×
Romani in UK
bors
06 Jul 2002 10:14 #20014
by silvial
>bors insa<br>>n-am gasit pe nicaieri.<br><br>1800 Retete culinare practice<br>Olexiuc N, Oleaxiuc I<br>Editura Tehnica, 1986<br><br><br>Bors de tarate pentru acrit (reteta no 628, pag 159)<br><br>2 kg tarate (abroad sint gasibile in health food stores, ca bran de wheat, oat, etc)<br>1 kg malai<br>30 g drojdie (sau 1 kg de huste=tarate care raman pe fundul borsului)<br>1 crenguta marar (hmmm, sau visin!!!!)<br><br>Se pun taratele si malaiul la inmuiat cu apa calduta intr-un borcan mare de sticla si se umple apoi vasul cam 3/4 cu apa fiarta. Se amesteca bine, se acopera, se lasa 5-6 ore, dupa care se adauga maiaua. Maiaua se pregateste din timp din drojdie, faina si putina apa calduta, toate amestecate si lasate la loc cald sa dospeasca.<br>Maiaua se adauga in vas cand copozitia este abia calduta, sa nu se opareasca drojdia. Se amesteca totul si se acopera. Se adauga painea neagra prajita, mararul, si se pastreaza la loc cald.Dupa 24 de ore, cand borsul s-a limpezit, se stoarece painea si se scoate. Daca borsul este destul de acru, se poate strecura in alt vas si se pastreaza la rece.<br>Din ceea ce a ramas de la strecurat se pregateste alt rand se bors, procedandu-se la fel si punand doar lata paine. Dupa ce<br>s-a scos si al doilea rand de bors, se retin 1-2kg din depunerea de pe fund(huste), care se pastreaza la rece pana la urmatoarea intrebuintare.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
06 Jul 2002 16:13 #20019
by iulia
Replied by iulia on topic Re: [romanians] bors
...Dar chiar ma gindeam oare cind o sa se intimple sa faca cineva<br>bors proaspat si sa putem sa cumparam...eu personal as fi dispusa sa<br>platesc £5 pe litru ( da sa nu fie diluat sau naspa la<br>gust:)..banuiesc ca ar fi clienti dar cine sa il faca:)?<br><br>vreau bors proaspat!!!!<br><br>multumesc<br><br>Iulia<br>--- [email protected] wrote:
> >bors insa
> >n-am gasit pe nicaieri.
>
> 1800 Retete culinare practice
> Olexiuc N, Oleaxiuc I
> Editura Tehnica, 1986
>
>
> Bors de tarate pentru acrit (reteta no 628, pag 159)
>
> 2 kg tarate (abroad sint gasibile in health food stores, ca bran
> de wheat, oat, etc)
> 1 kg malai
> 30 g drojdie (sau 1 kg de huste=tarate care raman pe fundul
> borsului)
> 1 crenguta marar (hmmm, sau visin!!!!)
>
> Se pun taratele si malaiul la inmuiat cu apa calduta intr-un borcan
> mare de sticla si se umple apoi vasul cam 3/4 cu apa fiarta. Se
> amesteca bine, se acopera, se lasa 5-6 ore, dupa care se adauga
> maiaua. Maiaua se pregateste din timp din drojdie, faina si putina
> apa calduta, toate amestecate si lasate la loc cald sa dospeasca.
> Maiaua se adauga in vas cand copozitia este abia calduta, sa nu se
> opareasca drojdia. Se amesteca totul si se acopera. Se adauga
> painea neagra prajita, mararul, si se pastreaza la loc cald.Dupa 24
> de ore, cand borsul s-a limpezit, se stoarece painea si se scoate.
> Daca borsul este destul de acru, se poate strecura in alt vas si se
> pastreaza la rece.
> Din ceea ce a ramas de la strecurat se pregateste alt rand se bors,
> procedandu-se la fel si punand doar lata paine. Dupa ce
> s-a scos si al doilea rand de bors, se retin 1-2kg din depunerea de
> pe fund(huste), care se pastreaza la rece pana la urmatoarea
> intrebuintare.
