fbpx

× Romani in UK

Scoala in UK

21 Mar 2011 21:38 #139466 by Costner
Scoala in UK was created by Costner
Locuiesc singur in Londra/Croydon de 2 ani, dar la vara as dori sa-mi aduc familia aici.
Fica mea va avea 13 ani in vara. Va fi in anul 3 in secondry school.
Marea mea dilema este scoala de aici, sistemul de invatamant, nivelul de cunostinte pe un anumit domeniu pe care-l va putea atinge pana la terminarea liceului, etc
Dupa cum stiti, in Romania sistemul de invatamant este depasit, invechit, copiii invata mult si nu raman cu mai nimic, invatamantul nu este bine structurat. Cultura generala se face de unul singur in biblioteca nu asistat de profesori la scoala. Profesorii trebuie sa aiba alt rol, sa intareasca, sa suplimenteze si sa acopere anumite lipsuri in educatia, disciplina si orientarea copiilor. La scoala la care invata fiica-mea, care mai de care profesor este cel mai tare si terorizeaza copii fiind convins ca ceea ce preda el e cel mai important lucru din Univers, o puzderie de idioti. Nu stiu daca pot generaliza, insa este mare pacat, intrucat in Romania, copiii-in general- inca mai sunt educati si disciplinati si daca invatamantul ar fi bine organizat si structurat cred ca ei ar putea fi printre cei mai bine pregatiti din lume. Dar, din pacate se pierd in noiane de informatii inutile, pe care oricum in cateva luni le uita si nu ating esentialul, sa fie bine pregatiti pe un anumit domeniu.
Aici in Londra din cate mi-am dat seama pana acum, de fapt din auzite sistemul de invatamant este mai bun, profesorii se ocupa mai mult de copii insa, copii sunt o problema, sunt needucati, prost crescuti, indisciplinati(marea majoritate). Se lipeste greu scoala de ei. Copiii britanicilor bogati urmeaza scoli particulare f scumpe pentru a ajunge bine pregatiti- in special in finante si IT, iar multimea se pierde in tot felul de joburi marunte, dar care sunt foarte respectate nu ca in Romania. In general britanicilor nu le place sa invete prea mult, sunt un pic cam lenesi, needucati si indisciplinati. Le-ar trebui vreo cativa ani de comunism pentru redisciplinare. Este o diferenta de la cer la pamant intre generatii! Asta este parerea mea de pana acum. Nu sunt de acord cu sistemul de invatamant din Romania, dar nu il cunosc suficient pe cel britanic.
Poate cineva sa ma ajute?
:(

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Mar 2011 21:56 #139468 by splash
Replied by splash on topic Re:Scoala in UK
https://www.eadmissions.org.uk/eAdmissions/app asta poate te ajuta

Daca fiica ta intra in anul 9 in secondary school- nu 3 :)-ar fi bine sa mergi s-o inscrii de-acum (sper sa gasesti inca loc la o scoala buna) deoarece in anul 9 se fac alegerile pt materiile pt care vor studia si sustine examenele GCSE in anii 10 si 11.

Mai exact insa, ce fel de ajutor iti trebuie?

