- Forum
- Locul de întâlnire al românilor din Marea Britanie
- Romani in UK - ce mai e pe la noi
- help la condimente
×
Romani in UK
help la condimente
- roxana (S)
-
Topic Author
- Offline
- New Member
-
Less
More
- Posts: 14
- Thank you received: 0
14 May 2004 11:25 #48139
by roxana (S)
help la condimente was created by roxana (S)
Imi spune si mie cineva cum se traduce in engleza ienibahar si chimion ?<br><br>As vrea sa fac niste mici si nu stiu daca gasesc aceste condimente pe undeva.<br>Daca mi-ati spune cum se numesc aici imi va fi mult mai usor sa intreb decat sa le explic.<br>Va rog ..... va fi soare si frumos in week-end iar un picnic fara mititei nu merge.<br><br>Multumesc<br>Roxana pofticioasa
Please Log in or Create an account to join the conversation.
14 May 2004 11:40 #48141
by Lucia (S)
Replied by Lucia (S) on topic RE: help la condimente
chimion = carraway seeds<br>ienibahar tot asa se spune dar cind ceri pune si tu un accent englezesc ca altfel s-ar putea sa nu inteleaga aia ce vrei.<br>Lucia<br><br><br>Author wrote:<br>> Imi spune si mie cineva cum se traduce in engleza ienibahar si chimion ?<br>> As vrea sa fac niste mici si nu stiu daca gasesc aceste condimente pe undeva.<br>> Daca mi-ati spune cum se numesc aici imi va fi mult mai usor sa intreb decat sa le explic.<br>> Va rog ..... va fi soare si frumos in week-end iar un picnic fara mititei nu merge.<br>> Multumesc<br>> Roxana pofticioasa
Please Log in or Create an account to join the conversation.
17 May 2004 12:33 #48177
by _d_Dio
Replied by _d_Dio on topic Re: [romanians] help la condimente
Roxana, daca deja nu ai preparat micii, ienibaharul se gaseste sub denumirea allspice sau pimento, iar chimionul poate fi atit carraway cit si cumin (cumin fiind recunoscut in Ro drept chimion turcesc - si nu stiu pe ce baza) nu e mare diferenta intre ele.<br><br>Ienibaharul provine dintr-un arbore, pe cind chimionul origineaza din aceeasi familie cu patrunjelul.<br><br>Ai o reteta de mici interesanta? Nu cred ca ar fi rau sa o incercam si noi.<br><br>La ultimul meu gratar de mititei am comasat vreo trei retete si totul a fost OK. Nici ciorba de pintece nu a fost rea. <br><br>Dio<br><br><br>
Original Message
<br> From: Roxana Boboc <br> To: [email protected]
Sent: Friday, May 14, 2004 10:25 AM
Subject: [romanians] help la condimente<br><br><br> Imi spune si mie cineva cum se traduce in engleza ienibahar si chimion ?<br><br> As vrea sa fac niste mici si nu stiu daca gasesc aceste condimente pe undeva.<br> Daca mi-ati spune cum se numesc aici imi va fi mult mai usor sa intreb decat sa le explic.<br> Va rog ..... va fi soare si frumos in week-end iar un picnic fara mititei nu merge.<br><br> Multumesc<br> Roxana pofticioasa<br><br><br> <br><br> If you want to share pictures, use the calendar, or start a questionnaire<br> visit http://www.smartgroups.com/groups/romanians
To leave the group, email: [email protected]
Original Message
<br> From: Roxana Boboc <br> To: [email protected]
Sent: Friday, May 14, 2004 10:25 AM
Subject: [romanians] help la condimente<br><br><br> Imi spune si mie cineva cum se traduce in engleza ienibahar si chimion ?<br><br> As vrea sa fac niste mici si nu stiu daca gasesc aceste condimente pe undeva.<br> Daca mi-ati spune cum se numesc aici imi va fi mult mai usor sa intreb decat sa le explic.<br> Va rog ..... va fi soare si frumos in week-end iar un picnic fara mititei nu merge.<br><br> Multumesc<br> Roxana pofticioasa<br><br><br> <br><br> If you want to share pictures, use the calendar, or start a questionnaire<br> visit http://www.smartgroups.com/groups/romanians
To leave the group, email: [email protected]
Please Log in or Create an account to join the conversation.
