Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !
Cateva intrebari :D
06 Oct 2013 01:17 - 06 Oct 2013 01:21 #149368
by robertbe
Cateva intrebari :D was created by robertbe
Hello,
Tot rasfoiesc aceste forumuri si tot citesc, doar ca sunt deja si mai agitat si cafeaua la ora asta nu ma ajuta deloc:)).
Sunt sigur si am observant ca deja au fost dicutate chestiile astea, insa informatiile sunt foarte fragmentate.
La sfarsitul acestei luni voi ateriza in Luton; am pasaport nout, diplomele de la scoala, facultate, foi matricole, si o idee buna despre ce vreau sa fac acolo. Sunt usor nervos cu chiria, am cautat peste tot si am gasit chirie pe la 500-710 unde vreau eu. (1) Problema este ca eu nu stiu ce acte imi va cere agentia (daca cere ceva in afara de acte de identitate si bani). (2) Cont bancar...horror vad; oricum voi merge la bancile care au fost pomenite deja ca accepta doar 2 ID\'s (passport and buletinul) daca nu merge asa si la chirie trebuie cont bancar din UK nu stiu ce-am sa ma fac, daca nu trebuie neaparat sa fie din UK ci doar sa vada ca am bani intr un X cont, sa-mi spuneti si mie. Ca e un cerc vicios. (4) Apoi cu scoala, am zis sa fac un NVQ si dupa inscriere sa aplic pentru YC, insa din cate aud dureaza foarte mult programarea.. am gasit pe undeva sa discut cu Pavel Mirela, pentru programare..dar nu stiu..se plateste sau o poate face ea mai repede? Daca dureaza 6 luni va deveni irelevant de la 1 Ianuarie. Pai doar partea asta ma interesa, restul stiu cum unde si ce (asa cred acum). Multumesc celor care au timpul sa-mi raspunda si mie sau sa arunce cu un sfat.
Tot rasfoiesc aceste forumuri si tot citesc, doar ca sunt deja si mai agitat si cafeaua la ora asta nu ma ajuta deloc:)).
Sunt sigur si am observant ca deja au fost dicutate chestiile astea, insa informatiile sunt foarte fragmentate.
La sfarsitul acestei luni voi ateriza in Luton; am pasaport nout, diplomele de la scoala, facultate, foi matricole, si o idee buna despre ce vreau sa fac acolo. Sunt usor nervos cu chiria, am cautat peste tot si am gasit chirie pe la 500-710 unde vreau eu. (1) Problema este ca eu nu stiu ce acte imi va cere agentia (daca cere ceva in afara de acte de identitate si bani). (2) Cont bancar...horror vad; oricum voi merge la bancile care au fost pomenite deja ca accepta doar 2 ID\'s (passport and buletinul) daca nu merge asa si la chirie trebuie cont bancar din UK nu stiu ce-am sa ma fac, daca nu trebuie neaparat sa fie din UK ci doar sa vada ca am bani intr un X cont, sa-mi spuneti si mie. Ca e un cerc vicios. (4) Apoi cu scoala, am zis sa fac un NVQ si dupa inscriere sa aplic pentru YC, insa din cate aud dureaza foarte mult programarea.. am gasit pe undeva sa discut cu Pavel Mirela, pentru programare..dar nu stiu..se plateste sau o poate face ea mai repede? Daca dureaza 6 luni va deveni irelevant de la 1 Ianuarie. Pai doar partea asta ma interesa, restul stiu cum unde si ce (asa cred acum). Multumesc celor care au timpul sa-mi raspunda si mie sau sa arunce cu un sfat.
Last edit: 06 Oct 2013 01:21 by robertbe.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
06 Oct 2013 20:57 #149406
by robertbe
Replied by robertbe on topic Re:Cateva intrebari :D
uhmm..chiar nu stie nimeni nimic concret ?
06 Oct 2013 21:37 #149407
by kalu
Replied by kalu on topic Re:Cateva intrebari :D
Pai ce NVQ ai vrea sa faci? Si in ce oras ai dori sa stai? Sa inteleg ca in Londra... Toti se duc acolo nu e de mirare ca nu mai e de munca... Trebuie sa intelegeti ca UK nu e ca RO... Daca nu gasesti de munca in Bucuresti adio... Aici sunt si alte orase care ti ofer ce are Londra, chirii mai mici si o sansa sa alegi din oferte chiar... Depinde ce ai in gand. Cat despre banca. Gaseste unde sa stai ia frumos buletinul si pasaportul mergi la HSBC si deschide cont spunele ca momentan nu ai incheiat contratcul cu persoana unde stai si ca vei putea da o adresa unde sa trimita plicul cu, cardul si cecul, urmand ca in viitor sa mergi tu la ei cu noul contract pe apartament sa schimbi adresa pe uk. Cat despre platit bani altora pentru programari... nu sunt adeptul insa in cazul in care chiar nu merge da se accepta. Poti sa incerci ca self nu ti trebuie YC insa esti limitat la actitivitati... Cu toate ca poti fi self daca lucrezi cu o companie umbrela ei totusi nu recunosc la NINO si e cam nasol deci optiuni nu sunt multe. Salve
08 Oct 2013 21:46 #149448
by robertbe
Replied by robertbe on topic Re:Cateva intrebari :D
N am avut rabdare si am sunat m-am interest si am aflact ce si cum. Pentru cont Barclays it\'s fine.
Pentru NVQ am gasit multe firme care ofera si consultant ptr acte..ca deh de la 1 exista riscul sa le scada afacerile fara restrictiile astea.
\\De asemenea Londra este un oras extreme de mare, joburi putine? :)) mda..nu prea cred. Joburi sunt dar trebuie sa si sti ceva :D.
Pentru NVQ am gasit multe firme care ofera si consultant ptr acte..ca deh de la 1 exista riscul sa le scada afacerile fara restrictiile astea.
\\De asemenea Londra este un oras extreme de mare, joburi putine? :)) mda..nu prea cred. Joburi sunt dar trebuie sa si sti ceva :D.
08 Oct 2013 22:52 #149455
by kalu
Replied by kalu on topic Re:Cateva intrebari :D
Hmm eu cand intrebasem ultima data la Barclays mi a cerut dovada de adresa ce i drept nu aveam contractul facut atunci. O fi el extreme de mare dar toate sunt scumpe si stai lin nu e diferenta mare intre Londra si Bristol spre exemplu la salarii. In plus la finalul lunii ramai placut surprins cand vezi ca ai ceva mai multi bani in buzunar. Si probabil ca nu faci 1 ora si ceva pana la munca cu metrou sau cu masina... Spun chestia asta referitoare la joburi putine deoarece din cati oameni se plang aici 90% nu au de munca sau nu gasesc si veniti in Londra \"la un prieten\".