>
>
>
>
>
>
> If you want to share pictures, use the calendar, or start a
> questionnaire
> visit http://www.smartgroups.com/groups/romanians
>
> To leave the group, email: [email protected]
__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Sign up for SBC Yahoo! Dial - First Month Free
http://sbc.yahoo.com
> >bors insa
> >n-am gasit pe nicaieri.
>
> 1800 Retete culinare practice
> Olexiuc N, Oleaxiuc I
> Editura Tehnica, 1986
>
>
> Bors de tarate pentru acrit (reteta no 628, pag 159)
>
> 2 kg tarate (abroad sint gasibile in health food stores, ca bran
> de wheat, oat, etc)
> 1 kg malai
> 30 g drojdie (sau 1 kg de huste=tarate care raman pe fundul
> borsului)
> 1 crenguta marar (hmmm, sau visin!!!!)
>
> Se pun taratele si malaiul la inmuiat cu apa calduta intr-un borcan
> mare de sticla si se umple apoi vasul cam 3/4 cu apa fiarta. Se
> amesteca bine, se acopera, se lasa 5-6 ore, dupa care se adauga
> maiaua. Maiaua se pregateste din timp din drojdie, faina si putina
> apa calduta, toate amestecate si lasate la loc cald sa dospeasca.
> Maiaua se adauga in vas cand copozitia este abia calduta, sa nu se
> opareasca drojdia. Se amesteca totul si se acopera. Se adauga
> painea neagra prajita, mararul, si se pastreaza la loc cald.Dupa 24
> de ore, cand borsul s-a limpezit, se stoarece painea si se scoate.
> Daca borsul este destul de acru, se poate strecura in alt vas si se
> pastreaza la rece.
> Din ceea ce a ramas de la strecurat se pregateste alt rand se bors,
> procedandu-se la fel si punand doar lata paine. Dupa ce
> s-a scos si al doilea rand de bors, se retin 1-2kg din depunerea de
> pe fund(huste), care se pastreaza la rece pana la urmatoarea
> intrebuintare.
>
>
>
>
>
>
> If you want to share pictures, use the calendar, or start a
> questionnaire
> visit http://www.smartgroups.com/groups/romanians
>
> To leave the group, email: [email protected]
__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Sign up for SBC Yahoo! Dial - First Month Free
http://sbc.yahoo.com
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- a Guest
-
- Visitor
-
06 Jul 2002 16:15 #20020
by a Guest
Replied by a Guest on topic Re: [romanians] bors
am da la plic adus din tara<br><br><br><br><br>
Original Message
<br>From: Iulia Alexandra Radulescu <[email protected]>
To: <[email protected]>
Sent: Saturday, July 06, 2002 3:13 PM
Subject: Re: [romanians] bors<br><br><br>> ....Dar chiar ma gindeam oare cind o sa se intimple sa faca cineva<br>> bors proaspat si sa putem sa cumparam...eu personal as fi dispusa sa<br>> platesc £5 pe litru ( da sa nu fie diluat sau naspa la<br>> gust:)..banuiesc ca ar fi clienti dar cine sa il faca:)?<br>><br>> vreau bors proaspat!!!!<br>><br>> multumesc<br>><br>> Iulia<br>> --- [email protected] wrote:
> > >bors insa
> > >n-am gasit pe nicaieri.
> >
> > 1800 Retete culinare practice
> > Olexiuc N, Oleaxiuc I
> > Editura Tehnica, 1986
> >
> >
> > Bors de tarate pentru acrit (reteta no 628, pag 159)
> >
> > 2 kg tarate (abroad sint gasibile in health food stores, ca bran
> > de wheat, oat, etc)
> > 1 kg malai
> > 30 g drojdie (sau 1 kg de huste=tarate care raman pe fundul
> > borsului)
> > 1 crenguta marar (hmmm, sau visin!!!!)
