fbpx

× Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !

masina din Germania...

26 May 2008 07:52 - 26 May 2008 07:53 #90879 by micro72003
Buna!...

as vrea sa-mi cumpar o masina din Germania, pe care sa o folosesc aici pana in decembrie a.c., apoi sa o inscriu in tara, sa o pot folosi acolo, nelimitat.

de ce as lua din germania, in primul si primul rand ca imi doresc o masina cu volanul pe stanga, apoi pretul e f. bun acolo, oferta e generoasa, si sincer ma atrage mai mult ideea unui \"deal\" cu un neamt, decat cu un \"hinglez\" sau afro-englez sau...etc...:) Am acolo pe cumnatul si cumnata mea, tineri si f f descurcareti:), deci partea cu gasitul masinii, actele si celelalte care tin de Germania se va rezolva, acum, nu stiu exact care e situatia aici, in UK, cu o masina de tipul asta (pe stanga), trebuie inscrisa?...cum e cu asigurarea si celelalte...

va rog mult, pe cei care stiti cate ceva in privinta asta sa-mi dati si mie un sfat, o informatie, ceva....Va multumesc si va doresc numai si numai bine:)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

26 May 2008 12:33 #90881 by oli_ro
Replied by oli_ro on topic Re:masina din Germania...
poti circula 6 luni/din fiecare 12 luni.

http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/BuyingAndSellingAVehicle/ImportingAndExportingAVehicle/DG_10014623

Dar nu uita ca masina trebuie sa aiba taxele si asigurarea platita in Germania. Daca ai lovit pe cineva(Doamne fereseste), si nu ai cover, te poti trezi ca trebuie sa acoperi cheltuieli uriase din buzunar, plus ca este ilegal.

Miturile astea cu calitatea masinilor din Germania si cum is intretinute de nemti sint pe jumatate adevarate. Nu uita ca din cauza distantelor, masinile in Germania au mai mult kilometraj decat de exemplu Anglia si Irlanda.
Daca vrei sa duci masina in Romania, e clar iti trebuie volan pe stanga, end of the story.

Dar si in UK este o piata second hand foarte competitiva si lichida. Preturile sint atractive daca ai euro, mai ales acuma ca lira s-a devalorizat relativ la euro. Sint muti rechini(ca si in Germania de altfel), dar daca esti atent poti sa iei masini ok si de aici.

Success.

26 May 2008 22:39 - 26 May 2008 22:40 #90898 by micro72003
multumesc pt informatii, oli:)

nu am euro, am lire, ca asa platesc mai toti pe aici:)
sincer, as prefera sa iau masina de aici, dar nu prea vad eu sa gasesc cu una cu doua prea multe masini cu volanul pe stanga....

in alta ordine de idei, stiti cumva vreo doua-trei site-uri bune de vanzari masini second hand?...eu stiu doar de gumtree.com, dar nu gasesti prea multe acolo...

multumesc mult si...multa bafta:)

27 May 2008 12:58 #90903 by Irina_co
Replied by Irina_co on topic Re:masina din Germania...
Buna! Poti incerca pe WWW.CARGIANT.CO.UK Au sediul undeva prin Neasden si este un SUPER SUPER MARE!!!N u ai cum sa nu gasesti ce vrei acolo..si la preturi acceptabile!Mult succes!:)

27 May 2008 14:43 #90904 by Webmaster
Replied by Webmaster on topic Re:masina din Germania...
mergi la un newsagent si cumpara \"auto trader\" si acolo gasesti masini multe
de asemenea pe e-bay se vand destul de multe .
exchange and mart ( parca asa ii zice ) - astea ar fi cele mai traditionalele locatii de vanzari masini .
gumtree nu as prea avea inceredere - parca acolo toate anunturile sunt puse pe tzepe -de la vanzare aparate foto la chirii .

27 May 2008 14:50 #90905 by a Guest
Replied by a Guest on topic Re:masina din Germania...
cele de munca nu sunt tzepe