fbpx

cum pot sa primesc alocatia copilului in uk

09 May 2011 09:40 #141117 by finlumar
buna ma numesc luiza si as vrea sa primesc alocatia baiatului meu aici.daca stiti cum sa fac ? cum as putea sa o opresc in tara ca sa o primesc aici . mersi frumos

Please Log in or Create an account to join the conversation.

10 May 2011 07:38 #141163 by Brunno
http://www.hmrc.gov.uk/childbenefit/index.htm

10 May 2011 18:05 #141185 by MONIC
IN LEGATURA CU ALOCATIA COPIILOR IN UK<:In tara nu o poti opri tu,eu am fost sa o opresc si nu pot face asta,in momentul in care aplici aici pentru alocatiie(child benefit),trimit dosarul in romania si abia atunci o opresc in tara si ti-o da aici
Ca sa aplici ai nevoie de nino si certificatele de nastere a copiilor.

10 May 2011 20:31 #141190 by Brunno
si o sa dureze o vesnicie asa. la mine a durat mai bine de un an de zile. mi-au platit retro-activ, de la data depunerii dosarului aici, dar numai eu stiu cate telefoane am dat ca sa ii mai imping de la spate.

12 May 2011 07:29 #141230 by ionelanghel75
Salut. Sunt nou pe acest forum si m-am gandit sa-mi spun si eu pasurile pe acest site; sunt in Londra din iunie 2010 si in octombrie mi-am adus sotia si fetita in varsta de doi ani. Am aplicat de child benefit si nu am primit nimic pana acum; am dat telefoane la Inland Revenue si de fiecare data imi spun ca cererera mea se proceseaza; adica minciuni si minciuni mai pe scurt; ultima oara cand au sunat au renuntat la \" it\'s still processing\" si au trecut la \" is get over\"; a depasit termenul de procesare si chipurile ma vor contacta ei in 5 zile lucratoare; m-am saturat de ei pana peste cap; nu stiu ce sa mai cred de tara asta; aceiasi problema o am si cu working tax credit, numai ca aici inca se proceseaza.....mai dureaza ceva pana depaseste termenul de procesare. nu stiu daca mai este cineva in situatia mea, dar pentru mine e foarte grav pentru ca sotia nu munceste deoarece este insarcinata si abia ne intretinem cu un salariu...mai rau ca in Romania; nici \"house benefit\" nu pot primi din cauza lor pentru ca imi cer scrisoare de la Inland Revenue cu working tax credit si child benefit; nu pot obtine nici un suport financiar de la acest guvern de rahat, marele guvern britanic. Este curios faptul ca nu imi dau refuz, ma tot amana, asta inseamna ceva...... Sotia nu a muncit deloc, are in schimb toate actele si este inregistrata ca self-employer. Ma intreb ce se va intampla cand va naste aici, in septembrie,..... va primi child benefit pentru al doilea copil daca nu primeste primul? Legea spune ca nu poate primi pana nu se solutioneaza cererea primului copil. Poate este cineva luminat pe acest site sa-mi dea un sfat cat de mic....sau careva care a patit ca mine, desi nu cred ca mai e unul asa ghinionist ca mine. V-as fi recunoscator. Toate bune.

12 May 2011 09:40 #141235 by bili-rubina
Buna Ionel,

Inteleg ca esti foarte frustrat, asa e viata, un sir de ghinioane si noroaceB) , poate ai mai avut si din a doua categorie, sa te tina p elinia de plutire macar amintirea.

O sa primesti si child benefit, si working tax credit, si probabil si house benefit, zic eu. E doar chestie de asteptare. Cind ai completat aplicatia, aveati amindoi parintii NIN si UTR? Certificatul de nastere l-ai primit inapoi? E destul de nebuloasa treaba cu alocatia din tara, daca trebuie intrerupta de aplicant in mom in care aplica aici, or o sa faca cei din UK procedurile, comunicarea cu tara. Cind ati aproba vreun beneficiu aici, banii ii primesti calculind 3 luni inainte de data depunerii aplicatiei, cel mai devreme, sau de cind te califici pt beneficiul repsectiv. Adica, daca tu aplici in aprilie, dar cnf cu ce completezi tu acolo, te-ai fi calificat inca din ianuarie, din ianuarie primesti banii, insa daca te-ai calificat abia cu 10 zile inaintea datei de pe aplicatie, din pct (data aplicare-10 zile) te califici.

Pregateste-te asadar sa primesti o caruta de bani, pe masura asteptarii si rabdarii tale.:)

Mai sunt oameni ca tine, care s-au izbit de ghinion, daca te incalzeste cu ceva sa stii asta. Pina la urma se rezolva, mai suna-i, mai impulsioneaza-i, ori daca nu scrie o scrisoare de plingere. Stiu si de cazuri cind au pierdut certificate de nastere.Copilul e aici, da? Cind e in tara se misca mai greu roata.