> >
> > Se pun taratele si malaiul la inmuiat cu apa calduta intr-un borcan
> > mare de sticla si se umple apoi vasul cam 3/4 cu apa fiarta. Se
> > amesteca bine, se acopera, se lasa 5-6 ore, dupa care se adauga
> > maiaua. Maiaua se pregateste din timp din drojdie, faina si putina
> > apa calduta, toate amestecate si lasate la loc cald sa dospeasca.
> > Maiaua se adauga in vas cand copozitia este abia calduta, sa nu se
> > opareasca drojdia. Se amesteca totul si se acopera. Se adauga
> > painea neagra prajita, mararul, si se pastreaza la loc cald.Dupa 24
> > de ore, cand borsul s-a limpezit, se stoarece painea si se scoate.
> > Daca borsul este destul de acru, se poate strecura in alt vas si se
> > pastreaza la rece.
> > Din ceea ce a ramas de la strecurat se pregateste alt rand se bors,
> > procedandu-se la fel si punand doar lata paine. Dupa ce
> > s-a scos si al doilea rand de bors, se retin 1-2kg din depunerea de
> > pe fund(huste), care se pastreaza la rece pana la urmatoarea
> > intrebuintare.
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > If you want to share pictures, use the calendar, or start a
> > questionnaire
> > visit http://www.smartgroups.com/groups/romanians
> >
> > To leave the group, email: [email protected]
>
>
> __________________________________________________
> Do You Yahoo!?
> Sign up for SBC Yahoo! Dial - First Month Free
> http://sbc.yahoo.com
>
>
> If you want to share pictures, use the calendar, or start a questionnaire
> visit http://www.smartgroups.com/groups/romanians
>
> To leave the group, email: [email protected]
>
>
>
>
Original Message
<br>From: Iulia Alexandra Radulescu <[email protected]>
To: <[email protected]>
Sent: Saturday, July 06, 2002 3:13 PM
Subject: Re: [romanians] bors<br><br><br>> ....Dar chiar ma gindeam oare cind o sa se intimple sa faca cineva<br>> bors proaspat si sa putem sa cumparam...eu personal as fi dispusa sa<br>> platesc £5 pe litru ( da sa nu fie diluat sau naspa la<br>> gust:)..banuiesc ca ar fi clienti dar cine sa il faca:)?<br>><br>> vreau bors proaspat!!!!<br>><br>> multumesc<br>><br>> Iulia<br>> --- [email protected] wrote:
> > >bors insa
> > >n-am gasit pe nicaieri.
> >
> > 1800 Retete culinare practice
> > Olexiuc N, Oleaxiuc I
> > Editura Tehnica, 1986
> >
> >
> > Bors de tarate pentru acrit (reteta no 628, pag 159)
> >
> > 2 kg tarate (abroad sint gasibile in health food stores, ca bran
> > de wheat, oat, etc)
> > 1 kg malai
> > 30 g drojdie (sau 1 kg de huste=tarate care raman pe fundul
> > borsului)
> > 1 crenguta marar (hmmm, sau visin!!!!)
> >
> > Se pun taratele si malaiul la inmuiat cu apa calduta intr-un borcan
> > mare de sticla si se umple apoi vasul cam 3/4 cu apa fiarta. Se
> > amesteca bine, se acopera, se lasa 5-6 ore, dupa care se adauga
> > maiaua. Maiaua se pregateste din timp din drojdie, faina si putina
> > apa calduta, toate amestecate si lasate la loc cald sa dospeasca.
> > Maiaua se adauga in vas cand copozitia este abia calduta, sa nu se
> > opareasca drojdia. Se amesteca totul si se acopera. Se adauga
> > painea neagra prajita, mararul, si se pastreaza la loc cald.Dupa 24
> > de ore, cand borsul s-a limpezit, se stoarece painea si se scoate.
> > Daca borsul este destul de acru, se poate strecura in alt vas si se
> > pastreaza la rece.
> > Din ceea ce a ramas de la strecurat se pregateste alt rand se bors,
> > procedandu-se la fel si punand doar lata paine. Dupa ce
> > s-a scos si al doilea rand de bors, se retin 1-2kg din depunerea de
> > pe fund(huste), care se pastreaza la rece pana la urmatoarea
> > intrebuintare.
