- Forum
- Locul de întâlnire al românilor din Marea Britanie
- Biroul de informatii
- UN SFAT VA ROG - ABUZURILE MANAGERULUI!
Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !
UN SFAT VA ROG - ABUZURILE MANAGERULUI!
- madame_michelle
-
Topic Author
- New Member
-
Less
More
- Thank you received: 0
20 Sep 2011 12:11 #143526
by madame_michelle
UN SFAT VA ROG - ABUZURILE MANAGERULUI! was created by madame_michelle
Buna ziua....daca ma poate ajuta cineva cu un sfat in ceea ce priveste abuzurile la care sunt supusa si eu si fiul meu de catre managera noastra. Deci, amandoi am venit cu viza de student (eu ca si carer el ca si housekeeper)...am venit cu contract din tara...avem yellow card, suntem la cursurile NVQ, avem de munca. Avem contract de munca cu o companie care are mai multe case rezidentiale de batrani....noi, lucram la doua din aceste case la care managere sunt mama si fiica....la una din case,unde managera este fiica, aceasta nu ne place si ne vaneaza si ne incalca zi de zi orice drept...se comporta cu noi ca si stapana de sclavi....la cealalta casa unde managera este mama suntem bine, adica ma-sa are o impresie foarte buna despre noi....acum, nu stim cum sa luptam cu abuzurile la care suntem supusi de catre fii-sa care ne tot ameninta ca ne spune lui \'\'owner-ul\'\', dar noi inca nu am vorbit cu owner-ul despre abuzurile la care suntem supusi de aceasta managera. Acum, intrebarea este...daca am venit cu viza asta de student si yellow card-ul il avem pentru asta...putem sa ne gasim alt servici? adica sa ne cautam la alta casa? sa ramanem doar la casa lui ma-sa unde suntem apreciati dar nu prea avem multe ore si sa ne gasim in completare la alta casa??? influenteaza cu ceva yellow card-ul? adica trebuie sa anuntam Home Office ca lucram la alta casa sau daca ramanem in cadrul aceleasi companii(doar la casa lui ma-sa) si mai lucram si la alta companie este ok. Si cum putem noi lupta cu managera asta care este de groaza cu modul ei de comportament....am slabit 16 kg.(in doar 4 luni) din cauza stresului(am probleme cu glanda tiroida datorate modului ei de comportament) la care sunt supusa de catre aceasta. Unde sa ma adresez in cazul in care voi vorbi si cu owner-ul si el o va sustine pe ea dar acolo si colegii vad ca eu si fiul meu suntem abuzati de ea???? cum sa fac ???? am venit aici in Anglia crezand ca nu se poate sa gasesc aceeasi sefi ca in Romania unde stiti bine ca nu avem niciun drept...m-am gadit ca aici nu se poate asa ceva si acum ma confrunt cu aceasta problema care m-a imbolnavit si nu stiu ce sa fac? Ma lupt cu ea sau mai bine plec? Problema este daca am dreptul sa plec la alta companie fara sa-mi pierd dreptul de munca si fara sa influentez negativ obtinerea Blue card-ului dupa un an? Am vreo sansa sa dovedesc aceasta nedreptate? Astept, va rog, un raspuns cat mai urgent. Va multumesc
Please Log in or Create an account to join the conversation.
20 Sep 2011 14:21 - 20 Sep 2011 14:27 #143527
by MrsSmith
Replied by MrsSmith on topic Re:UN SFAT VA ROG - ABUZURILE MANAGERULUI!
Despre YC nu cunosc foarte multe, presupun ca iti poti gasi altceva de munca, dar daca nu ai 12 payslip-uri continue timp de un an, nu poti sa iei BC. Sa zicem ca iti dai demisia aici si stai o luna acasa. Va trebui sa calculezi perioada de un an de cand incepi cel de-al doilea serviciu.
Cat despre managera, nu prea se intelege exact ce va face. Probabil esti suparata si iti este greu sa intri in detalii.
