- Forum
- Locul de întâlnire al românilor din Marea Britanie
- Biroul de informatii
- Limited Company + Self
Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !
Limited Company + Self
- caracatita25
-
Topic Author
- New Member
-
Less
More
- Thank you received: 0
09 Sep 2009 18:40 #114271
by caracatita25
Limited Company + Self was created by caracatita25
Buna Tuturor !
Pana acum am lucrat ca si self employed, acum am deschis un LTD.
Itrebariile mele ar fii:
1. Pot sa renunt la self si sa lucrez ca LTD fiind directorul LTD-lui?
2. Raman self si lucrezi pt LTD-ul meu in post de director, si platesc taxe ca self si LTD. In acest caz, cum e cu taxele, nu asi vrea sa pletesc dublu cat pana acuma.
Am rasfoit forumul, am gasit cateva informatii utile, dar poate cineva, imi da niste informatii noi.
Multumesc pentru ajutor !
Pana acum am lucrat ca si self employed, acum am deschis un LTD.
Itrebariile mele ar fii:
1. Pot sa renunt la self si sa lucrez ca LTD fiind directorul LTD-lui?
2. Raman self si lucrezi pt LTD-ul meu in post de director, si platesc taxe ca self si LTD. In acest caz, cum e cu taxele, nu asi vrea sa pletesc dublu cat pana acuma.
Am rasfoit forumul, am gasit cateva informatii utile, dar poate cineva, imi da niste informatii noi.
Multumesc pentru ajutor !
Please Log in or Create an account to join the conversation.
09 Sep 2009 22:52 #114330
by ada01
Replied by ada01 on topic Re:Limited Company + Self
Cam platesti dublu.Pentru ca la Ltd ai PAYE, iar la self, platesti class 2 contributions.De ce sa fi inregistrat in 2 locuri,can`t get it:huh:
- caracatita25
-
Topic Author
- New Member
-
Less
More
- Thank you received: 0
10 Sep 2009 09:26 #114351
by caracatita25
Replied by caracatita25 on topic Re:Limited Company + Self
Multumesc pentru raspuns !
Idea e ca daca renunt la self pot lucra legal in continuare in uk ca si LTD (Paye).
Sun la HM Revenue sa le spun ca nu mai sunt self ca am LTD ?
Care e demersul?
Thanks !
Idea e ca daca renunt la self pot lucra legal in continuare in uk ca si LTD (Paye).
Care e demersul?
Thanks !
10 Sep 2009 22:43 #114436
by taranu
Replied by taranu on topic Re:Limited Company + Self
caracatita25 wrote:
De obicei un om de afaceri daca nu are timp sa faca el insusi cercetarile de rigoare, apeleaza la consultanta si asta e valabil oriunde in lume,nu doar in UK sau Romania.
Tu inca nu ai nici macar notiunile de baza necesare pentru o afacere ... ce-ar fi sa cauti un consultant de afaceri ? Sau macar sa-ti faci timp sa citesti si sa te informezi.
Cea mai buna sursa de informare oficiala o gasesti aici: http://www.businesslink.gov.uk si este gratuita ;)
Statutul de employed sau self employed nu are legatura cu forma juridica de organizare a afacerii. Daca renunti la self employment vei ramane doar un proprietar de afacere (Ltd.) si esti obligat prin efectul legii sa numesti un administrator (secretary) si un Director.
Daca te-ai fi informat la HMRC ai fi aflat ca nu platesti chiar dublu ci ai posibilitatea sa declari venitul din salariu fix cat venitul neimpozabil, NIC 2,3
caracatita25, desi am postat de nenumarate ori, se pare ca este mai simplu sa deschideti un topic nou decat sa incercati sa cititi.Multumesc pentru raspuns !
Care e demersul?
Thanks !
De obicei un om de afaceri daca nu are timp sa faca el insusi cercetarile de rigoare, apeleaza la consultanta si asta e valabil oriunde in lume,nu doar in UK sau Romania.
Tu inca nu ai nici macar notiunile de baza necesare pentru o afacere ... ce-ar fi sa cauti un consultant de afaceri ? Sau macar sa-ti faci timp sa citesti si sa te informezi.
Cea mai buna sursa de informare oficiala o gasesti aici: http://www.businesslink.gov.uk si este gratuita ;)
Statutul de employed sau self employed nu are legatura cu forma juridica de organizare a afacerii. Daca renunti la self employment vei ramane doar un proprietar de afacere (Ltd.) si esti obligat prin efectul legii sa numesti un administrator (secretary) si un Director.
Daca te-ai fi informat la HMRC ai fi aflat ca nu platesti chiar dublu ci ai posibilitatea sa declari venitul din salariu fix cat venitul neimpozabil, NIC 2,3
10 Sep 2009 22:45 #114438
by skyway
Replied by skyway on topic Re:Limited Company + Self
de cand se lucreaza DOAR ca angajat (PAYE) la LTD?:woohoo:
Ca si director de LTD poti lucra ca si angajat la doar daca ai dr de munca in UK ( blue card) daca nu esti self employed. Adica directorul de la LTD va fi self employed.
Si in oricsre din situatii nu scapi de 2 inchideri de an financ
Ca si director de LTD poti lucra ca si angajat la doar daca ai dr de munca in UK ( blue card) daca nu esti self employed. Adica directorul de la LTD va fi self employed.
Si in oricsre din situatii nu scapi de 2 inchideri de an financ
10 Sep 2009 22:47 #114439
by skyway
Replied by skyway on topic Re:Limited Company + Self
de cand se lucreaza DOAR ca angajat (PAYE) la LTD? :woohoo:
Ca si director de LTD poti lucra ca si angajat doar daca ai dr de munca in UK ( blue card) daca nu, esti self employed. Adica directorul de la LTD va fi self employed.
Si in oricare din situatii nu scapi de 2 inchideri de an financ
Ca si director de LTD poti lucra ca si angajat doar daca ai dr de munca in UK ( blue card) daca nu, esti self employed. Adica directorul de la LTD va fi self employed.
Si in oricare din situatii nu scapi de 2 inchideri de an financ