17 May 2004 17:15 #48180
by Lucia (S)
Replied by Lucia (S) on topic Re: [romanians] help la condimente
Author wrote:<br>> Roxana, daca deja nu ai preparat micii, ienibaharul se gaseste sub denumirea allspice sau pimento, iar chimionul poate fi atit carraway cit si cumin (cumin fiind recunoscut in Ro drept chimion turcesc - si nu stiu pe ce baza) nu e mare diferenta intre ele.<br><br>Cumin si carraway au gust TOTAL DIFERIT desi arata cam la fel. Eu nu as pune cumin la mici.<br><br>> Ai o reteta de mici interesanta? Nu cred ca ar fi rau sa o incercam si noi.<br><br>Am eu una:<br>Porc, vita, oaie in cantitati egale, zeama de carne sau legume, usturoi pisat, putin cimbru, putin ienibahar, sare, piper, bicarbonat. Eu nu pun nici un fel de grasime. Excelent!<br><br>Lucia
Please Log in or Create an account to join the conversation.
17 May 2004 19:20 #48182
by Olga Khan
Replied by Olga Khan on topic Re: [romanians] help la condimente
Author wrote:<br> - ienibaharul se gaseste sub denumirea allspice sau pimento,<br> - chimionul poate fi atit caraway cit si cumin = chimion turcesc nu e mare diferenta intre ele.<br> - Ienibaharul provine dintr-un arbore,<br> - chimionul origineaza din aceeasi familie cu patrunjelul.<br><br><br>Dio, mai ai de umblat in bucatarie dar sa-ti iei si ochelarii sa nu confuzi condimentele ca ai rezultate foarte diferite. Daca nu conteaza ce gust are mancarea atunci e perfect totul, un iranian mi-a spus cu ani in urma ca nu trebuie sa ma framint prea mult cand gatesc pentru musafiri specialitati romanesti sau unguresti ca ei si asa nu cunosc gustul original, ori cand pot sa spun ca asta este reteta din zona mea. Daca chimionul se confunda cu cumin-ul !!! dezastrul e mare, au gust foarte diferit, cuminul imagineaza un miros de sub brat nespalat de o luna pe caldura de arizona, pute rau de tot. Iti dai seama la mine nu este asa ceva pe rafturi sa nu-l confund cu caraway seeds care este dulceag si foarte placut la gust si miros. Desi arata la fel plantele, seamana mai mult cu mararul nu cu partunjelul si cu fenouil sau anis dar numai la forma.<br>Pimento este ardei iute !!! Dio ai nevoie de o femeie in bucatarie, nici nu stiu ce gust a avut ciorba de pantece !!!<br><br>Enibahar este in all spice pe linga alte 4-5-6 condimente, nu-l folosesc ca e prea mult prea mult pentru mine si ma deranjeaza tocmai ginger-ul = enibahar. A nu se confunda ginger radacina cu ginger praf !!!<br><br>Olga
Please Log in or Create an account to join the conversation.
18 May 2004 15:40 #48199
by _d_Dio
Original Message
<br> From: [email protected]
To: [email protected]
Sent: Monday, May 17, 2004 6:20 PM
Subject: Re: [romanians] help la condimente<br><br><br><br><br> Daca chimionul se confunda cu cumin-ul !!! dezastrul e mare, au gust foarte diferit, cuminul imagineaza un miros de sub brat nespalat de o luna pe caldura de arizona, pute rau de tot. Iti dai seama la mine nu este asa ceva pe rafturi sa nu-l confund cu caraway seeds care este dulceag si foarte placut la gust si miros. Desi arata la fel plantele, seamana mai mult cu mararul nu cu partunjelul si cu fenouil sau anis dar numai la forma.<br><br><br> Pimento este ardei iute !!! Dio ai nevoie de o femeie in bucatarie, nici nu stiu ce gust a avut ciorba de pantece !!!<br><br><br> Enibahar este in all spice pe linga alte 4-5-6 condimente, nu-l folosesc ca e prea mult prea mult pentru mine si ma deranjeaza tocmai ginger-ul = enibahar. A nu se confunda ginger radacina cu ginger praf !!!<br><br> Olga<br><br><br><br><br> ***** Olga, se pare ca ai cam incurcat borcanele cu condimente. Cred ca ar trebui sa te intrebi la modul serios ce anume cumperi din state, si daca ceea ce cumperi corespunde cu ceea ce scrie pe ambalaje.