fbpx

× Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !

afaceri pe timp de criza in Uk

30 Aug 2009 20:32 #113547 by stelutademare
In afara de mancare, m-am speriat cat mananca astia pe aici,is cat elefantii,daca a-ti avea ceva banuti, sau chiar daca nu, ce afaceri ar merge facute la momentul asta? Nu genul de \"afacere\" care sa te imbogateasca peste noapte, ci una pe termen lung...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 Aug 2009 10:44 #113573 by theo2009
Daca crezi ca afacerea cu mancare \"ar merge\" atunci mergi pe ideea asta.
In rest, daca as avea o idee stralucita ( incerc sa o visez de 10 ani) as pune-o in practica....Banuti am si am avut \"ceva\" dar idei sanatoase nu....

01 Sep 2009 13:29 #113618 by Sphinx
Pai sa ne gandim, cam ce are in general lumea nevoie? Papa- bun ar fi un restaurant-pizzerie-pub...; masina- ar fi bun un service , reprezentanta auto , ...; omul mai si moare (ohmy: )
deci pompe funebre ; asa ca idei se gasesc . Pacat ca nu avem destui bani(niciodata) si ne punem mereu sa cantarim (poate pentru prea mult timp ) daca in final are rost sa ne apucam de ceva nou . Eu cel putin , dupa ce am avut experiente neplacute in tara , am zis ca nu ma mai apuc de asa ceva , niciodata.

01 Sep 2009 18:19 #113632 by stelutademare
Interesanta ideea cu...pompele funebre..:P Mergi la sigur....nu dai faliment..:laugh:
Eu as avea niste banuti cu care sa incep o mica aacere de familie, dar mai cantaresc putin lucrurile...Ma gandeam la un laborator de cofetarie/patiserie,sau o firma de clining..In tara am avut o firma de recrutare bone...

01 Sep 2009 21:46 #113654 by edy
Intradevar, un topic interesant \'sa deschizi afacerea ta proprie in UK\' (este si unua dintre aspiratiile mele). Totusi este foarte foarte riscant, mai ales in conditiile economice existente. Piata este foarte volatila, bancile reticente la imprumutat bani, competitia este crancena iar clientii nu se bat la usa. Asta probabil ar putea fi generalizat la majoritatea sectoarelor, indiferent de industrie. In plus este foarte usor sa fi eliminat de pe piata de companiile mari care dispun de capital. Si eu, ca si multi dintre voi am ceva bani in pusculita, dar nu cred ca e momentul oportun pentru o investitie. Totusi contrar celor spuse, o afacere de succes e de stiut: se face riscand tot(si in plus iti trebuie si o galeata noroc). Totusi personal as prefera sa investesc cu cap decat sa ma las purtat de noroc.

In alta ordine de idei daca ar veni vorba de investit, probabil cea mai buna idee ar fi o investitie in prestari servicii. E.g.

- spalatorie de masini: investitie minima (chirie pe spatiu - short term, cateva produse de cleaning, 2 self employed, sistem de apa cu presiune, etc) suficient potential pentru profit.

- cleaning company (foarte usor de deschis \'Company House\' si nu necesita o investitie mare). Dar in aceasta afacere partea principala consta in ati gasi clientii; nu este imposibil daca se aplica o strategie de piata eficienta.

In opinia mea o afacere de succes inseamna o investitie minima dar cu potential (consumatori) care va genera un profit satisfacator. Inainte de a incepe orice afacere cred ca foarte important ar fi o riguroasa investigare a pietii de desfacere dar si o evaluare a bugetului.

Sper ca nu am taiat nimanui apetitul de a avea o afacere dar cred ca cel mai bine ar fi sa fim realisti: suntem dispusi sa pierdem banii pe care i-am strans cu greu in ani si ani de munca grea in UK? I am out! Cel putin pentru moment, inca planuiesc strategii si astept momentul oportun iar daca acel moment va veni voi investi doar un sfert din saving-ul pe care l-am facut (just to be on the safe side).

Toate cele bune!