fbpx

× Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !

Ajutor pentru digi card tahograf

17 Sep 2010 15:41 #131915 by accesingid2
Buna ziua tuturor! Am intampinat si eu o problema si sper sa gasesc raspunsul cat mai curand posibil. Sunt in Leeds de o luna, am aplicat pentru schimbarea pemisului in cel full UK (am categoriile a,b,c,e) si in aceasi zi si pentru cardul de tahograf. Dupa 3 saptamani mi-a ajuns permisul si apoi un plic in care asteptam cardul, dar mi-au trimis o foaie cu o lista din care sa le trimit 2 din lista urmatoare:
-un contract de inchiriere
-factura de electricitate, apa, telefon din ultimele 3 luni
-extrasul de cont din ultimele 3 luni
-a tax code notice from Hm Revenue & Customs
-o scrisoare de la angajator sau agentia de recrutare
-a work permit
Problema mea este urmatoare, eu sunt de 2 luni in Anglia si nu am inca NINo sau Self-Employed, si nici nu am reusit sa inchiriez o locuinta. Momentan stau la un prieten care are casa pe numele lui si si-a deschis si o firma de cca 3 saptamani.
As putea sa imi dea el o scrisoare ca sunt angajat la el si sa facem un contract cum ca as locui si platesc chirie la el in casa, ar fi valabil pentru cei de la DVLA?
Daca ma poate cineva ajuta cu raspunsul la intrebariele de mai sus, daca cineva a intampina problemele astea. Si daca imi poate spune ce este tax code notice de la HM Revenue & Customs. Multumesc frumos

Please Log in or Create an account to join the conversation.

05 Oct 2010 20:24 #132884 by a Guest
Replied by a Guest on topic Re:Ajutor pentru digi card tahograf
salut din cate mi s-a spus de un prieten referitor la ce spui tu EL mi-a spus ca a patit la fel dar ideea era ca ei cer dovada de adresa si ideea e de 2 din cele mentionate pai trebe sa dovedesti ca stai la adresa aia si de obicei in UK iti cer 2 dovezi, un cont la banca ,un bill la telefon sau ceva de genu si stiu ca mai merge si chiar scrisoare de la cel care are casa pe numele lui ( contractu) nu trebe sa spuna decat ca tu stai la el , legea iti da voie sa faci asta adica chiar daca casa e pe numele lui si are o camera libera el o poate inchiria si trebe sa dea numele si numaru lui de telefon ,,SUNT FOARTE RARE CAZURILE cand ar suna sa verifice :)...intelegi ideea !SPER ca te ajuta1

14 Apr 2011 08:54 #140258 by kiwi
1-Cardul tahograf digital facut in Romania (european) este valabil in Anglia?

2-Daca schimb permisul de conducere cu unul britanic este obligatoriu sa schimb si cardul tahograf? (inclusiv la o eventuala angajare este necesara si schimbarea cardului tahograf in unul eliberat in UK?)

3-Cat costa de facut un card tahograf digital in Anglia?

4-De ce trebuie schimbat permisul ca sa lucrezi ca sofer profesionist? Doar asta european e pentru Europa nu? Scrie in engleza pe el si are UE intre stelutele comunitatii :laugh:

Multumesc anticipat!

15 Apr 2011 20:07 #140305 by Elis_uk
1.Cardul tahografic romanesc este valabil in toata Europa.

2.Problema apare atunci cand pe cardul tahografic este alta serie a permisului de conducere(pe card e trecuta seria permisului romanesc nu seria permisului britanic).

3.In jur de 50 de lire.

4.Permisul de conducere romanesc e perfect valabil in UK.Numai ca,pe permisul romanesc nu ti se pot verifica punctele penalizare facute,astfel angajatorul nu isi poate da seama de ce fel de sofer esti.Pe permisul britanic se vede exact ce puncte de penalizare ai.Asigurarea este mai scumpa daca ai permis de conducere romanesc.

Daca stie cineva mai multe il rog sa completeze si/sau sa ma corecteze daca gresesc.

Succes kiwi!