fbpx

× Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !

P46, P45, P60

24 Feb 2011 18:11 - 24 Feb 2011 18:18 #137511 by Joahanna
P46, P45, P60 was created by Joahanna
Am niste mici nelamuriri in legatura cu aceste P-uri.:P
Am inceput sa muncesc in UK in octombrie prin agentie. Le-am explicat ca e primul meu job stiind ca trebuie sa completez P46 , dar nu stiam bine cam cu ce se mananca toata treaba asta. Agentia m-a asigurat ca nu-i nevoie, am intrebat ce tax code o sa am si mi-au zis BR0.
Documentandu-ma am descoperit ca acest basic rate e destul de ridicat si l-am \"capatat\" pt ca nu am P45 si pt ca nu am completat nici un P46.
Am cedat a-mi mai bate capul cu detalii de gen pana acum o saptamana cand am terminat \"contractul\". Asa ca agentia ma anunta ca imi vor emite un P45.
Am inteles ca P60 este emis de angajator numai daca inca lucrezi la ei la incheierea anului fiscal (5 aprilie).
Ma gandeam la un tax refund, dar nu am inteles exact cand sa fac unul.
Am inteles ca poti cere un tax refund la terminarea unui job. Dar acum ma gandesc ca in anul financiar aprilie 2010- aprilie 2011 am castigat mai putin de

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Feb 2011 20:10 - 24 Feb 2011 20:14 #137517 by mihaela roman
Replied by mihaela roman on topic Re:P46, P45, P60
Joahanna,
P60 este echivalentul Fisei fiscale romanesti si trebuie emisa dupa data de 6 Aprilie pt. toate persoanele care au lucrat in anul fiscal 2010-2011 indiferent daca la data de 6 apr. mai esti angajat sau nu.

Ca sa-ti recuperezi income tax pt. anul 2010-2011 trebuie sa soliciti acest lucru de la HMRC doar dupa data de 6 Aprilie.

Tu ai avut 2 job-uri? BR se foloseste de obicei cand ai 2 joburi, dar sunt si cazuri in care un angajat care nu a mai lucrat niciodata in UK poate primi acest tax code.

Sper ca ti-am fost de ajutor. Toate cele bune!

24 Feb 2011 20:30 #137518 by MamaMia
Replied by MamaMia on topic Re:P46, P45, P60
Poti cere tax return oricind, dar mai bine astepti pina dupa 5 aprilie. Pentru ca daca pina atunci iti gasesti altceva de lucru si prezinti P45 la noul angajator, taxele ti se aliniaza in mod automat, deci practic vei primi inapoi taxele platite prin intermediul noului servici, daca intelegi ce vrei sa spun?
Daca nu iti gasesti altceva de lucru, faci cerere la HMRC, desi nici asta nu stiu daca e absolut obligatoriu. Eu am fost de 2 ori in situatia de a avea taxe de recuperat si am primit de la HMRC o scrisoare de notificare cu un formular de completat si mi-au returnat taxele, deci s-au sesizat ei in mod automat fara sa fac nici o cerere. Dar nu stiu daca asta e un procedeu normal.

25 Feb 2011 14:07 #137566 by Joahanna
Replied by Joahanna on topic Re:P46, P45, P60
@ mihaela roman: Nu, nu am avut 2 joburi, acesta a fost primul meu job in uk si singurul. Cei de la Reed, mi-au zis ca daca nu am mai lucrat in UK trebuie sa-mi puna un BR.
Multumesc mult de raspuns.

@MamaMia: am inteles perfect ce vrei sa spui. Sotul meu niciodata nu a cerut un tax refund pentru ca de fiecare data s-a sesizat HMRC si i-au trimis scrisorica ca si tie.
Multumesc de raspuns.

In concluzie astept 6 aprilie cu nerabdare.:laugh:
Pana una alta sper sa reusesc sa-mi gasesc un alt job curand.

Va multumesc inca odata pt raspunsuri. M-am clarificat si culcat pe-o ureche momentan. :P

25 Feb 2011 20:13 #137585 by 1234ameoba
Replied by 1234ameoba on topic Re:P46, P45, P60
In 2003 cand am venit aici, Noiembrie,

desigur ca, habar nu aveam de P-uri, BR, tax code si alte alea:(

Dar, dupa 5 aprilie 2004, sfatuit de altii ce stiau,

am aplicat la Inland Rev pt tax eturn si, am primit cca 700

26 Feb 2011 14:58 - 26 Feb 2011 15:01 #137614 by Joahanna
Replied by Joahanna on topic Re:P46, P45, P60
1234ameoba wrote:

P 60-ul este exact ce au spus interlocutorii anterirori,
am inteles ca, tre sa tii de el cu dintii, ca cica este unic!

Multumesc, 1234ameoba pt raspuns.

Numai ca am citit pasajul acesta:
\"Your employer should give you a P60 to keep as a record at the end of every tax year (which runs from 6 April to 5 April the next year). If your employer doesn\'t give you a P60 at the end of the tax year, ask for it - you\'re entitled to it by law if you are still working for the employer at 5 April.\"
Sursa: [url] http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAndBenefits/Taxes/WorkingAndPayingTax/DG_10013512[/url]
Deci eu daca nu mai lucrez la agentia respectiva la data de 5 aprilie, ramane la latitudinea fostului angajator daca imi da un P60 sau nu.:dry:

Si inca vreo cateva date despre P-uri:
Lost P60

If you\'ve lost your P60 your employer can issue you with a duplicate - but this must be clearly marked as being so.

Completing a P46 if you\'ve lost your P45

If you\'ve lost your P45, you won\'t be able to get a replacement. Your new employer will give you a form P46 to complete so that HMRC can give you a code number for your new employment.