fbpx

× Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !

Legalizare copie pasaport??

15 Mar 2011 08:49 #138956 by kiwi
Am o intrebare pentru cei care au trimis acte pentru PIN mai recent
In lista actelor scrie ca trebuie si copie legalizata la pasaport.... notarii sustin sus si tare ca nu se legalizeaza copiile la pasaport. Trebuie facuta o transcriere si legalizata sau cum? De traducere nu e cazul ca e in romana/engleza/franceza.

Va multumesc!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Mar 2011 09:40 #138967 by bogdyman79
Eu am facut copii legalizate dupa pasaportul nevesti-mii. Cand am dus pasaportul, notarul a zis ca trebuie sa se prezinte doamna sa semneze o declaratie si sa ridice copia in fata lui. Este o procedura speciala pt. pasapoarte.
Sotia mea a trebuit sa trimita si o copie dupa traducerea legalizarii ... deci a fost tradusa stampila notarului. Asta era pt. inscrierea in colegiu aici.
Notarul este Al. Ochiros din Zimbru (vis-a-vis de RCS) si are si un baiat acolo care se ocupa de traduceri, (care e ceva mai serios decat doamna cu sarmaluta din podu rosu). Am tradus toate actele la el ... si nu a fost scump.
btw Ce e ala PIN?

15 Mar 2011 12:58 #138989 by kiwi
Replied by kiwi on topic Re:Legalizare copie pasaport??
Oricum trebuie sa fie persoana din act cand semneaza...
Traducerea legalizarii? Deci sa inteleg ca a legalizat copia dupa pasaport apoi a tradus stampila? Asa zicea si notarul de aici...ca trebuie tradusa stampila
Doamne mai cate chestii trebuie sa facem ca sa fim si noi legali in lumea asta...
A tradus tot pasaportul sau numai stampila de pe legalizare?

PIN = Personal Identification Number

15 Mar 2011 18:32 #139023 by bogdyman79
Cred ca fiecare traducator are cate un formualar pentru Pasaport.
Traducerea legalizarii DA.
A tradus stampila si Culoarea ochilor :)) - din caprui in brown. Cum ziceam avea un formular similar pasaportului.

16 Mar 2011 08:33 #139077 by a Guest
Replied by a Guest on topic Re:Legalizare copie pasaport??
Buna ziua,
Eu sunt traducator autorizat si din experienta va spun ca Notarul nu legalizeza copii dupa Acte de identitate (CI sau pasaport). Si nu se fac nici copii xerox color, asta pentru a nu se realiza falsuri. Da, de tradus, se traduce si stampila, iar la semnatura se scrie : semnatura indescifrabila.
Succes!
Carmen

18 Mar 2011 11:43 #139275 by kiwi
Replied by kiwi on topic Re:Legalizare copie pasaport??
Carmen uite mi-a legalizat notarul o copie dupa pasaport. I-am zis \"promit ca nu ma duc sa-mi iau plasma cu copia\" a ras si ea si mi-a legalizat o copie. Acum am alta nedumerire...astia ai nostri au facut pasaport superdigital supereuropean superprotejat etc. Scrie totul in romana/engleza/franceza, mai putin culoarea ochilor!!!!!!!!!! Acum poate nu ne-o incurca englezu ca nu stie ce culoare au ochii sotiei nu? :laugh:
Hai ca ar fi culmea sa fac o traducere legalizata acum sa scriu Colour of eyes : Brown, cand pasaportul este european....