<br><br> Kilbil\'ul lui Tarantino nu e acelasi cu Kiljin\'ul Liei, de asemenea putem deosebi grapefruits de grapes. Allspice (pimenta dioica), e arborele care ne da (i)enibaharul, se mai numeste si pimento, si dealtfel nu are nimic de\'a face cu ardeiul de care zici tu (probabil te referi la pimiento) care inca nu creste in copac, iar americanii il prefera in loc de simbure la maslina. De asemenea, allspice (ienibaharul) nu are nimic de\'a face cu amestecul de condimente pe care il gasesti la pravalia mexicana de pe colt si pe care dai 49 cents si care zici ca probabil contine si ienibahar.<br><br> Am zis ca chimionul provine din aceeasi familie cu patrunjelul, nu ca seamana cu aceasta. Si apropo de cumin, exista peste zece variante, nu e una singura - in Ro \'cumin\' este cunoscut drept \'chimion turcesc\'. Caraway exista doar intr-o varianta, si intr\'adevar are aroma diferita, l\'am testat astazi. Eu de regula nu folosesc.<br><br> Nu sunt un specialist in bucatarie romaneasca, arta culinara indiana imi este mult mai la indemina, de aceea folosesc cumin mai tot timpul. Cind am nevoie de gatit ceva romanesc apelez la specialisti, uneori mai improvizez si eu ca omul, si in general imi reusesc experimentele.<br><br> Nu am inteles ce spuneai de ginger praf, te referi cumva la gingerul siamez sau la altceva?<br><br> Da\'mi trei motive ptr care crezi ca as avea nevoie de o femeie in bucatarie.<br><br> Dio
Replied by _d_Dio on topic Re: [romanians] help la condimente
Original Message
<br> From: [email protected]
To: [email protected]
Sent: Monday, May 17, 2004 6:20 PM
Subject: Re: [romanians] help la condimente<br><br><br><br><br> Daca chimionul se confunda cu cumin-ul !!! dezastrul e mare, au gust foarte diferit, cuminul imagineaza un miros de sub brat nespalat de o luna pe caldura de arizona, pute rau de tot. Iti dai seama la mine nu este asa ceva pe rafturi sa nu-l confund cu caraway seeds care este dulceag si foarte placut la gust si miros. Desi arata la fel plantele, seamana mai mult cu mararul nu cu partunjelul si cu fenouil sau anis dar numai la forma.<br><br><br> Pimento este ardei iute !!! Dio ai nevoie de o femeie in bucatarie, nici nu stiu ce gust a avut ciorba de pantece !!!<br><br><br> Enibahar este in all spice pe linga alte 4-5-6 condimente, nu-l folosesc ca e prea mult prea mult pentru mine si ma deranjeaza tocmai ginger-ul = enibahar. A nu se confunda ginger radacina cu ginger praf !!!<br><br> Olga<br><br><br><br><br> ***** Olga, se pare ca ai cam incurcat borcanele cu condimente. Cred ca ar trebui sa te intrebi la modul serios ce anume cumperi din state, si daca ceea ce cumperi corespunde cu ceea ce scrie pe ambalaje.<br><br> Kilbil\'ul lui Tarantino nu e acelasi cu Kiljin\'ul Liei, de asemenea putem deosebi grapefruits de grapes. Allspice (pimenta dioica), e arborele care ne da (i)enibaharul, se mai numeste si pimento, si dealtfel nu are nimic de\'a face cu ardeiul de care zici tu (probabil te referi la pimiento) care inca nu creste in copac, iar americanii il prefera in loc de simbure la maslina. De asemenea, allspice (ienibaharul) nu are nimic de\'a face cu amestecul de condimente pe care il gasesti la pravalia mexicana de pe colt si pe care dai 49 cents si care zici ca probabil contine si ienibahar.<br><br> Am zis ca chimionul provine din aceeasi familie cu patrunjelul, nu ca seamana cu aceasta. Si apropo de cumin, exista peste zece variante, nu e una singura - in Ro \'cumin\' este cunoscut drept \'chimion turcesc\'. Caraway exista doar intr-o varianta, si intr\'adevar are aroma diferita, l\'am testat astazi. Eu de regula nu folosesc.<br><br> Nu sunt un specialist in bucatarie romaneasca, arta culinara indiana imi este mult mai la indemina, de aceea folosesc cumin mai tot timpul. Cind am nevoie de gatit ceva romanesc apelez la specialisti, uneori mai improvizez si eu ca omul, si in general imi reusesc experimentele.<br><br> Nu am inteles ce spuneai de ginger praf, te referi cumva la gingerul siamez sau la altceva?<br><br> Da\'mi trei motive ptr care crezi ca as avea nevoie de o femeie in bucatarie.<br><br> Dio
Please Log in or Create an account to join the conversation.