- Forum
- Locul de întâlnire al românilor din Marea Britanie
- Biroul de informatii
- Mai pot circula cu masina in uk dupa cele 6 luni?
Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !
Mai pot circula cu masina in uk dupa cele 6 luni?
20 Apr 2011 08:46 - 20 Apr 2011 08:48 #140422
by Moise_mrc
Mai pot circula cu masina in uk dupa cele 6 luni? was created by Moise_mrc
Salut,la sf saptamanii acesteia se termina cele 6 luni de cand circul cu masina din romania pe drumurile din uk. As dori sa stiu ce optiuni am pentru a mai putea circula.Este de ajuns sa ies pana in Franta si sa ma intorc? Se poate cumpara ROAD TAX fara a inregistra masina aici? Taxa la ferry + combustibilul pana in franta si inapoi este echivalentul road tax(pe care il pot plati),dar daca este necesar sa inreistrez si masina,sincer in momentul de fata nu mi-as permite asigurarea,care la un motor de 1,9 ar fi destul de piperata iar in cazul meu(deocamdata) imposibila.
Multumesc anticipat oricui se pricepe si ma poate ajuta.
Multumesc anticipat oricui se pricepe si ma poate ajuta.
Last edit: 20 Apr 2011 08:48 by Moise_mrc.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
20 Apr 2011 11:18 #140427
by MamaMia
Replied by MamaMia on topic Re:Mai pot circula cu masina in uk dupa cele 6 luni?
Nu ai cum sa-ti cumperi Road Tax daca masina nu e inregistrata, MOTed si asigurata aici.
20 Apr 2011 13:44 #140434
by Peeteeski
Replied by Peeteeski on topic Re:Mai pot circula cu masina in uk dupa cele 6 luni?
Personal am scris foarte mult despre acest subiect, eu insumi fiind posesor al unei masini adusa din Romania.
Citeste urmatoarele thread-uri:
http://romani.co.uk/index.php?option=com_fireboard&Itemid=126&func=view&id=134693&catid=502&limit=10&limitstart=0
http://romani.co.uk/index.php?option=com_fireboard&Itemid=126&func=view&id=133415&catid=502#133415
Nu stiu de ce ai impresia ca 1.9 e un motor mare. Eu am motor de 1.9 si platesc
Citeste urmatoarele thread-uri:
http://romani.co.uk/index.php?option=com_fireboard&Itemid=126&func=view&id=134693&catid=502&limit=10&limitstart=0
http://romani.co.uk/index.php?option=com_fireboard&Itemid=126&func=view&id=133415&catid=502#133415
Nu stiu de ce ai impresia ca 1.9 e un motor mare. Eu am motor de 1.9 si platesc
21 Apr 2011 11:51 - 21 Apr 2011 11:58 #140488
by Moise_mrc
Replied by Moise_mrc on topic Re:Mai pot circula cu masina in uk dupa cele 6 luni?
sal si iti multumesc pentru raspunsuri(al doilea link nu a mers)
As mai avea cateva intrebari,sincer deocamdata incerc sa ocolesc legea datorita aptului ca am ramas fara job si doar sotia munceste.Presupun ca a inregistra masina,asigurare,MOT s.a.m.d o sa cam coste,si am sa fac toate astea,doar ca acum este o perioada f f nepotrivita financiar pentru mine.
De aceea te-as ruga daca esti amabil sa ma ajuti cu cateva raspunsuri:
1: au cum sa ma opreasca la ferry pt ca am sa am bilet dus intors in aceeasi zi in frantza? ...nu da de banuit?
2: mi se cere la ferry sa fac dovada primei intrari cu masina in uk? pt a vedea ca nu ies dupa 6 luni pentru a mai castiga 6 luni?
3: am fost oprit de politie acum 2 luni pt presupusa viteza ,mi s-au dat 2 amenzi iar cand am ajuns acasa am descoperit ca erau pt MOT si ROAD TAX.Eu fiind cu toate actele in regula am facut contestatie le-am trimis biletele de ferry scanate,ITP-UL si mi-au anulat amenzile.problema e ca acum au exact data intrarii mele in uk....adresa...imi este teama ca pe data de 30 cand expira cele 6 luni sa nu ma trezesc cu un echipaj acasa sau mai rau,sa constat ca nu mai am masina,ea fiind ridicata.....
4: Ce se intampla daca sunt prins dupa aceste 6 luni? amenda...?..masina este sinurul mijloc de transport pt a duce sotia la munca...
5: am cautat si nu am gasit pe site-ul DVLA speciicatia ca dupa 6 luni trebuie sa ies din tara tot 6 luni...
6: Cum o inreistrez si unde? pt ca ai trecut prin asta poate o sa ie mai \"putin\" complicat pentru mine.
7: unde ai gasit o asiurare asa de ieftina? am mai avut o masina ,acum 8 luni..un opel 1,4 cmc ,am permis de 6 ani(nu l-am preschimbat) si 31 de ani si pt opelul acela cea mai ietina asi a ost de 750 lire pe an.
8: cat costa inreistrarea(inmatricularea) aici?