> >
> >
> >
> >
> >
> >
> > If you want to share pictures, use the calendar, or start a
> > questionnaire
> > visit http://www.smartgroups.com/groups/romanians
> >
> > To leave the group, email: [email protected]
>
>
> __________________________________________________
> Do You Yahoo!?
> Sign up for SBC Yahoo! Dial - First Month Free
> http://sbc.yahoo.com
>
>
> If you want to share pictures, use the calendar, or start a questionnaire
> visit http://www.smartgroups.com/groups/romanians
>
> To leave the group, email: [email protected]
>
>
>
>
Please Log in or Create an account to join the conversation.
06 Jul 2002 17:31 #20021
by iulia
Replied by iulia on topic Re: [romanians] bors
si eu mi-am adus la pliculetze dar parca duc dorul de bors proaspat<br>la sticla de lapte loooooooooool si cu tartele pe fund ( vrabia malai<br>viseaza:)<br><br>...sa stiti ca eugenia ca eugenia da ciocolata cu rom si la ora<br>actuala are succes in Romania ( buna rau:)<br><br>eu propun ca anul asta sa organizam Revelion a la ani 70 :) si eu va<br>fac prajitura \'televizor\':) pe bune acum daca vrem sa organizam<br>Revelion de acum trebuie discutat:)<br><br>iulia<br>--- cabbage <[email protected]> wrote:
> am da la plic adus din tara
>
>
>
>
>
Original Message
<br>> From: Iulia Alexandra Radulescu <[email protected]>
> To: <[email protected]>
> Sent: Saturday, July 06, 2002 3:13 PM
> Subject: Re: [romanians] bors<br>><br>><br>> > ....Dar chiar ma gindeam oare cind o sa se intimple sa faca<br>> cineva<br>> > bors proaspat si sa putem sa cumparam...eu personal as fi dispusa<br>> sa<br>> > platesc £5 pe litru ( da sa nu fie diluat sau naspa la<br>> > gust:)..banuiesc ca ar fi clienti dar cine sa il faca:)?<br>> ><br>> > vreau bors proaspat!!!!<br>> ><br>> > multumesc<br>> ><br>> > Iulia<br>> > --- [email protected] wrote:
> > > >bors insa
> > > >n-am gasit pe nicaieri.
> > >
> > > 1800 Retete culinare practice
> > > Olexiuc N, Oleaxiuc I
> > > Editura Tehnica, 1986
> > >
> > >
> > > Bors de tarate pentru acrit (reteta no 628, pag 159)
> > >
> > > 2 kg tarate (abroad sint gasibile in health food stores, ca
> bran
> > > de wheat, oat, etc)
> > > 1 kg malai
> > > 30 g drojdie (sau 1 kg de huste=tarate care raman pe fundul
> > > borsului)
> > > 1 crenguta marar (hmmm, sau visin!!!!)
> > >
> > > Se pun taratele si malaiul la inmuiat cu apa calduta intr-un
> borcan
> > > mare de sticla si se umple apoi vasul cam 3/4 cu apa fiarta. Se
> > > amesteca bine, se acopera, se lasa 5-6 ore, dupa care se adauga
> > > maiaua. Maiaua se pregateste din timp din drojdie, faina si
> putina
> > > apa calduta, toate amestecate si lasate la loc cald sa
> dospeasca.
> > > Maiaua se adauga in vas cand copozitia este abia calduta, sa nu
> se
> > > opareasca drojdia. Se amesteca totul si se acopera. Se adauga
> > > painea neagra prajita, mararul, si se pastreaza la loc
> cald.Dupa 24
> > > de ore, cand borsul s-a limpezit, se stoarece painea si se
> scoate.
> > > Daca borsul este destul de acru, se poate strecura in alt vas
> si se
> > > pastreaza la rece.
> > > Din ceea ce a ramas de la strecurat se pregateste alt rand se
> bors,
> > > procedandu-se la fel si punand doar lata paine. Dupa ce
> > > s-a scos si al doilea rand de bors, se retin 1-2kg din
> depunerea de
> > > pe fund(huste), care se pastreaza la rece pana la urmatoarea
> > > intrebuintare.
