- Forum
- Locul de întâlnire al românilor din Marea Britanie
- Biroul de informatii
- Cum platesti NINO dupa ce il obtii?
Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !
Cum platesti NINO dupa ce il obtii?
- vera vasile
-
Topic Author
- New Member
-
Less
More
- Thank you received: 0
10 May 2012 13:41 #146761
by vera vasile
Cum platesti NINO dupa ce il obtii? was created by vera vasile
Sotul meu este self-employed din octombrie anul trecut si tot de atunci are si NINO.Pana acum nu a platit nimic la NINO, nu a primit nici o scrisoare.Poate cineva sa ne sfatuiasca cum trebuie platit si ce trebuie sa facem ca sa-l plateasca?
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- studentu05
-
- Junior Member
-
Less
More
11 May 2012 08:29 #146768
by studentu05
Replied by studentu05 on topic Re:Cum platesti NINO dupa ce il obtii?
Mai nou cred ca factura pt NINO vine la 6 luni .Deci ar cam trebui sa soseasca...
- vera vasile
-
Topic Author
- New Member
-
Less
More
11 May 2012 09:57 #146771
by vera vasile
Replied by vera vasile on topic Re:Cum platesti NINO dupa ce il obtii?
Multumesc! Inseamna ca o sa asteptam.
11 May 2012 21:28 #146777
by pitt
Replied by pitt on topic Re:Cum platesti NINO dupa ce il obtii?
salut,
inainte de a plati prima transa la nino va vine un mini statement sau desfasurator cu valoarea pe care trebuie sa o platiti pentru nino si abia dupa ce ati platit, la 6 luni din oficiu sau la cerere o sa primiti factura, dar inainte de asta trebuie sa va inregistrati la ei ca doriti sa platiti taxe.
inainte de a plati prima transa la nino va vine un mini statement sau desfasurator cu valoarea pe care trebuie sa o platiti pentru nino si abia dupa ce ati platit, la 6 luni din oficiu sau la cerere o sa primiti factura, dar inainte de asta trebuie sa va inregistrati la ei ca doriti sa platiti taxe.
11 May 2012 21:40 #146778
by Razz
Replied by Razz on topic Re:Cum platesti NINO dupa ce il obtii?
nino se plateste lunar sau la 6 luni, in functie de cat platesti...
suma difera daca te inregistrezi Class 2 (2,65 pe saptamana ) sau class 4 (mai mult dar ai mai multe beneficii, consultati site-ul celor de la HO pt mai multe detalii)
by default , ca self employed esti inregistrat in class 4 daca nu ceri tu sa fii in 2.
Daca intr-un an ai venit sub 5500parca nu tb sa platesti taxe.
suma difera daca te inregistrezi Class 2 (2,65 pe saptamana ) sau class 4 (mai mult dar ai mai multe beneficii, consultati site-ul celor de la HO pt mai multe detalii)
by default , ca self employed esti inregistrat in class 4 daca nu ceri tu sa fii in 2.
Daca intr-un an ai venit sub 5500parca nu tb sa platesti taxe.
12 May 2012 07:48 #146782
by Taniusha
Replied by Taniusha on topic Re:Cum platesti NINO dupa ce il obtii?
Salut, am si eu o intrebare. Am obtinut NIN-ul in ianuarie 2011. Am mai lucrat pana in martie dupa care a trebuit sa plec in Romania. De atunci nu l-am mai folosit. Oare trebuie sa platesc ceva?Stiu ca era taxa aia de 4 sau 5 lire pe saptamana sau luna (nu-mi mai amintesc). Si inca ceva, sunt inregistrata ca self employed. Stie cineva cum pot sa renunt la statutul asta? Mersi mult pt info