22 Mar 2011 14:58 #139493 by mariussu
Replied by mariussu on topic Re:Scoala in UK
Interesant punctul tau de vedere.Intr-adevar sistemul romanesc este depasit in ideea in care programa e incarcata si copiii invata mult.Ai sa fii surprins dar sunt multi profesori care recunosc lucrul asta dar din pacate nu la ei este problema ci la cei din minister care elaboreaza programa de studiu, iar la noi in loc sa se restructureze manualele vechi au aparut manualele alternative, care nu sunt altceva decat un mare ghiveci calugaresc.Cine e vinovat?Marga,Abramburica si toti care s-au perindat pe acolo.
E tare afirmatia ta cu \"din pacate cultura generala se face la biblioteca\". Serios?!Poate vrei sa spui ca se imbogateste la biblioteca.Cum Dumnezeu sa-si creeze copilul cultura generala la scoala, cand copilului tau(vorbesc la modul general)nu-i place Geografia,Istoria,Biologia,Muzica nu mai vorbesc de Matematica, Fizica, Chimie samd.Cultura generala inseamna sa stii capitala unei tari macar europeana sau ce munti sunt in Romania, sa stii despre istoria tarii tale,sa stii de Mozart sau daca e prea mult macar de Enescu si Porumbescu, sa stii de Mihai Eminescu, dar sa stii si tabla inmultirii sau macar simbolul apei si dioxidului de carbon.Cultura generala se formeaza citind in plus fata de ce se face la scoala,din cat mai multe domenii.Faceam la liceu cate 7 ore de fizica si 4 de chimie(iar in facultate ma distram la obiectele strans legate de aceste 2 materii-am facut si eu o amarata de facultate de inginerie)iar in timpul liber pe langa revista Bravo sau Popcorn citeam din cand in cand si Stiinta si Tehnica,Magazin Istoric sau vreun Atlas Enciclopedic, si multa beletristica.Cate carti a citit copilul tau in ultimul timp?Sau reviste de cultura generala gen Descopera sau mai stiu eu care?Cate emisiuni urmareste pe National Geografic sau Discovery, de amarata aia de Teleenciclopedia aia care se difuzeaza de 40 de ani nu mai zic?
Spui ca profesorii au rolul de ai intari lipsa de educatie si disciplina.Ce usor e sa faci afirmatii, dar vreo solutie ai sa ne impartasesti si noua?Din pacate toti parintii au aceeasi impresie dar nici unul nu gandeste ca marea majoritate a copiilor n-au nici macar cei 7 ani de acasa.Nu la scoala inveti sa nu arunci gunoaie pe jos, sa nu vorbesti cu gura plina, sa nu plescai cand mananci,sa nu mesteci guma in timp ce vorbesti cu altii, sa nu faci mizerie, sa vorbesti civilizat, sa saluti si sa fii respectuos samd.Bagajul asta este obligatoriu cand iti trimiti copilul la scoala,iar profesorii nu alta datorie decat sa cizeleze aceste lucruri.Si uite asa profesorii nu sunt altceva decat o puzderie de idioti iar copilul tau invata numai ce nu trebuie.Sunt curios ce meserie ai si cat de bun esti in meseria ta de te pricepi asa de mult la a judeca pe altii.
Te contrazici singur in idei.Ba sistemul din Romania e naspa iar cunostintele ce trebuiesc insusite de un elev sunt prea multe , ba ca cel din Anglia e prea lejer si nu stii cat de bine va fi pregatit copilul tau cand va termina liceul aici.Oricum vei constata ca nivelul ala de cunostinte inutile acumulate in Romania vor face ca si copilul tau aici sa fie considerat printre cei mai buni, iar atunci sigur vei fi foarte mandru de copilul tau si nu de sistemul din Romania.
Aici intr-adevar se acorda o mai mare atentie copiilor pentru ca ei respecta niste norme, adica un profesor poate performa daca are clase de 18-22 elevi nu 30-35 ca la noi.De aceea aici exista profesorii asistenti, special pentru clasele unde elevii depasesc norma,unul daca e in plus legea obliga la asistent.Fa si tu urmatorul exercitiu de imaginatie trebuie sa inveti meserie pe cineva iar acel cineva nu sunt 2-3 insi ci 30 de insi, cum crezi ca faci fata?
Copiii sa stii ca sunt o problema peste tot , nu numai aici ci si acasa..De ce?Pentru ca au mai multe drepturi decat parintii sau profesorii.Iar acea disciplina despre care zici cateodata necesita cate o mica corectura verbala sau fizica.Nu sunt adeptul corecturii fizice dar aici dupa cum stii nici sa ridici vocea la copil nu ai voie,iar in caz ca nu stiai aici la un momendat au fost discutii mari pe tema introducerii corecturilor fizice in scoli.
Zici de britanici ca sunt lenesi, prost crescuti, needucati si indisciplinati?
Serios?!Dar copii nostrii cum sunt , caci daca erau harnici,disciplinati si bine crescuti nu se plangeau mereu, nici ei si nici parintii lor, ca e scoala prea grea.Nu stiu ce impresie generala ai tu despre copiii din Romania dar din pacate este departe de realitate.Aici profesorii nu au autoritate pentru ca nu pot aplica nici un fel de corecturi elevilor, nici macar verbale,la noi din pacate profesorii nu au autoritate pentru ca elevii,in marea majoritate a cazurilor, au sustinerea parintilor in ceea ce priveste scoala-toti profesorii sunt niste idioti iar materiile care le invata nu le vor folosi la nimic.Daca nu-i place scoala fa-o ucenica la croitorie sau brutarie si nu mai invata materii de cacao,daca vrea sa termine o facultate atunci trebuie sa stie si materii dintr-astea idioate.
Stau si ma intreb la ce iti trebuie informatii despre sistemul de invatamant cand tu deja ai o multitudine de preconceptii, la care mai devreme sau mai tarziu vei gasi similitudini si in sistemul de aici pentru ca la cea mai mica plangere a copilului tau nu vei gandi obiectiv ci subiectiv, si uite asa si sitemul de aici va fi unul idiot, dar nu la fel de idioat ca cel de acasa.
Din pacate toti parintii au impresia ca,copilul lor este cel mai destept si merita numai de 9 si 10, dar profesorii domnule sunt niste idioti frustrati care nu stiu sa-i aprecieze la adevarata valoare. Dar nici unul nu-i calculeaza coeficientul de inteligenta la un psiholog , ca sa cunoasca intr-adevar limita de inteligenta a propriei odrasle, in schimb avem pretentii de scoli bune si performante si profesori intelegatori.
In concluzie daca copilul tau intr-adevar vrea sa invete si sa reuseasca in viata ,poate sa o faca la orice scoala chiar daca e din Africa spre exemplu.

