fbpx

× Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !

formulare E401 SI E411

15 May 2010 14:55 #126867 by leila1
BUNA,SOTUL MEU ESTE IN UK DE 2 ANI,IAR EU SI COPILUL MINOR LOCUIM IN RO ,AM AFLAT DE CURAND CA AVEAM DREPTUL LA ALOCATIE EUROPEANA DUPA SOTUL MEU CARE LUCREAZA LEGAL SI I SE IAU TAXE ,AM RENUNTAT LA ALOCATIA DIN RO SI AM LUAT DE LA PREFECTURA CELE 2 FORMULARE E401 si E411 SI LE-AM TRIMIS IN UK SOTULUI MEU CARE TRB SA LE TRIMEATA MAI DEPARTE LA ,,HM REVENUE&CUSTOMS CHILD BENEFIT,,..DAR CEI DE AICI NU AU TREABA CU FORMULARELE MELE ,EI ZIC CA TRIMIT ,,CH2,,-ACUM EU NU STIU CE SA FACEM CA DIN RO AM AUZIT CA TREBUIA SA PRIMIM SI DIN URMA DECAND LUCREAZA SOTUL MEU IN UK.DACA STIE CINEVA CVA ROG SA IMI SCRIE.SUCCES TUTURORA!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

13 Aug 2010 14:37 #130251 by emmy78
Replied by emmy78 on topic Re:formulare E401 SI E411
Buna!
Nu stiu daca mai ai nevoie de informatiile cerute,dar voi posta cum am procedat eu in cazul asta,poate va fi de ajutor cuiva.
Acum 3 ani cand am venit aici, la fel ni s-a spus ca trb sa sistam alocatiile din Romania ca sa fim eligibili pt child benefit-ul de aici.Am incercat sa fac lucrul asta de la distanta,dar cei din tara ziceau ca e treaba lor sa ia legatura cu statul englez(adevarul e ca nu prea stiau nici ei cum sa procedeze)...s.a.m.d si ca pana nu rezolva ei,eu nu pot aplica pt nimic. Am aplicat oricum.Ni s-a aprobat child benefit-ul fara nici o problema.Cand am fost in Ro anul trecut si am vrut sa clarific situatia la alocatii,cei de acolo mi-au zis urmatoarele:
1)copii,atata timp cat au cetatenie romana, au dreptul sa primeasca alocatia de stat,indiferent daca locuiesc sau nu in tara(drept urmare primesc alocatiile lor si la ora actuala prin direct debit)
2)pt ca sotul lucreaza legal in UK si e platitor de taxe,el si familia lui au dreptul la toate beneficiile de stat pt care e eligibil,inclusiv child benefit.
Concluzie: copii mei primesc alocatie si in Romania si in UK.
Mult noroc tuturor!

Please Log in or Create an account to join the conversation.