- Forum
- Locul de întâlnire al românilor din Marea Britanie
- Romani in UK - ce mai e pe la noi
- Cineva din domeniul medical care stie?
Romani in UK
Cineva din domeniul medical care stie?
19 Feb 2014 17:02 #151210
by BogdanelP
Cineva din domeniul medical care stie? was created by BogdanelP
Salut tuturor.Am si eu o intrebare daca se poate sa-mi raspundeti.
Dupa ce fac o postliceala in Ro pe specializarea asistent medical generalist si plec in Uk fara prea multa experienta o sa pot lucra ca asistent sau trebuie mai intai sa fiu carer?
Carerii au specializarea de asistent medical sau nu e nevoie?
Sunt putin confuz,daca stiti si ma puteti lamurii,va sunt recunoscator. :D
Dupa ce fac o postliceala in Ro pe specializarea asistent medical generalist si plec in Uk fara prea multa experienta o sa pot lucra ca asistent sau trebuie mai intai sa fiu carer?
Carerii au specializarea de asistent medical sau nu e nevoie?
Sunt putin confuz,daca stiti si ma puteti lamurii,va sunt recunoscator. :D
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- MariaMoldovan
-
- New Member
-
Less
More
- Thank you received: 0
24 Feb 2014 03:30 #151239
by MariaMoldovan
Replied by MariaMoldovan on topic Re:Cineva din domeniul medical care stie?
Buna. Depinde daca vei avea diploma sau certificat la absolvire! Este ff important. Din cite stiu eu postlicealele din Ro nu dau diplome, ci doar facultatile de asistenti medicali dau diplome. Daca ai diploma calificarea ti se recunoaste automat, poti profesa ca asistent dupa ce obtii inregistrarea in registrul asistentilor britanici, daca nu, ti se va cere experienta (3 sau 5 ani, nu mai stiu exact). Posibil sa se fi schimbat ceva in lege. Cel mai bine suna si intreaba la NMC UK, sau vezi pe site: http://www.nmc-uk.org/registration/
Daca vrei sa profesezi ca si carer nu iti trebuie altceva decit stomac tare. Stii ca un carer schimba pampersurile la batrinii din azile, nu? Ca sa nu mai vorbesc de salariu de rahat, 6 lire si un pic pe ora, daca platesti aici chirie te alegi cu mai nimic.
Daca vrei sa profesezi ca si carer nu iti trebuie altceva decit stomac tare. Stii ca un carer schimba pampersurile la batrinii din azile, nu? Ca sa nu mai vorbesc de salariu de rahat, 6 lire si un pic pe ora, daca platesti aici chirie te alegi cu mai nimic.
24 Feb 2014 09:42 #151241
by BogdanelP
Replied by BogdanelP on topic Re:Cineva din domeniul medical care stie?
Buna.Multumesc mult de raspuns.
Din cate stiu se da diploma la postliceala de asistent medical generalist si este si recunoscuta in Uk.
Sincer nu as vrea sa fiu carer,ci asistent,de aceea vroiam sa ma lamuresc daca asistentii fara experienta lucreaza mai intai ca,careri.
Ps:Lucrezi ca nurse?Cat de greu se gaseste de munca?
Din cate stiu se da diploma la postliceala de asistent medical generalist si este si recunoscuta in Uk.
Sincer nu as vrea sa fiu carer,ci asistent,de aceea vroiam sa ma lamuresc daca asistentii fara experienta lucreaza mai intai ca,careri.
Ps:Lucrezi ca nurse?Cat de greu se gaseste de munca?
- MariaMoldovan
-
- New Member
-
Less
More
24 Feb 2014 11:27 #151242
by MariaMoldovan
Replied by MariaMoldovan on topic Re:Cineva din domeniul medical care stie?
Nu lucrez ca asistent pentru ca diploma mea nu este recunoscuta (liceu sanitar si doar un an experienta in medicina generala). Lucrez ca si carer deocamdata dar in vara o sa am diploma de licenta in biologie si voi aplica pentru inregistrare ca biomedical scientist (am 18 ani experienta in Ro in laborator) si sper sa gasesc un job in laborator. Stiu cite ceva despre conditiile in care se accepta aici asistenti pt ca o vreme am colaborat cu o agentie de plasare a asistentilor si carerilor. Din cite stiu eu joburi de asistent sint o gramada, dar se cere sa fi inregistrat in registrul asistentilor. (registered nurse). Asta e primul lucru pe care trebuie sa il faci.
- 1234ameoba
-
- Platinum Member
-
Less
More
24 Feb 2014 18:44 #151243
by 1234ameoba
Replied by 1234ameoba on topic Re:Cineva din domeniul medical care stie?
@Bogdanel
Daca te inregistrezi ca si asistent aici la NMC, poti incepe direct ca si nurse ,doar ca, mai toti angajatorii cer ceva experienta, daca stai bine cu engleza poti gasi de munca in ceva NH, faci un shadow ceva o saptamana/doua sau,poti incepe ca si carer DACA VREI TU, sa capeti ceva experienta, mai ales vizavi de limba!
@Doamna Moldovan...stimata doamna, daca nu ar exista careri, cine ar spala doamna acele paduri pline de rahat?
Sau, altferl spus, daca toti am fi destepti, cine mai duce doamna gunoiul?
PS
@Bogdanel, ai grija, chiar si ca nursa poti fi pus in situatia dificila (pt unii vad) de a fi pus in fata unui pad plin de kaka!
Aviz amatorilor!
Daca te inregistrezi ca si asistent aici la NMC, poti incepe direct ca si nurse ,doar ca, mai toti angajatorii cer ceva experienta, daca stai bine cu engleza poti gasi de munca in ceva NH, faci un shadow ceva o saptamana/doua sau,poti incepe ca si carer DACA VREI TU, sa capeti ceva experienta, mai ales vizavi de limba!
@Doamna Moldovan...stimata doamna, daca nu ar exista careri, cine ar spala doamna acele paduri pline de rahat?
Sau, altferl spus, daca toti am fi destepti, cine mai duce doamna gunoiul?
PS
@Bogdanel, ai grija, chiar si ca nursa poti fi pus in situatia dificila (pt unii vad) de a fi pus in fata unui pad plin de kaka!
Aviz amatorilor!
24 Feb 2014 18:56 #151245
by BogdanelP
Replied by BogdanelP on topic Re:Cineva din domeniul medical care stie?
Nu ma tem de \"muncile astea\",no problem,dar prefer oricum sa incep ca nurse.
Ps:Cum adica \"shadow cateva saptamani\"? :D
Ps 2:Mersi de raspuns.
Ps:Cum adica \"shadow cateva saptamani\"? :D
Ps 2:Mersi de raspuns.