fbpx

cezariana sau nasterea normala

07 Apr 2008 17:58 #89970 by michaelasi
hello madamelor si donsoarelor

nimeni nu se incumeta sa zica ceva pe aicea?
ok incep eu
nu sint mamica , o sa fiu (mai pste2-3 anisori ma gindesc) dar pot sa spun ca ma pregatesc , incerc sa renunt la fumat (15 ani am la activ) si sa maninc ceva mai sanatos (adica sa renunt la to many sweets , pepsi sal reduc la o sticla pe luna (aveam in casa la fiecare 2-3 zile o sticla noua)cu bautura nui problema ca beau din an in pasti o gurita de bere sau vin si sa fac miscare multa

ok totul pina aicea suna cam ca la sedintele de alcoolici anonimi :)

right al mighty ,
De curind prietena mea din copilarie a nascut un pui de om ( o fetita) de toata frumusetea bruneta cu ochii albastri este o dulceata , in fine nastrea a fost grea cum de altfel se intimpla in majoritatea cazurilor de prima sarcina .
fata asta a mea era programata la cezariana ptr o anumita data dar pe parcursul sarcinii sa declansat un soi de ischemie hepatica (reactie alergica foarte agresiva la nivelul pielii ) a fost foarte greu ptr ca declansarea ischemiei hepatice la gravida poate duce la nastere prematura sau in anumite situatii moartea copilului .... nu intru in detalii mari

bon , din pacate sua din fericire nu stiu prea bine in ce categorie sa bag chestia asta , este ca puiul asta mic de om sa decis sa vina mai devreme , cind prietena mea a ajuns la spital bine inteles ca nu era doctorul ei de garda si bine inteles ca noul doctor ia spus facem nastere normala , bon mai pe scurt dupa vreo 7 -8 ore de chin au pierdut inima copilului de doua ori a doua oara au bagato in sala de operatii si au facut cezariana ...

Intrebarea mea este in felul urmator daca optezi ptr cezariana (mai ales ca ai un risc marit de mortalitate , copil sau mama) de ce domnii doctori ginecologi/obstreticieni prefera sa supuna pacienta la un risc si efort inutil?

in fond si la urma urmei si la o nastere normala exista posibilitatea ca virgula copilul sa te rupa sau doctorul sa te taie , deci perioada de recuperare este la fel de lunga ca si la o operatie abdominala ...

de unde moda asta nu facem cezariene , inclinam sa mergem mai mult pe nasteri normale ? riscurile in fond si la urma urmei sint aceleasi .

daca pacienta sia dat acordul de cezariana cu o luna sa zicem inainte de termen de ce o supui unor chinuri si posibile riscuri inutile doar de dragul de a naste normal

ce parere aveti voi mamicile care ati trecut prin experienta nasteri

PS precis vor fii barbati care vor citi articolul asta si vor spune ca este prea intim ptr ei lol

Please Log in or Create an account to join the conversation.

07 Apr 2008 21:38 #89974 by _deleted_Andu
cezariana este o solutie mai usoara pe termen scurt, adica femeia incearca sa evite sa treaca prin durerile atroce ale nasterii, anesteziata fiind...pe termen lung insa femeia se reface mult mai usor si mai sigur dupa o nastere naturala...de-aia se si numeste normala, naturala, pt ca e in legea firii, pt ca asa a fost creata de fapt femeia, capabila sa nasca natural...

da un google pe \"dezavantajele cezarienei\", de ex, si ai acolo o gramada de material...las linkul de mai jos mostra...

http://www.copilul.ro/a_111_337_Nasterea_prin_cezariana__o_moda_-1250.html

08 Apr 2008 13:53 - 08 Apr 2008 14:06 #89998 by Aimee
salut doamnelor :)

eu sunt mamica de fetita de 3 ani si 10 luni. Am nascut prin nastere normala si nu mi-am pus niciodata problema in timpul sarcinii ca as vrea sa nasc altfel. In UK se incurajeaza nasterea cat mai normala pentru ca refacerea mamicii este mult mai rapida, drept pentru care se poate ocupa mult mai bine de persoana care are cea mai multa nevoie de ea, bebe cel nou nascut.

In UK nu vezi medici la nasteri decat daca exista complicatii. Eu am nascut la spitalul din Chelsea si wesminster si moasa sefa de acolo mi-a spus ca va trebui sa ma ingrijorez numai atunci cand vad un doctor pe langa mine la nastere. :). Eu am avut tensiune mare in timpul sarcinii si pericol de pre-eclampsia drept pentru care am fost monitorizata foarte des, cu foarte multe internari de o zi sau 2 zile in spital incepand de la 6 luni de sarcina.

