cu ferry.

Multa bafta,stiu prin ce treci,sau,inteleg macar,de cand in UK,si noi suntem posesorii a doua pisici,ultima achizitie o corcitura mica de siamez cu maidanez,care este deliciul familiei!

16 Jul 2009 14:41 #110626 by theo2009
Pentru un catel ai nevoie de (probabil la fel si cu pisica):
1. Deparazitare
2. Vaccin antirabic si anti tetanos
3. Carnet sanatate
4. Cip implantat
5. Pasaport
6. 6 luni il tii in tara - de la data vaccinurilor
7. Il aduci in UK.

16 Jul 2009 19:40 #110631 by radu_ro
Replied by radu_ro on topic Re:cum aduc un pisic in uk?
mersi mult de informatii.
dar...\"cip implantat\"?????????dumnezeule mare asta ce mai e?parca e din filmele sf:( si unde se fac implanturile astea?

pisicul meu are vreo 8ani dar n-are niciun vaccin sau carnet de sanatate ca sta numai in casa.N-a iesit deloc si n-am avut probl cu el in plus e poveste mare ca sa faca vreo injectie..dar poate m-as descurca sa ii scot carnet.
cat despre pasaport...cum se face si asta, si unde?
multumesc

16 Jul 2009 20:20 #110633 by michaelasi
radule .... ptr deparazitare , vacinurile antirabice si antitetanos , cip implantat , carnet de sanatate si pasaport ai nevoie de un veterinar.

sper sa ai timp sa rasfoiesti acest link iti da toate detaliile de care ani nevoie ....

http://www.defra.gov.uk/animalh/quarantine/pets/procedures/owners.htm

Daca ai nevoie d emai mult ajutor da-mi de stire .... Romania este parte din Pet Travel Scheme si ca atare nu este neaparata nevoie de 6 luni de carantina daca animalul indeplineste toate cerintele de mai jos ...
Have your pet microchipped

Before any of the other procedures for PETS are carried out, your pet must be fitted with a microchip so that it can be properly identified.
Have your pet vaccinated

After the microchip has been fitted your pet must be vaccinated against rabies. There is no exemption to this requirement, even if your pet has a current rabies vaccination

Arrange a blood test

After your pet has been vaccinated, it must be blood tested to make sure that the vaccine has given it a satisfactory level of protection against rabies.

Get PETS documentation

For animals being prepared in an EU country, you should get an EU pet passport. If you are preparing your animal in a non-EU listed country you will need to obtain an official third country veterinary certificate although note that Croatia, Gibraltar, Norway, San Marino and Switzerland are also issuing passports.

Before your pet enters the UK, it must be treated against ticks and a tapeworm

Your pet must be treated against ticks and tapeworms not less than 24 hours and not more than 48 hours before it is checked in with an approved transport company for its journey into the UK.

20 Jul 2009 14:48 #110691 by Webmaster
sau .. pui un soricel de jucarie pe o sfoara si il trag dupa tine si vine pisicul singur :)