fbpx

× Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !

Sfat cumparare auto de la privat

07 May 2013 12:17 #147613 by PavelFlorescu
Va salut pe toti !
intentionez sa cumpar un autoturism de la un cetatean britanic si sa-l duc pe roti in RO.
Eu nu am nici cetatenie britanica si nici rezidenta, ca, daca as avea, lucrurile ar fi simple, DVLA rezolva rapid treburile.
Asadar, care este procedura ?
Autoritatile romane nu accepta la inmatriculare doar certificatul de inmatriculare semnat de vanzator si cumparator, romanii vor in plus un contract de vanzare - cumparare stampilat si o dovada (chitanta/factura) ca suma a fost achitata.
Stie cineva daca exista sau daca se poate apela la o firma de acte, notar etc. si cam cat costa asa ceva ?
Sa nu ma trimiteti la DVLA ca ei nu fac contracte de vanzare-cumparare si nu sunt interesati de nevoile birocratice ale altor state, precum Romania.
Multumesc anticipat.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 May 2013 15:36 #147615 by dobre costel
https://www.gov.uk/taking-vehicles-out-of-uk

09 May 2013 09:57 #147625 by PavelFlorescu
Informatiile de mai sus se refera la cetateni britanici sau rezidenti, DVLA nu elibereaza certificate auto britanice la cetateni din alte tari sau fara rezidenta in UK.

Chiar nu exista un UK niciun notar care sa consfinteasca transferul de proprietate al unei masini ?

In Ro nu este suficienta rubrica de vanzare -cumparare din subsolul certificatului britanic auto.

Iar la DVLA se trimit actele de catre Politia Romana, dupa inmatricularea masinii inRO, nu mai e necesar sa trimita cetateanul roman (rezident in UK) actele si sa astepte.

Trimite DVLA acte la cetateni care nu sunt britanici si care nu au nici rezidenta ?

10 May 2013 10:44 - 10 May 2013 10:45 #147635 by PavelFlorescu
Pana la urma am aflat din Romania un raspuns care ar fi trebuit negresit sa vina din UK, deoarece intrebarea mea se refera la o procedura britanica, privind revanzarea masinilor inscrise in Anglia catre cetateni din alte tari, fara rezidenta britanica.

Exista in UK formulare, contracte, care se completeaza de catre vanzatorul privat si cumparatorul din alta tara, nu necesita legalizare si nu se stampileaza, iar politia romana le accepta ca atare la inmatriculare.

Astfel de formulare tipizate, britanice, exista si la birourile de acte auto din preajma serviciilor de inmatriculari din Romania, inainte de a pleca in UK sa va luati masina e bine sa va procurati astfel de contracte din tara, deoarece in UK lumea are prejudecati si vede totul doar prin prisma autoritatilor britanice.

Eu am cumparat 3 masini din UK anii trecuti, doar de la dealeri, unul singur mi-a dat si contract.

E regretabil ca aceasta informatie nu am putut-o obtine de la conationali care traiesc in UK si m-ar fi putut ajuta.

Stima !