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > > If you want to share pictures, use the calendar, or start a
> > > questionnaire
> > > visit http://www.smartgroups.com/groups/romanians
> > >
> > > To leave the group, email:
> [email protected]
> >
> >
> > __________________________________________________
> > Do You Yahoo!?
> > Sign up for SBC Yahoo! Dial - First Month Free
> > http://sbc.yahoo.com
> >
> >
> > If you want to share pictures, use the calendar, or start a
> questionnaire
> > visit http://www.smartgroups.com/groups/romanians
> >
> > To leave the group, email: [email protected]
> >
> >
> >
> >
>
>
>
>
> If you want to share pictures, use the calendar, or start a
> questionnaire
> visit http://www.smartgroups.com/groups/romanians
>
> To leave the group, email: [email protected]
__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Sign up for SBC Yahoo! Dial - First Month Free
http://sbc.yahoo.com
> am da la plic adus din tara
>
>
>
>
>
Original Message
<br>> From: Iulia Alexandra Radulescu <[email protected]>
> To: <[email protected]>
> Sent: Saturday, July 06, 2002 3:13 PM
> Subject: Re: [romanians] bors<br>><br>><br>> > ....Dar chiar ma gindeam oare cind o sa se intimple sa faca<br>> cineva<br>> > bors proaspat si sa putem sa cumparam...eu personal as fi dispusa<br>> sa<br>> > platesc £5 pe litru ( da sa nu fie diluat sau naspa la<br>> > gust:)..banuiesc ca ar fi clienti dar cine sa il faca:)?<br>> ><br>> > vreau bors proaspat!!!!<br>> ><br>> > multumesc<br>> ><br>> > Iulia<br>> > --- [email protected] wrote:
> > > >bors insa
> > > >n-am gasit pe nicaieri.
> > >
> > > 1800 Retete culinare practice
> > > Olexiuc N, Oleaxiuc I
> > > Editura Tehnica, 1986
> > >
> > >
> > > Bors de tarate pentru acrit (reteta no 628, pag 159)
> > >
> > > 2 kg tarate (abroad sint gasibile in health food stores, ca
> bran
> > > de wheat, oat, etc)
> > > 1 kg malai
> > > 30 g drojdie (sau 1 kg de huste=tarate care raman pe fundul
> > > borsului)
> > > 1 crenguta marar (hmmm, sau visin!!!!)
> > >
> > > Se pun taratele si malaiul la inmuiat cu apa calduta intr-un
> borcan
> > > mare de sticla si se umple apoi vasul cam 3/4 cu apa fiarta. Se
> > > amesteca bine, se acopera, se lasa 5-6 ore, dupa care se adauga
> > > maiaua. Maiaua se pregateste din timp din drojdie, faina si
> putina
> > > apa calduta, toate amestecate si lasate la loc cald sa
> dospeasca.
> > > Maiaua se adauga in vas cand copozitia este abia calduta, sa nu
> se
> > > opareasca drojdia. Se amesteca totul si se acopera. Se adauga
> > > painea neagra prajita, mararul, si se pastreaza la loc
> cald.Dupa 24
> > > de ore, cand borsul s-a limpezit, se stoarece painea si se
> scoate.
> > > Daca borsul este destul de acru, se poate strecura in alt vas
> si se
> > > pastreaza la rece.
> > > Din ceea ce a ramas de la strecurat se pregateste alt rand se
> bors,
> > > procedandu-se la fel si punand doar lata paine. Dupa ce
> > > s-a scos si al doilea rand de bors, se retin 1-2kg din
> depunerea de
> > > pe fund(huste), care se pastreaza la rece pana la urmatoarea
> > > intrebuintare.
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > >
> > > If you want to share pictures, use the calendar, or start a
> > > questionnaire
> > > visit http://www.smartgroups.com/groups/romanians
> > >
> > > To leave the group, email:
> [email protected]
> >
> >
> > __________________________________________________
> > Do You Yahoo!?
