fbpx

× Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !

National Insurance

14 Apr 2010 08:37 #126194 by mk_knight
National Insurance was created by mk_knight
Buna. Cumnata mea a aplicat de vreo cateva ori pt NI si a fost refuzata. Daca primele 2 dati sa zicem ca au avut un motiv, a treia oara a avut o gramada de acte. Ea a aplicat pt self employed NI si a dvedit cu acte ca este. Ce ma sfatuiti sa fac? Sau mai degraba, ce o sfatuiti sa faca?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 May 2010 15:07 #126715 by clarisha
Replied by clarisha on topic Re:National Insurance
Buna
Am fost refuzata deja de 2 ori pentru NINo.Am aplicat ca self employed.Inteleg ca poate prima data nu le-am dus destule dovezi da a doua oara am avut invoiceuri de la 3 clienti de ai mei cate 3 plus scrisoare de recomandare de la unul din ei.Am avut leafleats si proof of the address. Nu inteleg de ce anume mai au ei nevoie ca sa le demonstrez ca am nevoie de NINo.
Si mai am o interbare eu stiu ca de cand intri in tara ai voie 3 luni sa muncesti perioada in care trebuie sa te inregistrezi ca self...la mine au trecut deja 6 luni si nu am luat nici macar NINo...asta ce inseamna ca acuma muncesc ilegal???
Multumesc as fi foarte recunoscatoare daca ma-ti lamuri si ma-ti sfatui ce sa mai fac ce acte sa le mai arat

11 May 2010 22:12 #126753 by a Guest
Replied by a Guest on topic Re:National Insurance
Si eu am fost refuzat la NINo pana acum de 3 ori
Prima oara am avut motiv pentru ca m-am dus cu mainile in buzunar si m-au refuzat pe motiv ca \"i was actively seeking work, without having the right to work\" ceea ce mi s-a parut o decizie decenta din partea lor.

A2-a oara am apelat la o firma de \'rezolvat romani\' sau \'avocati\' cum le mai zice pe aici.
M-au ajutat de m-au omorat.
Mi-au spus sa ma duc cu urmatoarele acte, pentru ca asa stiu ei ca se face...nu ca asa ar fi legea si m-am dus cu urmatoarele acte:
- STATEMENT DE BANCA (BARCLAYS) cu o suma destul de irelevanta in cont - necesar pentru dovedirea adresei
- FACTURA VIRGIN MEDIA (dovada de adresa)
- FORMULARUL TIP DE LA HM&CUSTOMS PENTRU INSCRIEREA CA SELF EMPLOYED.
- SCRISOARE DE LA CONTABIL CUM CA SUNT SE SI AM CHITANTE SI DOVADA DE ADRESA.
- SCRISOARE DE REFERINTA DE LA CLIENT (care NU Este roman)
In care se specifica cum ca prestez servicii de decoratiuni interioare sub forma de self employed si ca activitatea este...ONGOING...la momentul emiterii scrisorii de referinta.
- SCRISOAREA DE REFERINTA DE LA CLIENTUL 2, IN CARE SE specifica acelasi lucru.
- PASAPORT
- CERTIFICAT DE NASTERE
- CARTE DE IDENTITATE.
- INVOICE-URI SAPTAMANALE

Dupa o luna de asteptat mi-au trimit scrisoarea de refuz.
Am apelat pentru aflarea motivului la Citizens Advice Bureaux, care i-a sunat si i-a tras de urechi pentru explicatii:
Explicatie pe care mie cand i-am sunat nu au vrut sa mi-o dea cum ca \"we\'re not able to disclose this information with you sir\"
Adviserul de la CAB mi-a spus ca motivul pentru care am fost refuzat este acela ca pe referintele de la clienti cele 2 (care repet NU ERAU DE LA ROMANI) nu este specificat un numar de fix. ci doar de mobil. A FOST PE DEPARTE CEL MAI RETARDAT MOTIV PE CARE-L PUTEAU INVOCA.

A 3-a oara, am refacut Referintele cu numarul de fix al beneficiarilor serviciilor si am aplicat inca o data...
Refuzul a fost negativ.
Nu stiu de ce.
Nu au vrut sa-mi spuna din acelasi motiv idiot, cum ca n-au voie sa-mi zica.
M-am dus la CAB iarasi, ei nu au fost in stare sa imi solutioneze problema.

Ce fac acum?
Ei mi-au spus sa aplic iarasi. Mi se pare o prostie avand in vedere ca as aplica cu acelasi acte deci implicit raspunsul lor va fi invariabil accelasi.

Sunt de vreo 6 luni pe aici. Ma descurc cum pot.
Am 26 de ani, absolvent de facultate, ma descurc cu engleza la perfectie, experienta in munca de vreo 5 (HIGHLY SKILLED) ani.
Am vrut sa aplic prin HSMP dar pentru Preview Earnings nu am cum sa dovedesc ca in ultimul an am lucrat pentru ~800 de lire pe luna astfel incat sa dovedesti ca ai produs minim ~8100 de lire.. (Ce rost are sa pleci din romania daca ai 800 de lire pe luna)

Trebuie sa ma prefac ca nu stiu engleza, sa ma prefac ca am 10 clase, ca-s muncitor necalificat, sa-mi curga eventual bale din gura la interviuri si poate asa mi-ar da insurance numberul pe loc, cum am auzit ca s-a mai intamplat. Ca sa nu mai vorbim ca pentru blue card nici nu se poate pune problema avand in vedere ca nu-s insurat, si nici nu se intrevede vreo sansa.

Reprezint un cumul de dezavantaje. As putea sa lucrez nu orice si nu oriunde pe cel putin 30.000 pe an. Anglia nu stie ce pierde, prin refuzurile pe care mi le da. Dar asta e viata, o sa tot incerc.

Este jenant ceea ce se intampla avand in vedere ca toti ciumpalacii fara sa stie o boaba de engleza stau bine mersi pe benefituri si pe frecat duda, sunt deosebit de frustrat si sper ca la un moment dat va fi bine, oricum.

Va doresc bafta.

12 May 2010 13:00 - 12 May 2010 13:02 #126761 by clarisha
Am sunat sa ma reporgramez si mi-au facut una tocmai in Oxford(oras)

15 May 2010 12:15 #126856 by Tantza
Replied by Tantza on topic Re:National Insurance
Silviuss, ar trebui sa ii dai in judecata. Iti refuza un drept care e garantat de legi ale UE (zic io).
Nu stiu daca au mai fost procese pe tema asta, dar sa iti refuze NINO pt ca nu ai dat numar de telefon fix mi se pare aiurea. Tara asta are nevoie de taxe (ca sa tina frecatorii de duda), iar persoaele self-employed platesc taxe.
Nu stiu ce sa zic, lista documentelor pe care le-ai avut mi se pare completa. Cand ai fost la interviul pt NINO anuntasei deja HMRC ca lucrezi ca self employed?

15 May 2010 13:18 #126857 by clarisha
http://www.hmrc.gov.uk/selfemployed/register-selfemp.htm
Intai tb sa ai NINo si mai apoi te inregistrezi ca Self