Pune pe hartie cu date, tot ce face si nu ti se pare corect. Pe baza acestei hartii, depunde o plangere oficiala managerului acestei companii. Verifica, daca ai, in contractul scris cine este persoana la care se face plangere si ce trebuie ei sa faca in momentul in care vine o astfel de plangere. Pastreaza copii atat a ceea ce trimiti tu, cat si a ceea ce ti se trimite.
Acorda o perioada de timp pentru ca plangerea sa fie rezolvata (trebuie sa fii anuntata cat dureaza). Daca nu se rezolva nimic, dar consideri in continuare ca nu esti tratata corect desi tu iti indeplinesti obligatiile de angajat, contacteaza un avocat, probabil instanta este solutia. Este posibil sa fii victima unui caz clasic de \"bullying\" (cauta pe net \"bullying at work\" sa vezi ce inseamna) si firma respectiva poate avea probleme serioase daca nu rezolva problema intern. Cel putin poti primi compensatie baneasca.
Avocatul iti va spune mai multe, precum si cum iti afecteaza statutul in UK.
Succes.
LE: Poate fi o idee buna sa-ti anunti si GP-ul sa ai dovada cum ca te afecteaza situatia fizic. De asemenea doctorul te poate ajuta cu trimitere catre consiliere sau anti-depresive usoare, ceea ce iti va face situatia putin mai suportabila, chiar daca pe termen scurt.
Cat despre managera, nu prea se intelege exact ce va face. Probabil esti suparata si iti este greu sa intri in detalii.
Pune pe hartie cu date, tot ce face si nu ti se pare corect. Pe baza acestei hartii, depunde o plangere oficiala managerului acestei companii. Verifica, daca ai, in contractul scris cine este persoana la care se face plangere si ce trebuie ei sa faca in momentul in care vine o astfel de plangere. Pastreaza copii atat a ceea ce trimiti tu, cat si a ceea ce ti se trimite.
Acorda o perioada de timp pentru ca plangerea sa fie rezolvata (trebuie sa fii anuntata cat dureaza). Daca nu se rezolva nimic, dar consideri in continuare ca nu esti tratata corect desi tu iti indeplinesti obligatiile de angajat, contacteaza un avocat, probabil instanta este solutia. Este posibil sa fii victima unui caz clasic de \"bullying\" (cauta pe net \"bullying at work\" sa vezi ce inseamna) si firma respectiva poate avea probleme serioase daca nu rezolva problema intern. Cel putin poti primi compensatie baneasca.
Avocatul iti va spune mai multe, precum si cum iti afecteaza statutul in UK.
Succes.
LE: Poate fi o idee buna sa-ti anunti si GP-ul sa ai dovada cum ca te afecteaza situatia fizic. De asemenea doctorul te poate ajuta cu trimitere catre consiliere sau anti-depresive usoare, ceea ce iti va face situatia putin mai suportabila, chiar daca pe termen scurt.
Last edit: 20 Sep 2011 14:27 by MrsSmith.
- madame_michelle
-
Topic Author
- New Member
-
Less
More
20 Sep 2011 18:23 #143530
by madame_michelle
Replied by madame_michelle on topic Re:UN SFAT VA ROG - ABUZURILE MANAGERULUI!