> > Sign up for SBC Yahoo! Dial - First Month Free
> > http://sbc.yahoo.com
> >
> >
> > If you want to share pictures, use the calendar, or start a
> questionnaire
> > visit http://www.smartgroups.com/groups/romanians
> >
> > To leave the group, email: [email protected]
> >
> >
> >
> >
>
>
>
>
> If you want to share pictures, use the calendar, or start a
> questionnaire
> visit http://www.smartgroups.com/groups/romanians
>
> To leave the group, email: [email protected]
__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Sign up for SBC Yahoo! Dial - First Month Free
http://sbc.yahoo.com
Please Log in or Create an account to join the conversation.
06 Jul 2002 17:38 #20022
by Elena
Replied by Elena on topic Re: [romanians] bors
In a message dated 7/6/02 4:31:51 PM GMT Daylight Time, [email protected]
writes:
> eu propun ca anul asta sa organizam Revelion a la ani 70 :) si eu va
> fac prajitura \'televizor\':) pe bune acum daca vrem sa organizam
> Revelion de acum trebuie discutat:)
>
Aranjat deja: la munte, pe Valea Prahovei ... zapada, sanius, uraaaa...
writes:
> eu propun ca anul asta sa organizam Revelion a la ani 70 :) si eu va
> fac prajitura \'televizor\':) pe bune acum daca vrem sa organizam
> Revelion de acum trebuie discutat:)
>
Aranjat deja: la munte, pe Valea Prahovei ... zapada, sanius, uraaaa...
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- a Guest
-
- Visitor
-
06 Jul 2002 19:15 #20029
by a Guest
Replied by a Guest on topic Re: [romanians] bors
din ala de costa 3 lei in piata de il scotea de la<br>butoi......................<br><br><br><br><br><br>
Original Message
<br>From: Iulia Alexandra Radulescu <[email protected]>
To: <[email protected]>
Sent: Saturday, July 06, 2002 4:31 PM
Subject: Re: [romanians] bors<br><br><br>> si eu mi-am adus la pliculetze dar parca duc dorul de bors proaspat<br>> la sticla de lapte loooooooooool si cu tartele pe fund ( vrabia malai<br>> viseaza:)<br>><br>> ....sa stiti ca eugenia ca eugenia da ciocolata cu rom si la ora<br>> actuala are succes in Romania ( buna rau:)<br>><br>> eu propun ca anul asta sa organizam Revelion a la ani 70 :) si eu va<br>> fac prajitura \'televizor\':) pe bune acum daca vrem sa organizam<br>> Revelion de acum trebuie discutat:)<br>><br>> iulia<br>> --- cabbage <[email protected]> wrote:
> > am da la plic adus din tara
> >
> >
> >
> >
> >
Original Message
<br>> > From: Iulia Alexandra Radulescu <[email protected]>
> > To: <[email protected]>
> > Sent: Saturday, July 06, 2002 3:13 PM
> > Subject: Re: [romanians] bors<br>> ><br>> ><br>> > > ....Dar chiar ma gindeam oare cind o sa se intimple sa faca<br>> > cineva<br>> > > bors proaspat si sa putem sa cumparam...eu personal as fi dispusa<br>> > sa<br>> > > platesc £5 pe litru ( da sa nu fie diluat sau naspa la<br>> > > gust:)..banuiesc ca ar fi clienti dar cine sa il faca:)?<br>> > ><br>> > > vreau bors proaspat!!!!<br>> > ><br>> > > multumesc<br>> > ><br>> > > Iulia<br>> > > --- [email protected] wrote:
> > > > >bors insa
> > > > >n-am gasit pe nicaieri.
> > > >
> > > > 1800 Retete culinare practice
> > > > Olexiuc N, Oleaxiuc I
> > > > Editura Tehnica, 1986
> > > >
> > > >
> > > > Bors de tarate pentru acrit (reteta no 628, pag 159)
> > > >
> > > > 2 kg tarate (abroad sint gasibile in health food stores, ca
> > bran
> > > > de wheat, oat, etc)
> > > > 1 kg malai
> > > > 30 g drojdie (sau 1 kg de huste=tarate care raman pe fundul
> > > > borsului)
> > > > 1 crenguta marar (hmmm, sau visin!!!!)
