- Forum
- Locul de întâlnire al românilor din Marea Britanie
- Biroul de informatii
- Taxe pentru lucru remote
Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !
Taxe pentru lucru remote
18 Aug 2009 11:36 #112252
by bogdan84
Taxe pentru lucru remote was created by bogdan84
Salut!
Peste 3 saptamani o sa vin in Scotia impreuna cu prietena mea si o sa stam aproximativ un an. Ea o sa faca masterul la universitatea din Edinburgh, iar eu o sa lucrez.
In Romania sunt inregistrat ca PFA in IT si am un contract in desfasurare cu un client. Ideea e ca eu as vrea sa imi pastrez PFA-ul si sa lucrez in continuare pentru acest client, la distanta, dupa mutarea in UK.
Avand in vedere ca nu doresc sa lucrez in UK, ci doar sa traiesc acolo pentru un an, credeti ca trebuie sa platesc taxele pe venit si catre ei?
Multumesc anticipat
Peste 3 saptamani o sa vin in Scotia impreuna cu prietena mea si o sa stam aproximativ un an. Ea o sa faca masterul la universitatea din Edinburgh, iar eu o sa lucrez.
In Romania sunt inregistrat ca PFA in IT si am un contract in desfasurare cu un client. Ideea e ca eu as vrea sa imi pastrez PFA-ul si sa lucrez in continuare pentru acest client, la distanta, dupa mutarea in UK.
Avand in vedere ca nu doresc sa lucrez in UK, ci doar sa traiesc acolo pentru un an, credeti ca trebuie sa platesc taxele pe venit si catre ei?
Multumesc anticipat
Please Log in or Create an account to join the conversation.
18 Aug 2009 11:40 #112253
by Webmaster
Replied by Webmaster on topic Re:Taxe pentru lucru remote
atata timp cat firma care te plateste nu este in uk si banii nu iti intra in cont in uk , din cate inteleg eu nu trebuie sa platesti taxe aici ...dar .. .am impresia ca va trebui cumva sa iti motivezi sederea aici peste 3 luni , ceva de genul .. self sufficient - nu cunosc exact detaliile , poate cineva mai experimentant stie exact .
18 Aug 2009 11:52 #112255
by bogdan84
Replied by bogdan84 on topic Re:Taxe pentru lucru remote
Multumesc pentru raspuns!
Firma care ma plateste nu este in UK, iar banii intra in contul din Romania. Cu toate acestea, stiu ca trebuie sa imi fac cont bancar si in UK pentru a putea plati chiria si alte cheluiteli. In cazul acesta ar trebui sa tranfer banii din contul din Romania in cel din UK.
Nu stiam ca trebuie sa dau motiv pentru sedere daca suntem in UE.
Firma care ma plateste nu este in UK, iar banii intra in contul din Romania. Cu toate acestea, stiu ca trebuie sa imi fac cont bancar si in UK pentru a putea plati chiria si alte cheluiteli. In cazul acesta ar trebui sa tranfer banii din contul din Romania in cel din UK.
Nu stiam ca trebuie sa dau motiv pentru sedere daca suntem in UE.