Iti multumesc pentru raspuns. Ca sa inteleg bine cu astea 12 payslip-uri....eu, primesc salariul pe saptamana...lucrez deja de 7 luni si am 28 de payslip-uri (cate unul pe saptamana).....asa ca 12 payslip-uri inseamna 12 luni X 4 payslip\\saptamana= 48 de payslip-uri?......concluzia este sa ai 12 luni lucrate consecutiv fara intrerupere? pentru ca daca este vorba doar de 12 payslip-uri deja am mai multe, dar stiu si eu de cand am venit ca trebuie sa urmez cursurile astea NVQ timp de un an si sa lucrez in acelasi timp ca si carer (pentru ca urmez cursurile de carer)...intrebarea era daca ma pot muta la alta companie tot ca si carer chiar daca am contract cu aceasta companie. Sunt o multime de case rezidentiale care solicita carer si daca mi-as gasi la alta, sa-mi dau demisia de aici si sa incep lucrul la alta companie, dar nu stiu cum este ca eu am contract cu astia de acum pe un an de zile. Despre nedreptatile de la munca: modul ei de comportament este diferit fata de noi si anume orice mica greseala este exploatata ca o mare tragedie in timp ce multele greseli ale englezilor sunt trecute cu vederea....tipa la noi de fata cu tot personalul in timp ce daca altii gresesc ii ia in birou si le vorbeste \'\'privat\'\'. Daca ii spui ceva de un alt coleg (englez) ca nu a lasat curat sau ca ai gasit in camera vreunui rezident mizerie sau alte chestii ma pune de fata cu persoana respectiva si spune ca am zis eu ca nu a lasta curat sau ce am zis eu (oricum nu spun decat adevarul si nu m-ar deranja sa vorbesc direct cu acel coleg, dar tot ea a format acest cerc de turnatorii)...asa, deci pe mine ma pune fata in fata cu persoana respectiva...cand altcineva spune ceva de mine, ea, doar ma verifica si de cele mai multe ori nu gaseste nimic din ceea ce a fost informata si daca intreb cine a spus, ea spune ca politica firmei este de confidentialitate...dar la mine nu mai este confidentialitate.....apoi, lucrez cu niste puturoase de englezoaice care nu fac nimic si care s-ar presupune sa ma ajute (ca de aceea sunt platite)...daca ii spun, nici nu ma aude si eu muncesc de doua ori mai mult...daca intru de munca seara si gasesc mizerie in bucatarie, eu trebuie sa frec si sa spal ca daca las asa, dimineata spune ca de ce nu am facut ca de la mine este....intr-o seara, a venit la munca si am rugat-o sa intre in casa ca sa vada cum mi-a lasat tura de dupa-amiaza mizerie si cat trebuie eu sa muncesc in plus...si nu a vrut...a zis ca sa o las in pace....apoi, este una care munceste acolo si este in varsta (73 de ani)...si managera i-a spus ca poate sa ceara ajutorul la toata lumea...ca iti dai seama ca nu poate sa mai traga de rezidenti...dar, englezii nu o ajuta niciunul ca acolo esti mereu pe fuga si fiecare are treaba lui si daca o ajuti pe asta, iti intarzii tu treaba ta...asta, imi cere mereu mie si fiului meu ajutorul si daca o refuzam cateodata se duce si se plange si managera ne sare in cap....pe de alta parte sunt doua fete in tura cu fiul meu si cand ele isi termina treaba mai sar cateodata sa-l ajute pe el ( ca o echipa) si managera le-a interzis sa-l mai ajute dar continua sa ne impuna noua sa o ajutam pe colega aia in varsta...cand am intrebat-o daca salariul il luam pe criterii de statura sau varsta (pentru ca eu lucrez doar nopatea si sunt singura cu 16 rezidenti de care trag numai eu stiu cum sa-i pun la WC, sa-i stapanesc cand intra in delir, etc.