fbpx

× Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !

am niste probleme cu vecini

23 Nov 2013 22:44 #150148 by veros bica
buna seara.as dori sa ma ajute cineva cu niste informatii daca se poate.Stau la curte cu familia si am un frate care sta intr un apartament .el are un fix ,de cate ori aude ceva la masina vine la mine in fata casei si isi repara masina.mentionez ca in fata casei am loc de parcat trei masini.deci este loc sa si repare masina.intrebare este chiar este ilegal sa si repare masina in fata casei?deoarece vecinii au inceput sa ne vb ironic si sa ne ameninte.stie cineva un avocat care sa ma informeze deoarece prin februarie am avut un conflict cu vecini de peste drum care ne au injurat ne au facut straini si sa plecam la noi in tara ca nu au nevoie de asa ceva si restul de cuvinte urate.eu aici vad rasisim si discriminare.nu numai noi facem asa mai avem alti vecini care si ei fac acelasi lucru dar lor nu li se zice nimic.va multumesc anticipat

Please Log in or Create an account to join the conversation.

24 Nov 2013 17:13 #150149 by QWERTY
veros bica wrote:

buna seara.as dori sa ma ajute cineva cu niste informatii daca se poate.Stau la curte cu familia si am un frate care sta intr un apartament .el are un fix ,de cate ori aude ceva la masina vine la mine in fata casei si isi repara masina.mentionez ca in fata casei am loc de parcat trei masini.deci este loc sa si repare masina.intrebare este chiar este ilegal sa si repare masina in fata casei?deoarece vecinii au inceput sa ne vb ironic si sa ne ameninte.stie cineva un avocat care sa ma informeze deoarece prin februarie am avut un conflict cu vecini de peste drum care ne au injurat ne au facut straini si sa plecam la noi in tara ca nu au nevoie de asa ceva si restul de cuvinte urate.eu aici vad rasisim si discriminare.nu numai noi facem asa mai avem alti vecini care si ei fac acelasi lucru dar lor nu li se zice nimic.va multumesc anticipat

Treaba sta in felul urmator ca sa ne intelegem de la bun inceput.
1. Nu trebuie sa-mi spui care este nivelul vostru socio-culturalo-politico-etc, se subintelege.( adica ce munciti in UK, care-i ultima carte citita, ce inseamna in acceptiunea ta monarhie constitutionala de exemplu, etc)
2. Zi-i lu\' frate-tu\' sa-si ia dracu\' o masina la care sa nu mai auda nimic, astfel incat sa nu-ti mai vina-n poarta la reparat. Te baga la belele aiurea.
3. In fata casei sunt locuri de parcare nu locuri de reparat masini.
4. Vecinii nu te discrimineaza. Pur si simlu nu te vor in tara lor. Si cum le oferiti motive... Mare minune sa nu va faca vreo cheie.
5. In cazul in care nu esti din aceeasi tagma cu frate-tu\' fa-ti un bine (atat tie cat si lui) si explica-i ca aici nu e la strada in fata portii in Romania ca sa-si continue apucaturile de roman ci intr-o tara civilizata, cu alte reguli, alte norme, alta cultura si alta civilizatie.
In cazul in care, din contra, doresti sa-i sustii apucaturile si te simti chiar frustrat \"ca de ce sa nu poata sa repare masina pe un drum public\", uita tot ce am scris pana aici si succes atat cu vecinii cat si cu amenzile pe care le vei lua.

Compare to meerkat dot com, compare to market dot com. Simple! ;)

24 Nov 2013 17:27 #150150 by veros bica
Eu cred ca nu m am facut inteleasa. Iti multumesc pentru raspunsul ironic. Masina nu este reparata pe drum public. Este reparata in fata casei unde platesc chiria.iar ceea ce face el nu mi se pare ilegat atat timpi cans si vecini fac acelasi lucru. Cum am zis multumesc pentru raspunsul ironic

24 Nov 2013 17:41 #150151 by veros bica
Iar de muncit muncesc cu contrac si eu si sotul platim taxe si daca vrei sa mai sti ceva nu stam pe beneficii cum fac altii.infine........

24 Nov 2013 20:36 #150152 by QWERTY
veros bica wrote:

Iar de muncit muncesc cu contrac si eu si sotul platim taxe si daca vrei sa mai sti ceva nu stam pe beneficii cum fac altii.infine........

Raspunsul meu n-a fost ironic, a fost mai degrana realist.
Daca vrei sa fiu ironic iti pot spune ca in: \"am probleme cu vecini\" sunt doi de \"i\", \"vecinii\", la fel in \"si vecini fac acelasi lucru\". Din nou, \"daca vrei sa mai sti ceva\" acest \"sti\" are acelasi prost obicei sa contina doi de \"i\". Bine, asta-i alata chestie. Important este ca vecinii tai sa nu inceapa sa-si faca harakiri ca sunteti pierduti conform logicii ca daca aia fac facem toti. Totusi, daca vecinii tai sunt englezi atunci e si mai nasol. Pentru simplul fapt ca din acest moment chiar ei pot face si voi nu. Asta pentru simplul fat ca nu, repet NU sunteti egali.
Bine, discutia poate fi mai lunga, dar in principiu e simplu.
Nu va mai construiti mica lume romaneasca pe meleaguri straine. Pur si simplu nu tine. Vine militia si da amenda mare, vin vecinii si da na-na sau strica putin geamurile... etc. Bine nu poate iesi niciodata atunci cand vrei sa ai aceleasi drepturi pe care nu le ai din nascare, cu atat mai putin cand vrei sa fii roman pana la capat.

25 Nov 2013 16:55 - 25 Nov 2013 16:59 #150155 by a Guest
Replied by a Guest on topic Re:am niste probleme cu vecini
Salut!

Intervin un pic in discutie, in speranta ca nu deranjez...

Discriminarea e luata foarte in serios in UK, iar orice actiune in acest sens trebuie imediat raportata la politie. Nu conteaza ce nationalitate ai sau culoarea pielii, rasismul este aspru pedepsit in UK. Asadar, nu sta pe ganduri si fa reclamatie. In plus, in felul asta, vor vedea si vecinii tai ca nu sunteti niste fraieri.
In ce priveste repararea masinii in fata casei, nu am auzit inca de nici o lege care sa interzica lucrul asta. Daca QWERTY este amabil, l-as ruga sa ne lumineze si pe noi despre ce lege e vorba. In plus, daca \"fata casei\" este de fapt \"my driveway\", pentru care desigur ca platesti chirie, cu atat mai mult.
Dar chiar as fi curios sa aflu mai multe despre legea ce reglementeaza \"repararea\" masinii in fata casei.
In incheiere, nu doresc sa intru in polemica cu nimeni, dar raspunsurile ironice nu-si au rostul aici. Ar trebui sa ne ajutam reciproc, cu informatii macar, iar atitudinea de roman ajuns ciumeg in UK chiar nu-si are rostul.
Si nu uita, englezul nu-si repara masina in fata casei pentru ca nu stie cum. Daca ar sti, ar face-o!

Multumesc,
Ovidiu