- Forum
- Locul de întâlnire al românilor din Marea Britanie
- Biroul de informatii
- Pasaport Britanic pt. copiii romani nascuti in UK
Pasaport Britanic pt. copiii romani nascuti in UK
- ovidiu_moldovan
-
Topic Author
- New Member
-
- Thank you received: 0
As dori sa aflu parerea voastra vis-avis de aceasta situatie cu care m-am confruntat de curand.
Eu si sotia mea ne-am hoatarat sa aplicam pt. pasaport Britanic fetitei noastre care acum are varsta de 16 luni. Copila s-a nascut aici in 2008, deci la mai bine de un an de la intrearea Romaniei in UE, noi avand aceste carnete albastre (blue card) din 2007. Desi, la telefon mi s-a spus de catre cei de la pasapoarte UK , ca fiica mea este \"eligible\" pt. obtinerea pasaportului Britanic, aplicatia ne-a fost respinsa -motivul ca nici unul dintre parinti nu are cetatenie Britanica sau rezidenta permanenta in UK si ca abia dupa 5 ani de la obtinerea acestor carnete albastre putem reaplica pt. pasaport Britanic pe numele fetitei. S-a mentionat deasemenea ca inca
suntem sub Treaty Rights avand aceste carnete albastre care nu inseamna nici pe departe rezidenta permanenta cum s-a crezut initial. Acest Treaty Rights dureaza 5 ani de la obtinerea carnetului albastru cand detinatorii acestora pot ei insusi aplica pt. cetatenie Britanica.
Bineinteles, taxa de
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- Claudia Acatrinei
-
- Junior Member
-
Nici un copil nascut in UK nu primeste automat pasaport britanic sau cetatenie decat dupa 7 ani (dar dupa ce v-a implini copilul 18 ani). In rest pot primi cetatenie pt ca unul din parinti o au.
Cat despre aplic pt cetatenie cu o parte din ani cu viza si cu alta cu blue card este aceeasi sit
Se poate aplica dar tb sa stii sub ce lg faci aplic si cum s-o faci
Bafta la informare
UN OM INFORMAT FACE CAT ZECE NEINFORMATI
- ovidiu_moldovan
-
Topic Author
- New Member
-
- mariusfarcasiu
-
- New Member
-
Buna.as vrea sa stiu daca cineva ma poate lamuri cu ceva. eu si prietena mea de nationalitate britanica am vrea sa ne casatorim anul acesta ,si dupa aceea sa plecam in canada pt ca o mare parte din familia ei locuieste acolo.problema e ca eu sunt roman si am inteles ca avem nevoie de vize...nu acelas lucru s-ar intampla daca ne casatorim,banuiesc ca avand dreaptul la pasaport britanic sau nu?...multumesc.
O sa ai dreptul sa obtii pasaport britanic dupa trei ani de la casatoria cu un cetatean de nationalitate britanica, i.e. in 2013.
- mariusfarcasiu
-
- New Member
-