fbpx

× Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !

Echivalare studii

27 Feb 2011 18:26 #137659 by Myha_uk
Echivalare studii was created by Myha_uk
Buna ziua,

Ma numesc Mihaela si vreau cateva sfaturi in legatura cu echivalarea diplomelor mele din Romania in Marea Britanie.Am mai citit cateva topicuri despre acest subiect dar vreau sa stiu ce fac in cazul in care nu am diplomele originale la mine.Am venit de ceva timp in Marea Britanie si am la mine decat diplomele traduse si legalizate din tara.Am inteles ca pentru echivalare am nevoie de copii dupa diplome si foi matricole.Astept sfaturi de la voi.Va multumesc.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

27 Feb 2011 18:32 #137660 by Joahanna
Replied by Joahanna on topic Re:Echivalare studii
Toate actele trebuie sa fie trimise in original. Roaga pe cineva din tara sa-ti trimita diplomele.

27 Feb 2011 20:15 #137664 by splash
Replied by splash on topic Re:Echivalare studii
Gresit!! Nu originalele ci copii ale originalelor, plus traducerea lor legalizata.
ps: Naric nu-ti face echivalarea diplomelor ci doar evaluarea lor, adica iti vor spune pe ce nivel de calificare te situezi; asta in caz ca vrei sa trimiti la ei :)

Bafta oriunde ai incerca!

27 Feb 2011 20:17 - 27 Feb 2011 20:20 #137665 by nu_stiu
Replied by nu_stiu on topic Re:Echivalare studii
Da, in mod sigur la Naric se trimit numai copii ale diplomelor. Poti trimite chiar fara traducere pentru ca o pot face ei.

In order to ensure that we are able to evaluate qualifications correctly we require certified English translations of any document that isn\'t already in English. For certain languages, the translation waiver scheme removes the additional time and expense of acquiring a translation from a third party and enables us to process an application for a statement of comparability without the usual requirement of a certified translation. This service is available to those who hold qualifications in the following languages:

* Arabic
* Bulgarian
* Chinese
* Danish
* French
* German
* Italian
* Norwegian
* Polish
* Portuguese
* Romanian
* Russian
* Spanish
* Swedish
* Ukrainian

If you hold a qualification given in one of these languages, you can benefit from this scheme by submitting photocopies of the original award. You do not need to provide a certified translation. This service waives the requirement for submission of a translation; however, UK NARIC does not provide written translations for applicants.
Bafta!

28 Feb 2011 08:40 #137676 by axo
Replied by axo on topic Re:Echivalare studii
Saptamana viitoare trimit si eu diplomele la Naric .... dar...am intrat in ceata....numai evaluare face Naric?... eu am mai multe diplome in electrotehnica (plus experienta practica) si as fi vrut sa incerc sa mai fac un curs (~1 an) in UK pt a obtine o diploma si de acolo....in speranta ca ma va ajuta la obtinerea unui job....dar atunci cum ma pot folosi si de diplomele din Ro?? ce sfaturi imi dai? cu ce ma ajuta evaluarea de la Naric...sau mai bine zis: cum imi pot echivala diplomele? Ms

28 Feb 2011 09:43 #137679 by MamaMia
Replied by MamaMia on topic Re:Echivalare studii
Pai evaluarea Naric iti ajuta in mai multe feluri. In primul rind, le da o idee angajatorilor despre nivelul tau de calificare (pentru ca ei nu stiu ce inveti tu la un curs de electrotehnica in Romania, dar inteleg ce inseamna ca e echivalent cu un NVQ level 1, sa zicem). Si apoi te ajuta pe tine daca vrei sa faci un curs care cere calificari anterioare (de exemplu, daca diplomele tale sint evaluate la nivelul NVQ level 1, te poti inscrie la un NVQ level 2).