23 Mar 2011 23:45 #139533 by Costner
Replied by Costner on topic Re:Scoala in UK
Buna,

Multumesc ca mai luat in seama, cum se zice pe la noi..
Problema mea majora este ca sunt putin disperat. Neavand suficiente informatii despre scoala de aici nu stiu daca fac bine sau nu, aducand-o aici pe fiica mea, sunt putin confuz si nu pot decide ce este mai bine pentru ea. O iubesc enorm si-i vreau tot binele de pe pamant, dar lipsa de informatii ma omoara. Informatia, cred ca este una dintre cele mai importante necesitati in viata. Un om destept daca este bine informat poate darama muntii...
Asa ca, daca imi poti da orice fel de informatii in legatura cu scoala de aici, si o parere sincera despre ea ti-as fi foarte recunoscator;)

Iti multumesc:)

23 Mar 2011 23:53 #139535 by Costner
Replied by Costner on topic Re:Scoala in UK
Buna din nou,
Raspunsul meu a fost pentru Splash nu pentru Mariussu.
De tine Mariusu ma voi ocupa maine:)

24 Mar 2011 00:06 #139536 by mariussu
Replied by mariussu on topic Re:Scoala in UK
In primul cred ca ar trebui sa te duci direct la o scoala sa intrebi care sunt procedurile de transfer, eventual sa ti le scrie si pe o foaie, nu conteaza scoala procedurile sunt aceleasi.Ai 2 ani de Anglia si banuiesc ca te descurci cu limba, deci n-ar fi o problema.Daca ai sa cauti informatii pe forum nu gasesti altceva decat franturi de informatii si ai sa te chinui sa le pui cap la cap.Aici sincer nu cunosc pe nimeni care si-a adus copilul dar am un amic in Italia care si-a transferat copilul acolo.Iar procedura era ceva de genul-se testeaza nivelul cunostintelor sa vada daca corspunde cu nivelul din anul in care vrei sa-l inscrii plus nivelul limbii.Daca una din conditii nu era indeplinita copilul era inscris intr-un an inferior.Adica el si-a luat copilul in clasa a 6-a si l-ainscris intr-a 5a.Din cauza asta e necesar sa cauti informatia direct la sursa, si la cineva care te poate lamuri.Sincer decat sa rasfoiesti 1 saptamana forumul pierzi 2 ore la un ghiseu intr-o scoala.Cat despre scoli din cate stiu asa cum se face clasamentul universitatilor, cred ca exista si un clasament al scolilor din regiunea incare locuiesti.Iar daca ai timp te duci in fata unei scoli cand se termina orele si observi ce specimene ies pe poarta,si-ti cam dai seama cat de buna e.Scolile cele mai bune sunt in cartierele bune,mai sunt cele medii din cartierele mai aglomerate si cele patarda din council estates-uri.