- si colega aia in varsta a venit la mine si mi-a spus sa o ajut sa o ridice pe o batrana si eu i-am spus ca nu am timp si ca eu o ridic singura pe aia de 4 ori pe nopate si nu ma ajuta nimeni si asta mi-a raspuns ca ea este mai mica de statura si ca eu sunt mai voinica)...si atunci am intrebat-o pe managera care este treaba...nu ne baga in seama, ne trateaza cu dispret si ne vaneaza ca pe sclavi....am venit cu 91 de kg si acum am 74...mi-am dat tiroida peste cap...nu stiu ce sa mai fac? tot timpul ne critica si ne ameninta cu owner-ul....ma gandesc sa ma duc eu la el si sa incerc sa vorbesc cu el...cu toate ca ma gandesc ca ala tot cu ea o sa tina ca doar sunt de ai lor....eu, am facut si niste poze ca sa dovedesc ca tot ceea ce spun este adevarat, dar nu stiu ce sa fac cu ele? spui de avocati dar ma gandesc la cati bani o sa ma coste? Oare nu au ceva o institutie impotriva acestor abuzuri unde as putea sa ma adresesz? Cineva imi spunea ca daca fac asta imi vor trece la fisa personala ca sunt ca un fel de \'\'reclamagioaica\'\' si ca alti patroni se vor feri sa ma angajeze....sunt multe de spus...ceea ce patesc de 7 luni(ma muncea cate 18 ore, dormeam 3-4 ore si iar ma chema 18 ore...nu ii pasa de odihna mea...si nemancata...ca munceam la ea 8 ore si nu aveam dreptul la masa-doar daca muncesti 12 ore- dar plecam si la casa lui ma-sa in continuare 10 ore-si fiind aceeasi companie aveam dreptul la pranz, dar zicea ca sa manac la casa lui ma-sa numai ca acolo nu imi oprea nimeni de mancare si uite asa rabdam de foame si altii care munceau 6 ore la ea si 6 la ma-sa veneau cu mancarea in farfurie de la ea si mancau la ma-sa) cu aceasta femeie mi-a distrus sanatatea si nu stiu incotro sa o iau ca nu ma pot intoarce in tara ca nu am la ce sa ma intorc si nu stiu cum sa mai rezist sa fac anul ca mai apoi daca nu mor, imi iau BC si pot pleca...dar nu ma lasa asta in pace...si lui fiul meu la fel ii face. Cam asta. Sa ne auzim cu bine1
- 1234ameoba
-
- Platinum Member
-
Less
More
20 Sep 2011 19:23 #143531
by 1234ameoba
Replied by 1234ameoba on topic Re:UN SFAT VA ROG - ABUZURILE MANAGERULUI!
Buna ,
acum am intrat si eu, well, din pacate, cruda realitate poate sa fie si asa.
Primul lucru,
inscrieti-va intr-un sindicat, cat mai repede,
gen Unison sau RCN
http://www.unison.org.uk/
http://www.rcn.org.uk/
Ia note despre fiecare abuz (verbal sau altfel) in parte, desigur, nu de fata cu dansa dar, oricand ai timp dupa aia.
Scrie in aceste note si despre eventulii martori la incident/abuz (dptdv)
Legal, nu ai voie sa muncesti fara pauza de 9 ore intre ture.
Din ce citesc (incearca sa scrii mai degajat) e grav ce ti se intampla!
acum am intrat si eu, well, din pacate, cruda realitate poate sa fie si asa.
Primul lucru,
inscrieti-va intr-un sindicat, cat mai repede,
gen Unison sau RCN
http://www.unison.org.uk/
http://www.rcn.org.uk/
Ia note despre fiecare abuz (verbal sau altfel) in parte, desigur, nu de fata cu dansa dar, oricand ai timp dupa aia.
Scrie in aceste note si despre eventulii martori la incident/abuz (dptdv)
Legal, nu ai voie sa muncesti fara pauza de 9 ore intre ture.
Din ce citesc (incearca sa scrii mai degajat) e grav ce ti se intampla!
- 1234ameoba
-
- Platinum Member
-
Less
More
20 Sep 2011 19:34 #143532
by 1234ameoba
Replied by 1234ameoba on topic Re:UN SFAT VA ROG - ABUZURILE MANAGERULUI!
Imi este greu sa citesc ce ai scris,
incearca sa scrii cu pauze te rog,
however,
inteleg prin ce treceti,
trebuie sa invatati sa spuneti si voi NU.
