- Forum
- Locul de întâlnire al românilor din Marea Britanie
- Biroul de informatii
- Schimbarea actelor dupa casatorie
Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !
Schimbarea actelor dupa casatorie
- a Guest
-
Topic Author
- Visitor
-
29 Apr 2010 09:14 #126451
by a Guest
Schimbarea actelor dupa casatorie was created by a Guest
Buna ziua
Vreau sa imi schimb actele pe numele nou, dupa cununie. De la politia sectia acte din Bucuresti mi s-a transmis citez \"sa ma interesez la ambasada din londra\". Fara detalii nimic, amintindu-mi de ce am plecat din Romania.
Va rog daca stie cineva sa ma indrume ce anume trebuie sa fac la ambasada sa imi schimb pasaportul, buletinul si permisul de conducere pe numele nou, v-as fi extrem de recunoscatoare!
O zi frumoasa tuturor
Vreau sa imi schimb actele pe numele nou, dupa cununie. De la politia sectia acte din Bucuresti mi s-a transmis citez \"sa ma interesez la ambasada din londra\". Fara detalii nimic, amintindu-mi de ce am plecat din Romania.
Va rog daca stie cineva sa ma indrume ce anume trebuie sa fac la ambasada sa imi schimb pasaportul, buletinul si permisul de conducere pe numele nou, v-as fi extrem de recunoscatoare!
O zi frumoasa tuturor
Please Log in or Create an account to join the conversation.
29 Apr 2010 10:47 #126452
by Ladycris
Replied by Ladycris on topic Re:Schimbarea actelor dupa casatorie
Buna, ar fi necesare mai multe detalii...unde a avut loc casatoria, cu roman sau cu o persoana cu alta cetatenie (britanic sau non UE, etc), in caz ca te-ai casatorit in UK, vei avea nevoie de apostila pe certificatul de casatorie, care se obtine in Milton Keynes (gasesti adresa pe site-ul ambasadei), apoi iei legatura cu un traducator roman atestat de Ambasada Romaniei la Londra, ca sa traduca certificatul si apostila, apoi pregatesti actele ce ti se cer pe site-ul ambasadei, te prezinti la consulat cu sotul, pentru ca va trebui sa completezi acolo niste formulare si sa le semnati, certificatul romanesc il vei obtine cam intr-o luna, apoi, tot prin ambasada iti poti face pasaportul cu noul nume.
http://london.mae.ro/index.php?lang=ro&id=55546
Despre drive licence, nu pot spune prea multe, dar se obtine mai usor, doar prezentand certificatul de casatorie si precizand ca il vrei pe numele sotului.
http://london.mae.ro/index.php?lang=ro&id=55546
Despre drive licence, nu pot spune prea multe, dar se obtine mai usor, doar prezentand certificatul de casatorie si precizand ca il vrei pe numele sotului.
29 Apr 2010 15:39 #126457
by Joahanna
Replied by Joahanna on topic Re:Schimbarea actelor dupa casatorie
Dureaza destul de mult si costa si ceva prin ambasada romana.
Ladycris are dreptate ce spune....eu o sa ma casatoresc in mai in UK, am decis sa-mi pastrez numele tocmai din cauza formalitatilor. Oricum o sa transcriu in timp certificatul de casatorie ca sa fie recunoscuta casatoria in Romania.
Eu ma gandeam la o ghidusie......avand in vedere ca certificatul de casatorie se transcrie de catre primaria de unde apartii din Ro.
Avand in vedere ca am cerut 3 certificate de casatorie in UK. Apostilez unul la Milton Keynes, ajung in vara prin tara....il duc la tradus pe acolo...e si mai ieftin....si ma prezint la primarie cu sotul....cu hartiile care le doresc ei....si o imputernicire pt mama...ca sa se ocupe ea sa-l ridice. Ca ei vor retine certificatul de casatorie in original pana vor emite pe cel romanesc....si cu asta b-asta....