> > > >
> > > > Se pun taratele si malaiul la inmuiat cu apa calduta intr-un
> > borcan
> > > > mare de sticla si se umple apoi vasul cam 3/4 cu apa fiarta. Se
> > > > amesteca bine, se acopera, se lasa 5-6 ore, dupa care se adauga
> > > > maiaua. Maiaua se pregateste din timp din drojdie, faina si
> > putina
> > > > apa calduta, toate amestecate si lasate la loc cald sa
> > dospeasca.
> > > > Maiaua se adauga in vas cand copozitia este abia calduta, sa nu
> > se
> > > > opareasca drojdia. Se amesteca totul si se acopera. Se adauga
> > > > painea neagra prajita, mararul, si se pastreaza la loc
> > cald.Dupa 24
> > > > de ore, cand borsul s-a limpezit, se stoarece painea si se
> > scoate.
> > > > Daca borsul este destul de acru, se poate strecura in alt vas
> > si se
> > > > pastreaza la rece.
> > > > Din ceea ce a ramas de la strecurat se pregateste alt rand se
> > bors,
> > > > procedandu-se la fel si punand doar lata paine. Dupa ce
> > > > s-a scos si al doilea rand de bors, se retin 1-2kg din
> > depunerea de
> > > > pe fund(huste), care se pastreaza la rece pana la urmatoarea
> > > > intrebuintare.
> > > >
> > > >
> > > >
> > > >
> > > >
> > > >
> > > > If you want to share pictures, use the calendar, or start a
> > > > questionnaire
> > > > visit http://www.smartgroups.com/groups/romanians
> > > >
> > > > To leave the group, email:
> > [email protected]
> > >
> > >
> > > __________________________________________________
> > > Do You Yahoo!?
> > > Sign up for SBC Yahoo! Dial - First Month Free
> > > http://sbc.yahoo.com
> > >
> > >
> > > If you want to share pictures, use the calendar, or start a
> > questionnaire
> > > visit http://www.smartgroups.com/groups/romanians
> > >
> > > To leave the group, email: [email protected]
> > >
> > >
> > >
> > >
> >
> >
> >
> >
> > If you want to share pictures, use the calendar, or start a
> > questionnaire
> > visit http://www.smartgroups.com/groups/romanians
> >
> > To leave the group, email: [email protected]
>
>
> __________________________________________________
> Do You Yahoo!?
> Sign up for SBC Yahoo! Dial - First Month Free
> http://sbc.yahoo.com
>
>
> If you want to share pictures, use the calendar, or start a questionnaire
> visit http://www.smartgroups.com/groups/romanians
>
> To leave the group, email: [email protected]
>
>
>
>
Original Message
<br>From: Iulia Alexandra Radulescu <[email protected]>
To: <[email protected]>
Sent: Saturday, July 06, 2002 4:31 PM
Subject: Re: [romanians] bors<br><br><br>> si eu mi-am adus la pliculetze dar parca duc dorul de bors proaspat<br>> la sticla de lapte loooooooooool si cu tartele pe fund ( vrabia malai<br>> viseaza:)<br>><br>> ....sa stiti ca eugenia ca eugenia da ciocolata cu rom si la ora<br>> actuala are succes in Romania ( buna rau:)<br>><br>> eu propun ca anul asta sa organizam Revelion a la ani 70 :) si eu va<br>> fac prajitura \'televizor\':) pe bune acum daca vrem sa organizam<br>> Revelion de acum trebuie discutat:)<br>><br>> iulia<br>> --- cabbage <[email protected]> wrote:
> > am da la plic adus din tara
> >
> >
> >
> >
> >
Original Message
<br>> > From: Iulia Alexandra Radulescu <[email protected]>
> > To: <[email protected]>
> > Sent: Saturday, July 06, 2002 3:13 PM
> > Subject: Re: [romanians] bors<br>> ><br>> ><br>> > > ....Dar chiar ma gindeam oare cind o sa se intimple sa faca<br>> > cineva<br>> > > bors proaspat si sa putem sa cumparam...eu personal as fi dispusa<br>> > sa<br>> > > platesc £5 pe litru ( da sa nu fie diluat sau naspa la<br>> > > gust:)..banuiesc ca ar fi clienti dar cine sa il faca:)?<br>> > ><br>> > > vreau bors proaspat!!!!<br>> > ><br>> > > multumesc<br>> > ><br>> > > Iulia<br>> > > --- [email protected] wrote:
> > > > >bors insa
> > > > >n-am gasit pe nicaieri.
