fbpx

× Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !

Asigurare medicala in UK

26 Jun 2010 13:50 #128480 by bosho13
Am si eu ointrebare , daca sotia mea ( ajunge pe 14 iulie) nu are nici un act din UK dar fiul meu lucreaza in UK de 2 ani , cu totul in regula , stie careva daca poate beneficia de asigurarea baiatului daca are ceva probleme de sanatate?, sau va trebuii sa plateasca totul? Va multumesc.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 Jun 2010 13:55 #128481 by Joahanna
Eu din cate stiu de cand suntem in UE ne putem scoate cardul european de asigurari sanatate. Partea naspa e ca are valabilitate numai 6 luni. Nu cred ca poate beneficia de asigurarea fiului.
Uite ceva detalii aici. http://www.cnas.ro/intrebari-frecvente/cum-obtin-cardul-european-de-asigurat-
Se elibereaza in termen de 7 zile de la depunerea cecerii.
http://www.dreptonline.ro/utile/cardul_european_de_sanatate.php

Numai bine.

26 Jun 2010 20:09 - 26 Jun 2010 20:10 #128486 by ada01
Replied by ada01 on topic Re:Asigurare medicala in UK
bosho13 wrote:

Am si eu ointrebare , daca sotia mea ( ajunge pe 14 iulie) nu are nici un act din UK dar fiul meu lucreaza in UK de 2 ani , cu totul in regula , stie careva daca poate beneficia de asigurarea baiatului daca are ceva probleme de sanatate?, sau va trebuii sa plateasca totul? Va multumesc.

Daca sotia ta va sosi in UK sa-si faca de acasa asigurare de sanatate pentru UK;in schimb daca se inregistreaza pentru munca si primeste acel NINO va putea beneficia de servicii medicale gratuite pentru ca plateste prin acel NINO asigurarile sociale , ca si acasa CAS.Daca e vorba de o operatie sau ceva mai serios, atunci e bine sa cautati o companie de asigurari de sanatate unde plateste lunar.
Acel card european de care vorbeste Joahanna, iti foloseste in cazul in care ca si cetatean european te duci in calatorie undeva in Europa si te imbolnavesti;prin acel card ti se ofera servicii mai degraba de urgenta gratuite;este pentru o perioada limitata,de ex. cand te deplasezi in concediu.

30 Jun 2010 00:59 #128588 by bosho13
Replied by bosho13 on topic Re:Asigurare medicala in UK
am inteles, deci sa nu-Mi Fac iluzii ca daca iau nino pe 7 iulie poate beneficia si ea de asig med., dar pt fata care are 16 , as vrea s-o dau aici la liceu in clasa a x-a , dar nu stiu daca o sa vrea sa ramana aici, stiw careva cum e cu asig med. pt. copii ?

30 Jun 2010 21:48 #128607 by Jack
Replied by Jack on topic Re:Asigurare medicala in UK
Este cineva din familia ta inscris la vreun G.P.?

30 Jun 2010 21:58 - 30 Jun 2010 22:00 #128609 by Aimee
Replied by Aimee on topic Re:Asigurare medicala in UK
bosho, cred ca poti sa iti inscrii sotia si fiica la acelasi GP la care esti si tu. Daca nu se poate, iti vor da ei detaliile necesare sa le poti inscrie, vei avea probabil nevoie de National Insurance Number (NiNo) pentru sotie, nu cred ca si pentru fata..