fbpx

Inregistrare casatorie in Romania

14 Aug 2009 16:57 - 14 Aug 2009 16:58 #112055 by a Guest
Inregistrare casatorie in Romania was created by a Guest
Stie cineva cum se poate inregistra o casatorie in Romania daca divorturile anterioare nu vor sa se declare in Romania?

Am inteles de la Consulat ca amandoi trebuie sa declare casatoria din strainatate in Romania, daca nu trebuie toata situatia explicata la guvernul Romaniei de ce persoana divortata nu vrea sa declare.

Schimbarea de nume numai din UK si nedeclararea casatoriei nu merge pentru ca se pedepseste cu puscarie.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

15 Aug 2009 09:41 #112088 by Aimee
Eu nu am inteles mai nimic din intrebarea ta. Nu inteleg - \"daca divorturile anterioare nu vor sa se declare?\" - In sensul ca nu doresti sa declari ca ai fost casatorita anterior si divorvata?
Legea iti cere sa pui pe hartie starea civila avuta inainte de casatorie si trebuie declarat orice divort si nume purtat inainte de actuala casatorie.

15 Aug 2009 13:03 #112093 by a Guest
Replied by a Guest on topic Re:Inregistrare casatorie in Romania
Sotul meu a fost casatorit de doua ori in State si nu vrea sa mearga pe partea de a declara casatoria noastra din State in Romania. Nu am inteles de ce. Am incercat pe partea de schimbare de nume aici in UK dar nu a mers in Romania. Sa spun ca nu sunt casatorita cand eu sunt casatorita este ilegal din cate am inteles eu de la D-na Consul.

Declaratia de casatorie in Romania trebuie facuta de amandoi dupa lege, sau trebuie facut ceva la guvern ca sa se faca ceva schimbari ca numai unul din soti sa poata sa declare casatoria.

A mai trecut cineva prin asa ceva?

15 Aug 2009 15:47 #112102 by Aimee
Pai daca v-ati casatorit deja in state nu aveti decat sa va inregistrati casatoria aceea. De ce vreti sa va casatoriti din nou??

17 Aug 2009 14:34 #112168 by a Guest
Replied by a Guest on topic Re:Inregistrare casatorie in Romania
Casatoria din strainatate trebuie inregistrata in Romania mai ales daca mireasa si-a schimbat numele dupa sot.

Nu este vorba de o recasatorie.

Pe certificatul de casatorie US, recunoscut in afara la US, scrie ca mirele a avut 2 casatorii precedente si din cauza aceasta trebuie inregistrate casatorile mirelui in Romania de mire. Dar daca mirele nu vrea, atunci mireasa nu poate sa declare casatoria singura. Asa scrie la lege.

Trebuie ca legea sa se schimbe ca sa lase mireasa sa declare singura casatoria chiar cu sau fara dovada de divorturi ale sotului.

Intrebarea mea este daca a mai trecut cineva prin asa ceva.

In present mi s-a spus sa deschid caz in Romania cu Guvernul si sa vedem cum se poate rezolva ca femeia sa aiba oportunitatea sa i-si inregistreze casatoria singura ca sa poata lua pasaport nou Romanesc cu numele nou.

Este interesant sa stiu daca cineva a mai avut asa probleme; daca este o idee buna sa se faca cerere ca in viitor sotiile sa poata sa aiba oportunitatea sa nu depinda de sot cu declaratia de casatorie in afara tarii. Este un dezavantaj pentru femei.

Multumesc,
Sandra

22 Aug 2009 15:02 #112641 by michaelasi
wow , complicata conversatia nu gluma...

a trebuit sa citesc de 2 ori ,nu de alta dar am o durere de capatina din cauza vremii de nu mai poci ...

daca dragoste ie de ce tre sa fie doar una din jumatati care doreste inregistrarea mariajului in romania? De ce nu ambi soti ?

Schimbare de legislatie , oops stai putin de ce se doreste ca legislatia sa fie schimbata doar ptr Femei ?...