fbpx

× Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !

permis auto UK retinut in Romania

09 May 2010 09:20 #126675 by vasileivanuta
salutare,am patit un necaz,am facut prostia de am condus in tara si am facut o greseala(neacordare de prioritate!!)au retinut permisu-l,30zile,4puncte,penalizare si vreo200lei amenda,din cite stiu politia UK nu retine permise romanesti,doar restrictioneaza dreptul de conduce in UK,Politia Romana retine permise eliberate UK(obtinut prin examen in 2006 in UK)dar i-mi da o dovada de conducere care nu e valabila in UK.Ce as dori sa stiu e daca e corect cum a procedat Politia Romana.Multumesc.:(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 May 2010 11:25 #126681 by alin10
nu mai conteaza daca au procedat corect sau nu,tu ai facut 2 greseli,una ca nu ai dat prioritate si a doua cea mai mare le-ai dat permisul,trebuia sa te dai ranit,si daca l-ai dat tot ti-ai luat amenda asa ca....

09 May 2010 12:33 #126685 by vasileivanuta
nelamurirea mea este daca au voie sa retina un permis UK si daca da,de ce nu da o dovada care sa fie valabila si in UE,deci retine un permis,sa zicem UE,ar trebuii sa dai o dovada valabila UE,(mi s-a spus ca nu e valabila in UE)!!?

09 May 2010 13:48 #126686 by viogale
Pentru perioada acoperita de dovada ai dreptul sa conduci in UK . E o problema administrativa de a recunoaste dovada de alte tari EU.
In legatura cu retinutul permisului depinde de domiciliul legal al persoanei. Anumite incurcaturi vor aparea la restituirea permisului datorita faptului ca agentii Romani nu vor lua decizii logice fara aprobari de la superiori , si chiar din MAI. fiind un caz extern.
Ai avut o greseala si trebuie sa o respecti . Vei conduce in momentul in care expira suspendarea din Ro.

09 May 2010 14:26 #126688 by Big.Daddy
vasileivanuta wrote:

nelamurirea mea este daca au voie sa retina un permis UK si daca da,de ce nu da o dovada care sa fie valabila si in UE,deci retine un permis,sa zicem UE,ar trebuii sa dai o dovada valabila UE,(mi s-a spus ca nu e valabila in UE)!!?

autoritatile din ro au comis un abuz... nu exista baza legala ptr retinerea permisului uk. puteau sa te amendeze sau in cel mai nefericit caz sa iti aplice o retrictie temporara de a conduce in ro.

09 May 2010 14:45 #126689 by camilnico39
daca ai domiciliul in uk, te duci la politie cu dovada de la fisc ca ai platit amenda, cu o declaratie legalizata pe propria raspundere ca nu conduci in ro pe acea perioada de penalizare si le spui nerozilor ca in doua zile trebuie sa pleci, urgent, in uk, din motive personale. definitif nu au voie sa-ti retina permisul uk. am trecut prin asta de doua ori, stiu ce spun.