- Forum
- Locul de întâlnire al românilor din Marea Britanie
- Biroul de informatii
- URGENT! UNDE gasesc BRANZA dulce sa fac PASCA?
Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !
URGENT! UNDE gasesc BRANZA dulce sa fac PASCA?
22 Apr 2011 10:36 #140552
by Dacoroman
URGENT! UNDE gasesc BRANZA dulce sa fac PASCA? was created by Dacoroman
Stie careva unde pot gasi branza dulce sa fac pasca? zona ar fi Kilburn/Dollis Hill/ Brent sau... Golders Green.
Multam
si Paste Fericit:P
Multam
si Paste Fericit:P
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- 1234ameoba
-
- Platinum Member
-
Less
More
- Thank you received: 0
22 Apr 2011 10:44 #140555
by 1234ameoba
Replied by 1234ameoba on topic Re:URGENT! UNDE gasesc BRANZA dulce sa fac PASCA?
Sainsburys, cottage cheese, dar tre sa o mai scurgi nitel!
http://www.sainsburys.co.uk/sol/global_search/global_result.jsp?bmForm=global_search&GLOBAL_DATA._search_term1=cottage+cheese&GLOBAL_DATA._searchType=0&bmUID=1303465436082
Pe viitor, iti poti prepara tu singur branza de vaci acasa, din lapte invechit, daca stii cum;)
http://www.sainsburys.co.uk/sol/global_search/global_result.jsp?bmForm=global_search&GLOBAL_DATA._search_term1=cottage+cheese&GLOBAL_DATA._searchType=0&bmUID=1303465436082
Pe viitor, iti poti prepara tu singur branza de vaci acasa, din lapte invechit, daca stii cum;)
22 Apr 2011 10:54 #140557
by Dacoroman
Replied by Dacoroman on topic Re:URGENT! UNDE gasesc BRANZA dulce sa fac PASCA?
Multzam de sfat
- 1234ameoba
-
- Platinum Member
-
Less
More
22 Apr 2011 11:00 #140559
by 1234ameoba
Replied by 1234ameoba on topic Re:URGENT! UNDE gasesc BRANZA dulce sa fac PASCA?
;)
Laptele, de preferinta cel cu eticheta albastra,
nefiert,
se lasa in vase (borcan/ceva) cca 2/3 zile, fctie de temperatura camerei in care se afla,
cand se vede ca este \"branzit\", se scurge in ceva , apoi, se pune in tifon si se agata deasupra unui vas in care sa se scurga bine (cca 24 de ore).
Deoarece laptele de aici nu este bogat in grasimi, acestea fiind deja scoase de producator,
branza nu va avea calitatile aceleia din Ro desigur , insa,
pt o pasca/papanasi/etc/etc, este superbuna!
Desigur, este o optiune mai scumpica la pret dar,
odata-i Pastele!
Sarbatori fericite!
Laptele, de preferinta cel cu eticheta albastra,
nefiert,
se lasa in vase (borcan/ceva) cca 2/3 zile, fctie de temperatura camerei in care se afla,
cand se vede ca este \"branzit\", se scurge in ceva , apoi, se pune in tifon si se agata deasupra unui vas in care sa se scurga bine (cca 24 de ore).
Deoarece laptele de aici nu este bogat in grasimi, acestea fiind deja scoase de producator,
branza nu va avea calitatile aceleia din Ro desigur , insa,
pt o pasca/papanasi/etc/etc, este superbuna!
Desigur, este o optiune mai scumpica la pret dar,
odata-i Pastele!
Sarbatori fericite!
22 Apr 2011 12:12 #140561
by Peeteeski
Replied by Peeteeski on topic Re:URGENT! UNDE gasesc BRANZA dulce sa fac PASCA?
Cauta la magazinele poloneze. Eu am facut papanasi cu ceva cumparat de la plonezi. Branza respectiva avea exact aceleasi proprietati cu branza de vaci romaneasca. Imi pare rau ca nu mai stiu cum ii zicea.
Si cottage cheese merge numai ca trebuie sa o lasi la scurs vreo jumatate de zi.
M-ai innebunit cu pasca ... N-am mai mancat de la meciul cu Argentina (figure of speech) :)
Si cottage cheese merge numai ca trebuie sa o lasi la scurs vreo jumatate de zi.
M-ai innebunit cu pasca ... N-am mai mancat de la meciul cu Argentina (figure of speech) :)
- mami de Maria
-
- Senior Member
-
Less
More
22 Apr 2011 16:25 - 22 Apr 2011 16:26 #140575
by mami de Maria
Replied by mami de Maria on topic Re:URGENT! UNDE gasesc BRANZA dulce sa fac PASCA?
Branza poti sa faci foarte usor daca pui laptele la fiert si-l tai cu iaurt grecesc.Il lasi sa fiarba pana se separa zerul de branza si apoi pui la scurs intr-o sita deasa.O poti face cat de uscata si consistenta vrei.La un bidon mare de lapte\"albastru\" iti trebuie 500g de iaurt grecesc.E delicioasa.Eu o asa o fac si pentru fetita noastra.
Pofta buna!
ps : iaurtul trebuie pus cand laptele incepe sa clocoteasca.
Pofta buna!
ps : iaurtul trebuie pus cand laptele incepe sa clocoteasca.
Last edit: 22 Apr 2011 16:26 by mami de Maria.