> > > >
> > > > 1800 Retete culinare practice
> > > > Olexiuc N, Oleaxiuc I
> > > > Editura Tehnica, 1986
> > > >
> > > >
> > > > Bors de tarate pentru acrit (reteta no 628, pag 159)
> > > >
> > > > 2 kg tarate (abroad sint gasibile in health food stores, ca
> > bran
> > > > de wheat, oat, etc)
> > > > 1 kg malai
> > > > 30 g drojdie (sau 1 kg de huste=tarate care raman pe fundul
> > > > borsului)
> > > > 1 crenguta marar (hmmm, sau visin!!!!)
> > > >
> > > > Se pun taratele si malaiul la inmuiat cu apa calduta intr-un
> > borcan
> > > > mare de sticla si se umple apoi vasul cam 3/4 cu apa fiarta. Se
> > > > amesteca bine, se acopera, se lasa 5-6 ore, dupa care se adauga
> > > > maiaua. Maiaua se pregateste din timp din drojdie, faina si
> > putina
> > > > apa calduta, toate amestecate si lasate la loc cald sa
> > dospeasca.
> > > > Maiaua se adauga in vas cand copozitia este abia calduta, sa nu
> > se
> > > > opareasca drojdia. Se amesteca totul si se acopera. Se adauga
> > > > painea neagra prajita, mararul, si se pastreaza la loc
> > cald.Dupa 24
> > > > de ore, cand borsul s-a limpezit, se stoarece painea si se
> > scoate.
> > > > Daca borsul este destul de acru, se poate strecura in alt vas
> > si se
> > > > pastreaza la rece.
> > > > Din ceea ce a ramas de la strecurat se pregateste alt rand se
> > bors,
> > > > procedandu-se la fel si punand doar lata paine. Dupa ce
> > > > s-a scos si al doilea rand de bors, se retin 1-2kg din
> > depunerea de
> > > > pe fund(huste), care se pastreaza la rece pana la urmatoarea
> > > > intrebuintare.
> > > >
> > > >
> > > >
> > > >
> > > >
> > > >
> > > > If you want to share pictures, use the calendar, or start a
> > > > questionnaire
> > > > visit http://www.smartgroups.com/groups/romanians
> > > >
> > > > To leave the group, email:
> > [email protected]
> > >
> > >
> > > __________________________________________________
> > > Do You Yahoo!?
> > > Sign up for SBC Yahoo! Dial - First Month Free
> > > http://sbc.yahoo.com
> > >
> > >
> > > If you want to share pictures, use the calendar, or start a
> > questionnaire
> > > visit http://www.smartgroups.com/groups/romanians
> > >
> > > To leave the group, email: [email protected]
> > >
> > >
> > >
> > >
> >
> >
> >
> >
> > If you want to share pictures, use the calendar, or start a
> > questionnaire
> > visit http://www.smartgroups.com/groups/romanians
> >
> > To leave the group, email: [email protected]
>
>
> __________________________________________________
> Do You Yahoo!?
> Sign up for SBC Yahoo! Dial - First Month Free
> http://sbc.yahoo.com
>
>
> If you want to share pictures, use the calendar, or start a questionnaire
> visit http://www.smartgroups.com/groups/romanians
>
> To leave the group, email: [email protected]
>
>
>
>
Please Log in or Create an account to join the conversation.