fbpx

× Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !

Caut Avocat Emigrare

08 Dec 2007 17:22 - 15 Aug 2008 15:32 #85132 by cj69tcv
Caut Avocat Emigrare was created by cj69tcv
salut,are cineva cunostinta despre un avocat care sa aiba habar despre drepturile romanilor in uk(la lucru in special),si care m-ar putea sa fac o contestatie la decizia home office de a refuza aplicatia mea la Registration certificate.mersi :D

Please Log in or Create an account to join the conversation.

08 Dec 2007 23:11 #85150 by michaelasi
Replied by michaelasi on topic Re: Avocat?

salut,are cineva cunostinta despre un avocat care sa aiba habar despre drepturile romanilor in uk(la lucru in special),si care m-ar putea sa fac o contestatie la decizia home office de a refuza aplicatia mea la self employed.mersi :D

alooo

ce are prefectura cu scoala de fete?
de ce ai apl;icat ca self employed la HOME OFFICE? te declari tu self employed si la inland revenue platesti taxele ...

09 Dec 2007 08:58 #85158 by greenteddy
Replied by greenteddy on topic -
lol...any solicitor would do that i guess....te costa de te rupe ca asta e .... taxa lor + vreo £ 80 pe scrisoare trimisa....

michaelasi are dreptate, ce treaba are HO cu inland? te inregistrezi ca SE si gata costa vreo £ 20 si ceva pe net pachetul minim si dureaza vreo jumatate de ora

15 Aug 2008 15:02 - 15 Aug 2008 15:33 #92965 by deia_soricik
De la bun inceput sa precizam anumite lucruri sa nu incurcam borcanele.
1.Home Office=Ministerul de Interne
2.Inland Revenue=Administratia Financiara
3.Head Office=Biroul principal/Head=cap=>conducerea =>biroul ce tine de conducerea unei companii,locul unde se iau cele mai importante decizii.

Ca self employed..nu trebuie sa ai neaparat acel yellow card de self.E deajuns sa suni la Inland Revenue si sa zici ca ti-ai inceput activitatea(in constructii/cleaning..etc)Cardul pt self -este optional si se elibereaza pe baza faptului ca exerciti un drept dat fiecarui cetatean ue- fie self, student, self sufficent..pt romani, bulgari.
Daca vrei sa lucrezi ca angajat(si nu ai nici o posibilitate sa obtii blue-ul..ca aupair spre exemplu ) atunci cardul de self..trebuie schimbat pt unul de student..ducandu-te la un curs acreditat nvq.spre exemplu pe cel putin sase luni..Cel mai bine e sa aplici pt aceasta situatie in persoana la Croydon.

Care este legatura intre home office si inland revenue..Simplu...Trebuie sa dovedesti(la Home Office) ca si cetatean strain(ue/non eu) ..ca ti-ai achitat toate datoriile fata de stat(deci la Inland Revenue)..pt a beneficia de rezidenta permanenta si ulterior cetatenie..dupa 5+1 ani.

Cu drag,
Dea

15 Aug 2008 17:25 #92966 by ellabella
Replied by ellabella on topic Re:Caut Avocat Emigrare
am si eu o problema! cred ca e mai degraba majora decat minora!in septembrie 2008 am obtinut yellow cu part-time drept de munca ( student).din cate stiu eu, daca respect conditiile stipulate, dupa un an pot aplica pentru bluecard. se specifica ca eu am voie sa muncesc doar 20 de ore pe sapt.,legal. problema mea ar fi urmatoarea.Am muncit legal pe toata perioada anului( platit taxele pentru N I) insa am muncit 50 de ore (ups, cu 30 de ore mai mult decat as fi avut voie).voi avea probleme cand voi aplica pentru blue card?

15 Aug 2008 17:33 #92967 by a Guest
Replied by a Guest on topic Re:Caut Avocat Emigrare
Din pacate, da, vei avea probleme, daca orele in plus iti apar pe payslip-urile ce se trimit la HO.
Nu stiu, incearca sa vorbesti cu angajatorul tau, dar nu prea cred sa poti rezolva ceva.
Imi pare sincer rau...:(