Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !
Problema chirie
29 Jul 2014 20:48 #152018
by begcog
Problema chirie was created by begcog
Salut. Ce poate face agentia imobiliara daca eu nu imi permit chiria si vreau sa plec de la proprietate ? Ce se poate intampla ? La ce sa ma astept ?
Please Log in or Create an account to join the conversation.
30 Jul 2014 01:38 #152021
by Sethan
Replied by Sethan on topic Re:Problema chirie
Detaliile exacte ar trebui sa fie mentionate in contract.Asa,in mare... daca nu platesti, o sa te anunte ca nu ai platit.Daca nu vrei sa platesti si esti deja peste data pana la care ai platita chiria, trebuie sa obtina de la tribunal permisiune sa te scoata afara, moment in care o sa vina agentul si un executor. Ti se va opri din depozitul platit de tine la inceperea chiriei restante pentru daune, neplata etc. Daca esti in minus...ei bine itit dai seama ca vor incerca sa-si scoata banii. Daca nu este de acord cu plata restantelor din depozit(tu si proprietarul trebuie sa fiti amandoi de acord cu o suma),vei ajunge la tribunal.Plus, cand o sa vrei alta locuinta si o sa te caute aia de referinte, apare cam urat.Cam asta e in cel mai rau caz.
Cel mai bine,daca nu-ti mai permiti chiria si vrei sa pleci,e sa-i anunti din timp si poate te vor lasa sa pleci linistit.Sau eventual cu ceva bani in minus din depozit. Oricum,ideea e nu lasa treaba pana se complica peste cap
Cel mai bine,daca nu-ti mai permiti chiria si vrei sa pleci,e sa-i anunti din timp si poate te vor lasa sa pleci linistit.Sau eventual cu ceva bani in minus din depozit. Oricum,ideea e nu lasa treaba pana se complica peste cap
- raluca.pita
-
- New Member
-
Less
More
- Thank you received: 0
27 Sep 2014 16:26 #152219
by raluca.pita
Replied by raluca.pita on topic Problema chirie
Salut! Am tot citit pe forum despre problemele celorlalti legate de chirie. A mea e urmatoarea : am venit in uk acum 2 luni impreuna cu prietenul meu sa muncim prin agentie. Ni s-a gasit din tara o camera intro casa pt care am platit un depozit de
30 Sep 2014 09:30 #152226
by sorin1987
Replied by sorin1987 on topic Re:Problema chirie
Salut!
Eu am facut contractul printr-o agentie imobiliara. In contractul meu scrie ca oricare dintre parti poate incheia inainte de termen dar trebuie sa dai timp sa isi gaseasca chirie(chirias). Am impresia ca la mine scrie 2 luni preaviz.
Daca voi ati dat banii aceia direct proprietarului nu stiu ce sa va zic...in mod normal acei bani nu merg la proprietar ci intr-un cont special. Un \"third party\" vine si stabileste starea proprietatii inainte de a te muta acolo si iti da un document detaliat. La plecare la fel, trebuie sa faca inspectie si sa determine daca ai stricat ceva etc.
Un fost coleg de al meu stiu ca s-a judecat cu un proprietar care a luat banii de depozit si nu i-a depus in acel cont special. A castigat si i-au fost inapoiati toti banii si proprietarul a fost amendat rau + a suportat cheltuielile de judecata. Deci sunt cai, dar cred ca depinde de la caz la caz. Faptul ca va interzice sa folositi centrala pt incalzire este destul de grav....poti intreba la o agentie sau pe cineva care stie mai bine leagea in aceste cazuri. In mod normal este o incalcare a dreptului tau de chirias.
Bafta
Eu am facut contractul printr-o agentie imobiliara. In contractul meu scrie ca oricare dintre parti poate incheia inainte de termen dar trebuie sa dai timp sa isi gaseasca chirie(chirias). Am impresia ca la mine scrie 2 luni preaviz.
Daca voi ati dat banii aceia direct proprietarului nu stiu ce sa va zic...in mod normal acei bani nu merg la proprietar ci intr-un cont special. Un \"third party\" vine si stabileste starea proprietatii inainte de a te muta acolo si iti da un document detaliat. La plecare la fel, trebuie sa faca inspectie si sa determine daca ai stricat ceva etc.
Un fost coleg de al meu stiu ca s-a judecat cu un proprietar care a luat banii de depozit si nu i-a depus in acel cont special. A castigat si i-au fost inapoiati toti banii si proprietarul a fost amendat rau + a suportat cheltuielile de judecata. Deci sunt cai, dar cred ca depinde de la caz la caz. Faptul ca va interzice sa folositi centrala pt incalzire este destul de grav....poti intreba la o agentie sau pe cineva care stie mai bine leagea in aceste cazuri. In mod normal este o incalcare a dreptului tau de chirias.
Bafta