9: daca ar fi doar o amenda cred ca m-as risca...cred....dar sa ma trezesc cu masina pe platforma si dusa la casat....as i terminat...totodata financiar mai am nevoie de 6 luni,...sunt intr-o agonie continua in a lua o decizie...
Oricum iti multumesc mult pt raspunsurile de pana acum si sper sa ma poti ajuta. daca doresti sa imi raspunzi pe mess acesta este id-ul meu: moise_mrc
Sarbatori fericite si paste fericit tie si celor dragi tie.
As mai avea cateva intrebari,sincer deocamdata incerc sa ocolesc legea datorita aptului ca am ramas fara job si doar sotia munceste.Presupun ca a inregistra masina,asigurare,MOT s.a.m.d o sa cam coste,si am sa fac toate astea,doar ca acum este o perioada f f nepotrivita financiar pentru mine.
De aceea te-as ruga daca esti amabil sa ma ajuti cu cateva raspunsuri:
1: au cum sa ma opreasca la ferry pt ca am sa am bilet dus intors in aceeasi zi in frantza? ...nu da de banuit?
2: mi se cere la ferry sa fac dovada primei intrari cu masina in uk? pt a vedea ca nu ies dupa 6 luni pentru a mai castiga 6 luni?
3: am fost oprit de politie acum 2 luni pt presupusa viteza ,mi s-au dat 2 amenzi iar cand am ajuns acasa am descoperit ca erau pt MOT si ROAD TAX.Eu fiind cu toate actele in regula am facut contestatie le-am trimis biletele de ferry scanate,ITP-UL si mi-au anulat amenzile.problema e ca acum au exact data intrarii mele in uk....adresa...imi este teama ca pe data de 30 cand expira cele 6 luni sa nu ma trezesc cu un echipaj acasa sau mai rau,sa constat ca nu mai am masina,ea fiind ridicata.....
4: Ce se intampla daca sunt prins dupa aceste 6 luni? amenda...?..masina este sinurul mijloc de transport pt a duce sotia la munca...
5: am cautat si nu am gasit pe site-ul DVLA speciicatia ca dupa 6 luni trebuie sa ies din tara tot 6 luni...
6: Cum o inreistrez si unde? pt ca ai trecut prin asta poate o sa ie mai \"putin\" complicat pentru mine.
7: unde ai gasit o asiurare asa de ieftina? am mai avut o masina ,acum 8 luni..un opel 1,4 cmc ,am permis de 6 ani(nu l-am preschimbat) si 31 de ani si pt opelul acela cea mai ietina asi a ost de 750 lire pe an.
8: cat costa inreistrarea(inmatricularea) aici?
9: daca ar fi doar o amenda cred ca m-as risca...cred....dar sa ma trezesc cu masina pe platforma si dusa la casat....as i terminat...totodata financiar mai am nevoie de 6 luni,...sunt intr-o agonie continua in a lua o decizie...
Oricum iti multumesc mult pt raspunsurile de pana acum si sper sa ma poti ajuta. daca doresti sa imi raspunzi pe mess acesta este id-ul meu: moise_mrc
Sarbatori fericite si paste fericit tie si celor dragi tie.
Last edit: 21 Apr 2011 11:58 by Moise_mrc.
21 Apr 2011 12:27 #140494
by kiwi
Replied by kiwi on topic Re:Mai pot circula cu masina in uk dupa cele 6 luni?
Sa \"pacalesti\" legea nu e bine. Risti sa ramai fara \"singura cale\" de a duce sotia la servici.
De ce te-ai gandit la asta in ultimul moment?
Scrie clar ca ai dreptul sa circuli 6 luni pe an(6/12)deci \"minivacanta\" pana in Franta pica (chiar nu stiu de unde a aparut chestia asta cu \"iesi si intri\")
Ca sa platesti Tax Road trebuie sa ai MOT si asigurare
Ca sa ai asigurare trebuie sa ai MOT
Ca sa ai MOT trebuie sa ai masina inmatriculata
Ca sa inmatriculezi masina trebuie sa-i schimbi farurile si posibil si vitezometrul
Peeteesky este cel mai in masura sa te indrume, ca este vechi in UK cu masina din Romania.
Dar ai vazut ce a spus pe undeva pe aici?: \"personal recomand sa va luati masina din Anglia\"
:cheer: Stie el ce stie....
De ce te-ai gandit la asta in ultimul moment?
Scrie clar ca ai dreptul sa circuli 6 luni pe an(6/12)deci \"minivacanta\" pana in Franta pica (chiar nu stiu de unde a aparut chestia asta cu \"iesi si intri\")
Ca sa platesti Tax Road trebuie sa ai MOT si asigurare
Ca sa ai asigurare trebuie sa ai MOT
Ca sa ai MOT trebuie sa ai masina inmatriculata
Ca sa inmatriculezi masina trebuie sa-i schimbi farurile si posibil si vitezometrul
Peeteesky este cel mai in masura sa te indrume, ca este vechi in UK cu masina din Romania.
Dar ai vazut ce a spus pe undeva pe aici?: \"personal recomand sa va luati masina din Anglia\"
:cheer: Stie el ce stie....