Nu va mai lasati manipulati,
daca tipa la tine, roag-o sa nu o mai faca,
adica, trebuiea sa fiti diplomati dar, si sa va impuneti punctul de vedere.
NU MAI EFECTUA MANEVRE care cer doi oameni, de una singura,
NIMANUI nu-i va pasa de spatele tau!
NIMENI nu are ce-ti face, daca refuzi sa muti un pacient considerat \"double\" , de una singura!!!
incearca sa scrii cu pauze te rog,
however,
inteleg prin ce treceti,
trebuie sa invatati sa spuneti si voi NU.
Nu va mai lasati manipulati,
daca tipa la tine, roag-o sa nu o mai faca,
adica, trebuiea sa fiti diplomati dar, si sa va impuneti punctul de vedere.
NU MAI EFECTUA MANEVRE care cer doi oameni, de una singura,
NIMANUI nu-i va pasa de spatele tau!
NIMENI nu are ce-ti face, daca refuzi sa muti un pacient considerat \"double\" , de una singura!!!
21 Sep 2011 12:47 #143540
by MrsSmith
Replied by MrsSmith on topic Re:UN SFAT VA ROG - ABUZURILE MANAGERULUI!
1. Daca esti platita saptamanal, atunci ai nevoie de 52 de payslip-uri
2. Daca tu iti dai demisia in conditiile contractuale, nu ti se intampla nimic (adica sa dai 2 saptamani preaviz, de exemplu). Nu e inchisoare :p Problema e daca aceeasi companie iti ofera si cursul, desi nu prea am auzit de astfel de cazuri, eventual sa il plateasca. Daca ei il platesc, s-ar putea sa trebuiasca sa le dai banii inapoi.
3. In mod sigur esti tratata incorect si intri sub incidenta acelui \"bullied at work\". Fa ce ti-am spus mai sus.
4. Da, du-te direct la owner. Nu stiu cine ti-a dat sfaturile aste de \"bine\" cum ca s-ar nota la dosar. Dar nu te duce oricum, ci pregatita cu foaia de exemple dupa tine si incearca sa nu fii emotiva. Nu esti \"reclamagioaica\", ci iti ceri drepturile pe care este OBLIGATIA lor sa le respecte.
5. In nici un caz, niciodata, sa nu mai accepti acest tratament sub nici o forma. Ia asta ca pe o exeperienta de viata si invata sa-ti aperi drepturile. Nu te cert, nu te invinovatesc, pentru ca nu esti de vina, de vina este persoana care te trateaza nedrept. Invata din asta ca nu esti sclav doar pentru ca vii din alta tara si ca ai drepturi care trebuiesc respectate.
2. Daca tu iti dai demisia in conditiile contractuale, nu ti se intampla nimic (adica sa dai 2 saptamani preaviz, de exemplu). Nu e inchisoare :p Problema e daca aceeasi companie iti ofera si cursul, desi nu prea am auzit de astfel de cazuri, eventual sa il plateasca. Daca ei il platesc, s-ar putea sa trebuiasca sa le dai banii inapoi.
3. In mod sigur esti tratata incorect si intri sub incidenta acelui \"bullied at work\". Fa ce ti-am spus mai sus.
4. Da, du-te direct la owner. Nu stiu cine ti-a dat sfaturile aste de \"bine\" cum ca s-ar nota la dosar. Dar nu te duce oricum, ci pregatita cu foaia de exemple dupa tine si incearca sa nu fii emotiva. Nu esti \"reclamagioaica\", ci iti ceri drepturile pe care este OBLIGATIA lor sa le respecte.
5. In nici un caz, niciodata, sa nu mai accepti acest tratament sub nici o forma. Ia asta ca pe o exeperienta de viata si invata sa-ti aperi drepturile. Nu te cert, nu te invinovatesc, pentru ca nu esti de vina, de vina este persoana care te trateaza nedrept. Invata din asta ca nu esti sclav doar pentru ca vii din alta tara si ca ai drepturi care trebuiesc respectate.