Este doar o idee...
Eu am citit si de aczuri care au asteptat luni pana sa faca ceva prin consulat. Personal, nu stiu acre e varianta cea mai buna.
Bafta multa.
Ladycris are dreptate ce spune....eu o sa ma casatoresc in mai in UK, am decis sa-mi pastrez numele tocmai din cauza formalitatilor. Oricum o sa transcriu in timp certificatul de casatorie ca sa fie recunoscuta casatoria in Romania.
Eu ma gandeam la o ghidusie......avand in vedere ca certificatul de casatorie se transcrie de catre primaria de unde apartii din Ro.
Avand in vedere ca am cerut 3 certificate de casatorie in UK. Apostilez unul la Milton Keynes, ajung in vara prin tara....il duc la tradus pe acolo...e si mai ieftin....si ma prezint la primarie cu sotul....cu hartiile care le doresc ei....si o imputernicire pt mama...ca sa se ocupe ea sa-l ridice. Ca ei vor retine certificatul de casatorie in original pana vor emite pe cel romanesc....si cu asta b-asta....
Este doar o idee...
Eu am citit si de aczuri care au asteptat luni pana sa faca ceva prin consulat. Personal, nu stiu acre e varianta cea mai buna.
Bafta multa.
29 Apr 2010 15:50 #126458
by Joahanna
Replied by Joahanna on topic Re:Schimbarea actelor dupa casatorie
Si inca ceva....la ce taxe percepe consulatul...parca 100 lire numai taxa consulara pt certificatul de casatorie...sincer, poti da o tura pana in tara sa-ti saluti familia si sa rezolvi treaba pe acolo. Nu mai punem taxele de legalizare, onorariile traducatorilor...
- a Guest
-
Topic Author
- Visitor
-
01 May 2010 21:04 #126513
by a Guest
Replied by a Guest on topic Re:Schimbarea actelor dupa casatorie
Multumesc mult de raspunsuri.
M-am casatorit aici in Londra cu un roman, amandoi suntem aici de aprox 2 ani si nu are niciunul din noi cetatenie.
Vreau sa stiu daca e posibil sa fac o procura notariala la ambasada si sa ii trimit actele mamei in Romania sa le schimbe ea.
A mai procedat cineva in felul asta?
Numai bine!
M-am casatorit aici in Londra cu un roman, amandoi suntem aici de aprox 2 ani si nu are niciunul din noi cetatenie.
Vreau sa stiu daca e posibil sa fac o procura notariala la ambasada si sa ii trimit actele mamei in Romania sa le schimbe ea.
A mai procedat cineva in felul asta?
Numai bine!
06 May 2010 16:50 #126578
by ClauW
Replied by ClauW on topic Re:Schimbarea actelor dupa casatorie
Eu mi-am transcris certificatul de casatorie cam acum doua luni la consulat am facut exact ce a spus ladycris am platit si taxa de 100 de lire si mi-au dat certificatul in aceeasi zi. Am facut si procura ptr mama si ea mi-a facut cartea de identitate in Romania, procura a costat 30 de lire si am facut si inca un act ptr permisul de conducere pe care il pierdusem si ambasada mi-a facut rost de o hartie din romania care atesta ca am avut un permis si aceea hartie am trimis-o la DVLA aici in uk si am primit permis britanic (si acest act a mai costat inca 30 de lire plus taxa ptr dvla ptr permis a fost 50 de lire). In total o groaza de bani plus o zi intreaga petrecuta la consulat dar a meritat macar acum am acte cu numele dupa casatorie. Nu stiu cat o sa te coste ca sa-ti schimbi si pasaportul cel mai bine este sa suni direct la consulat si o sa aflii exact cat o sa fie tot. Mentionez ca eu sunt casatorita cu un cetatean englez si ca sotul meu nu a trebuit sa fie cu mine la consulat sa semneze nimic. Bafta :)