Pe langa cursurile ante natale la care te trimite GP, si unde afli cam tot ce trebuie sa stii despre nasteri si de cate feluri sunt, etc mai poti discuta despre nasteri si la spitalul la care urmeaza sa nasti. Poti sa te interesezi ce fel de facilitati au, daca vrei sa nasti acasa ce asistenta iti ofera, etc.

Eu cand am ajuns la spital gata sa nasc, am cerut epidurala. Nu am primit imediat pentru ca mi s-a spus ca era prea devreme, in schimb mi s-a oferit gaz si aer si Pethidine, dar nici una nici alta nu au stopat aproape deloc durerea. Am cerut din nou apidurala si mi s-a spus ca e prea tarziu, drept pentru care a trebuit sa ma descurc cu gazul si aerul si stransul partenerului de mana pana aproape i-am rupt-o. (sau cel putin asa se lauda el) si am urlat de cred ca am speriat toate femeile gravide din ward :). ma rog...

abia acum dupa aproape 4 ani am inceput sa ma gandesc din nou, adica sa iau in considerare ideea de a mai face un copil :). Dar decizia inca nu e luata desi doritori de frate/sora, fiica/fiu exista in familie :).

Atunci cand te hotarasti sa faci bebe, eu iti recomand sa asculti toate informatiile ce ti se ofera si chiar sa te informezi si singura referitor la toate metodele de nastere dar sa iei decizia singura. Sa nu te lasi influentata de faptul ca se incurajeaza o forma de nastere mai mult decat alta.Este corpul tau, copilul tau si ai dreptul sa alegi ce crezi tu ca e mai bine pentru amandoi :)

08 Apr 2008 15:06 - 08 Apr 2008 15:18 #90003 by michaelasi
andule eu nu zic nu la nastere normala , insa in cazul in care exista risc marit de ce sa supui pacienta la un efort fizic marit .
ti-am zis in cazul prietenei mele era deja stabilita decizia de cezariana ptr ca situaita era delicata , dupa cum ai citit deja ,inima copilului a fost pierduta de doua ori deabea dupa a doua incetare a batailor inimii au decis sa o opereze . Nu zic ca prietenei mele ia fost frica de durere (cui nu ii este) insa dilatarea a durat ore intregi a trebuit sa fie ajutata cu 2 reprizede pitocin sa ajunga la dilatare maxima epiduralul il avea inca d ela dilatarea de 5 cm . dupa ce a ajuns la dilatare de 10 cm le-au luat 2 ore si cu inima copilului oprita de 2 ori sa isi dea eama ca optiunea cezariana era valabila de la inceput . Aceiasi situatie a avuto o alta amica buna acu 7 luni copilul avea 4900 era decisa cezariana , o apuca durerile se dilateaza vreo 2-3 cm si ajunge la spital la spital moasa ii spune bagam epidural , si dupa aproape juma de zi dilatare aproape de 10 cm au realizat ca , copilul nu avea suficient spatiu sa iasa pe canalul de nastere ( copilul era cianotic) ... a sfirsit tot prin cezariana sa nasca fetita si tot greu si mult timp sa se recupereze ia luat ....

ce nu am inteles eu este de ce daca inca din timpul sarcinii(ultimile sptamini) decizia a fost luata sa fie cezariana doctorii tot insista sa fie nastere normala mai ales cind sint riscuri marite la nasterea normala

poate sint eu mai batuta in cap cine stie ....

durerile atroce ale nasteri (uite poate o sa rizi de mine desi nu am avut copii niciodata sa stii ca am cunoscut dureri aproape similare cu cele ale nasterii ...in urma cu vreo 10 ani am avut un accident de masina si nu am fost operata imediat , au asteptat 5 zile sa m stabilizeze , credema ca de cite ori ma ridicau sau cind ma mai miscamsi eu un pic pe acolo credema ca aveam niste dureri de imi venea sa ma omor singura , unul dintre chirurgi mia povestit mai tirziu ca durerile avute in alea 5 zile au fost aproape similare cu durerile nasterii ...credema ca inteleg orice mamica care a nascut pe viu fara suport si eu le consider femei eroine am tot respectul ptr ele ) ins amie imi este frica .... am trecut odata prin asa ceva si ma marcat

poate oi fi eu mai sensibila dar cind am citit raspunsul tau , am avut un zimbet pe buze , parca o aud pe mama , ea saraca tot imi zice cine nu a trecut prin chinurile nasterii habar nu are cei aia sa ai copil ... poate are dreptate in felul ei nu stiu dar eu consider ca nu trebuie neaparat sa ai dureri ca sa stii cum ie sa ai copil , in punctul meu de vedere adevaratul greu vine deabea dupa ce lai nascut , , sal imbraci sal schimbi sal hranesti si sa stai linga el cind este bolnav indiferent de virsta ...

