fbpx

Salut!

16 Mar 2007 11:47 #76331 by Ralucutza
Salut! was created by Ralucutza
Buna, ma numesc Raluca si sunt studenta de 5 ani in UK. Am absolvit facultatea de Filologie in cadrul University of Surrey iar momentan sunt masteranta in Public Relations la Bournemouth University. Am considerat ca era necesara infiintarea unui grup studentesc deoarece am intalnit multi studenti romani care mi-au sugerat acest lucru.

Asa ca....va urez bun venit tuturor si astept cu drag sa ajungem sa ne cunostem mai bine, sa impartasim experiente din viata de student in UK si de ce nu, chiar sa ne ajutam reciproc.

De asemenea, astept pareri si sugestii in legatura cu ce fel de informatii v-ar interesa sa gasiti pe pagina de Student al sitului Romani in UK si doresc sa aflu care sunt impresiile voastre despre viata de student din UK!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

16 Mar 2007 16:55 #76339 by GeorgeEliot
Replied by GeorgeEliot on topic -
Salutare Ralucutza,

Eu sunt in UK de trei ani, si am inceput sa studiez la Open University in februarie 2005. Am facut pana acum trei cursuri, acum il fac pe al patrulea, si nu stiu cand ma voi opri. Open University is addictive!!

Cred ca, oricate studii am avea in tzara de origine, e mai mult decat bine daca s-ar putea sa facem ceva si aici, pentru ca suntem mai bine priviti. Cel putin asa am vazut eu.

O chestie care cred ca ar fi bine de explicat este cum traducem studiile facute in Romania in sistemul britanic. Din cate am vazut eu, bacalaureatul romanesc ar fi o suma de A-Levels in sistemul britanic, iar notele romanesti se pot transforma in calificativele de aici.

Sper ca dupa weekend sa pot pune la punct un fel de Guidance pentru asta, e de mare ajutor la aplicatiile pentru joburi. Sotul meu lucreaza in invatamant aici, deci ii pot cere ajutorul. :)

In rest, viata de student aici e, oarecum, la fel ca in Romania, eu insa am experienta invatamantului la distanta. Adica sa fii student, dar in acelasi timp sa ai un job full-time. Nu e usor, dar nici imposibil, si sunt sigura ca printre noi mai sunt asemenea cazuri.

Ar fi bine de explicat care sunt cerintele pentru a studia aici, din punct de vedere legal si nu numai. Ar ajuta tare mult pe cei care inca sunt in Romania, dar si pe cei care sunt deja aici si ar vrea sa studieze.

O sa mai ma gandesc si la alte chestii care ar fi utile si o sa le pun aici.

Toate cele bune si bafta noii sectiuni a forumului,
GeorgeEliot

19 Mar 2007 16:21 #76391 by Ralucutza
Replied by Ralucutza on topic -
Buna GeorgeEliot,

Iti multumesc pentru raspuns si felicitari pentru studii! Sunt de acord cu tine ca studiile sunt foarte importante, indiferent ca sunt facute la zi sau la distanta!

In legatura cu Bacalaureatul romanesc, echivalentul sau care exista si in UK este de International Bacalaureat. Deoarece, A LEVELS sunt mai prejos intr-o oarecare masura Bac-ului! Asta este parerea mea dupa experienta care o am de studii in UK. A-levels se dau din 3 sau maxim 4 materii in timp ce Bacalaureatul nostru cat si cel international se dau din 7 materii!! Iar rezultatul lor poate fi foarte usor transformat in procentaje, adica daca ai media 9.30 la bac se subintelege ca si 93%!

Oricum am luat aminte sugerarile tale si ma voi asigura ca vor fi incluse in sectia pt studenti a websitului. Iar daca mai ai alte sugestii sau daca pui tu la punct orice fel de Guidance care ne-ar putea fi de ajutor le asteptam cu drag! :)

Ralucutza

19 Mar 2007 16:33 #76394 by GeorgeEliot
Replied by GeorgeEliot on topic -
Ralucutza,

De acord cu ceea ce spui in legatura cu Bacalaureatul, insa eu sunt printre acei care au dat bac-ul la numai 4 materii. Am facut liceul la sectia real, asa ca am dat bac-ul la romana, materia de profil, o materie umanista si inca o materie, alta decat cele trei. Ca sa dau exemplu concret: am terminat sectia fizica-chimie, am dat bac-ul la romana, fizica, engleza si sport.

In legatura cu notele, nu sunt de acord cu ceea ce spui. Pentru A-Levels, daca ai avut nota intre 8.50 si 10, la englezi ai fi luat Grade A. Pentru celelalte, o sa ma interesez concret.

Cred ca ar trebui sa discutam cu totii despre echivalarea studiilor, pentru ca fiecare dintre noi a trecut prin asta si cu cat mai multe pareri, cu atat mai bine.

Multumesc pentru raspuns si pentru felicitari. :) In limita timpului disponibil, o sa particip la discutii si la ce o mai aparea pe parcurs.

Toate cele bune,
GeorgeEliot

20 Mar 2007 16:15 #76425 by syyylviuta
Replied by syyylviuta on topic -
Buna!
Eu momentan sunt in Romania, dar as dori sa vin sa imi continui studiile in UK. Aici am terminat doar facultatea si nu stiu daca pot veni direct sa fac un master ceva, sau trebuie echivalata diploma. Daca ma puteti ajuta cu orice informatie va raman recunoscatoare!
Multumesc!

10 Apr 2007 12:45 #76996 by isis
Replied by isis on topic echivalarea studiilor in uk
Salutare,

Pt. ca ati vorbit despre echivalarea studiilor in UK, vreau sa va impartasesc si eu ce am aflat de la jobcentre, poate va fi de folos cuiva informatia :P
Ca sa iti echivalezi studiile din Romania in UK trebuie mai intai sa trimiti diploma la o institutie specializata care iti face aceasta echivalare, de exemplu UK Naric. Te costa in jur de 35 de lire, dar merita, tinand cont ca diplomele noastre nu sunt recunoscute chiar daca sunt traduse si legalizate. Cei de la UK NARIC iti trimit o scrisoare de echivalare si, daca vrei, iti trimit si un certificat UK NARIC.
Eu am trimis si pe certificatul meu scrie "The National Recognition Information Centre for the United Kindom certifies that (...) has presented us with documents indicating that she holds (...) which is comparable to British Bachelor degree standard"