fbpx

Calatorie catre Romania cu masina personala.

08 Feb 2010 13:08 - 08 Feb 2010 13:11 #123929 by Freedom_Writer
DIn start vreau sa anunt moderatorii sa directioneze sau sa mute acest post intr-o categorie in care cred ei ca face parte.Multumesc.
=================================

Daca e cineva cu experienta sa facem si un mic topic cum e sa calatoresti cu masina spre Romania, cum treci pe sub canal(taxe, program,etc), ce taxe trebuiesc platite pana in Romania si in ce tari si cam cat aproximativ sunt preturile, Trebuie obligatoriu daca ai masina cu volan pe dreapta sa iti pui deflectoare de lumina, ce scurtaturi folositi cand mergeti acasa, ce vama alegeti ca sa nu stati mult sa evitati traficul si orele de varf?????.

Multumesc si astept raspunsuri.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

09 Feb 2010 00:26 #123964 by tun
in afara de urm acte, ce altele ar mai trebui stiut la o ,,aventura,, in tara cu masina:

cartea masinii
taxa de drum in europa (rovigneta)
mot
green cardul (asig masinii) pe europa
eventual breackdown cover pe europa

ultimele 2 sunt cam cu semnu intrebarii...
le poti face amandoua cu acelasi provider cu care esti in UK, presupun...

09 Feb 2010 08:22 #123968 by Freedom_Writer
Bun da pretul la taxa de drum ion franta si alte tari pe unde treci efectiv ..A40 in franta A2 ?

09 Feb 2010 10:27 #123975 by tudor.ionescu
Unde vrei sa mergi in principiu? Ca sa stiu daca informatiile mele despre drumuri si cum e prin Ro ti-or fi de folos.
De incalzire:
- off season: intra pe la Nadlac, se misca repede e drumul nou, e curatel, e ok.
- on season: intra pe la Bors, sau pe la cealalta de la Arad (imi scapa numele). Vor fi mai putine masini si se misca mai rapid.
Oricum cand intri in Romania, ia-ti ROvigneta, de la prima benzinarie mai mare pe care o intalnesti. Se poate elibera pentru o saptamina, o luna, un an. Pretul la cea pe o luna cred ca e 12 lei. Mai informeaza-te daca nu se trece la sistemul electronic de vignete in RO, ca spuneau prin ziare ca se introduce din vara.

10 Feb 2010 11:44 #124022 by Freedom_Writer
Parca stiam ca taxa de drum se plateste si pentru alte tari in care faci tranzit .Eu am calatorit mult din Italia - Ro dar din UK - RO inca nu.Stie cineva cum treci canalul un program si ce preturi au? La tren sau bac-ul.

01 Mar 2010 18:46 #124859 by julie_72_uk
Buna, ca sa treci cu bac-ul incearca SEAFRANCE sau Norfolkline.Pot sa-ti dau mai multe detalii, daca esti interesat lasa-mi un mesaj.