poate sint lasha , nu stiu , imi este poate frica de tot procesul sarcinii si de responsabilitatea uriasa care ti-o asumi cind faci un bebe , imi plac copii dar parca imi este frica sa ma inham , am senzatia ca nu sint pregatita fizic , material si mental ptr asa ceva si poate de aceea nu am sarit pe banda sa fac un copil , amin de vreo 2 ani tot amin am decis sa il fac dupa 32 -33 de ani , poate si cind voi ajunge la virsta aia o sa imi fie frica poate devin mai barbata , nu stiu , un lucru stiu o parte din mine ete infricosata de stadiul femei insarcinate , de procesul nasterii (si slava domnului am vazut multe filmulete cu nasteri normale si cezariene, ) frica de a nu naste un copil bolnav sau sa nu ii se intimple ceva si sa moara ori sa nu ajunga un drogat/a , dar o parte din mine este curioasa si culmea vrea sa treaca prin toate stadiile mentionate mai sus

probabil ca nu sint nici singura si nici prima sa gindeasca asa insa este ciudat ajungi la o virsta cind spui ai terminat cu pusul intrebarilor si gasitul raspunsurilor la \'Ce vrei s ate faci cind te faci mare? oare este cariera potrivita , ori oare o sa ajung s aimbatrinesc cu cineva ori vom cumpara o casa \' si de neunde cind te credeai nu implinita (dar multumita de stilul de viata ) apar alte intrebari si vrei raspunsul la ele ....

sa iti traiasca gindacelul si sa creasca mare si frumoasa aimee
vezi ca ai privat

ps nu ma impusca ptr greseli andu

08 Apr 2008 16:17 #90004 by Aimee
sunt de acord cu tine mihaela, nici eu nu vad rostul durerii daca se poate fara. si mi-as fi dorit sa stiu atunci mai multe si sa fi insistat mai mult sa mi se dea epidurala. pentru ca eu am vrut epidurala de la bun inceput. Prietena mea cea mai buna a nascut cu epidurala si mi-a spus ca diferenta intre durerea contractiilor inainte si dupa epidurala e de la cer la pamant. La urmatorul copil, am sa ma incapatanez sa nu nasc (lol!) pana cand nu imi fac epidurala. La cezariana totusi nu ma gandesc pentru ca m-ar deranja sa am o operatie, nu sunt buna prietena cu operatiile. Plus ca ma ingradeste dpdv fizic - nu pot sa ridic greutati, nu pot sa alaptez decat culcata, etc Bineinteles ca daca bebe are nevoie de cezariana, nu as sta nici un minut pe ganduri.

Nu stiu de ce doctorii prietenelor tale au insistat pentru nastere normala cand nu era cazul. Eu de exemplu era sa am cezariana in luna a 7-a pt. ca un doctor a descoperit intr-una din multele mele internari in spital ca inima copilului batea neregulat si copilul era stresat. Si am ajuns in 5 minute pe masa de operatie cu perfuziile gata infipte in maini si cu sotul meu imbracat in albastru si cu batic pe cap langa mine :). Intamplarea a facut ca bataile inimii deannei sa isi reia activitatea normala si m-au mai tinut sub supraveghere inca doua zile pentru a fi siguri ca nu e nevoie de interventie. Dar iti spun, la 5 minute dupa ce au citit bataile inimii inregistrate pe aparat, eram in sala de operatii, in camasa din aia de spital si cu acele infipte in maini gata de perfuzii. M-a impresionat foarte tare rapiditatea cu care s-au miscat. Aveam vreo 3 doctori in jur si 4 moase care se tot foiau pe langa mine si parca abia asteptau sa ma taie :).

Multzam de urari :)
Pup

12 Apr 2008 08:38 #90060 by LEONARD
buna numele meu este cristina,sunt gravida in 7 saptamani si imi doresc sa nasc aici,cu speranat ca va fi mai bine pt bebe pe viitor.am fost la medic la 4 saptamani jumate dar nu mi a facut nimic,imi este foarte rau ma doare stomacul ingrozitor,nu pot dormi etc.este cineva din uk care a nascut aici?multumesc