fbpx

× Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !

Acte calatorie minor singur UK- RO-UK?

21 Apr 2012 19:04 #146372 by Mystery
Ziua buna tuturor!

Fiul meu in varsta de 15 ani doreste sa isi petreaca vacanta de vara in Romania, iar eu nu il pot insoti. Mentionez ca si el si eu detinem blue-card, eu sunt tutore unic cu hot. jud. irevocabila, dar stiu ca legea romana de frontiera nu permite calatoria minorilor neinsotiti de tutore sau alt imputernicit prin procura notariala. Nu am pe cine sa imputernicesc de aici sa il insoteasca. La \"primire\" in Ro nu ar fi problema pentru ca l-ar prelua fratele lui mai mare.
Stiu ca exista aceasta posibilitate de a solicita insotitor, achitand o extra-taxa, la compania aeriana cu care va calatori, dar la booking flight online nu gasesc aceasta optiune.
Ma poate ajuta cineva care a trecut prin aceasta situatie?

Multumesc anticipat si bafta tuturor!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

21 Apr 2012 21:34 #146377 by Razz
http://www.britishairways.com/travel/childinfo/public/en_gb

vezi daca te ajuta

22 Apr 2012 09:34 #146380 by documenteuk
de aici din UK copilul poate merge singur, nu e nevoie sa un insotitor.. eu asa l-am trimis pe fratele meu de 13 ani acasa la parinti in vacanta.. iar dupa ce a trecut security l-am sunat si l-am indrumat prin telefon.. a fost destul de usor si nu a fost nevoie de vreo extra taxa.

ce tine de RO-UK, astia de acasa cer procura 100%.. o data am patit-o si aproape ca pierdusem zborul dar am reusit sa ne intelegem cu cineva si am trecut.
Depinde cu ce companie zboara el.. stiu ca wizz air paremi-se nu ofera procuri pe companie.. doar blue air.. (deci nu sunt sigura, mai vine verificati)

23 Apr 2012 08:42 #146394 by stelutademare
Buna, eu am folosit blue air anul trecut pentru copii mei.Insotitorul de la blue il rezervi numai prin telefon (call center).

23 Apr 2012 21:20 #146408 by marianfim
trebuie sa aibe si o declaratie precum ca esti deacord sa paraseasca Romania neinsotit de tine, altfel nu mai iese din Ro.
Treaba cu insotitorul , daca nu ai , se desemneaza persoana de la bordul aeronavei care il ia pe minor de la tine si il da persoanei desemnate sa aibe grija de el.
Mare atentie, sa nu fie altcineva, doar persoana desemnata de tine poate sa-l preia, va semna si treb sa aibe buletinul la el, altfel il ia inapoi in UK si te cheama pe tine sa-l iei .

24 Apr 2012 01:32 #146414 by bosho13
Eu am trims-o pe fica mea cu wizz si am intrebat cum e estecu insotitorul de bor daca platesc ceva , mi-au zis sa stau linistit canu e nici o problema si asa a si fost , a plecat singura dar devenit nu poate veni decat daca dai tu declaratie sa calatoreasca singura cu compania la careare bilet iar in declaratie m-a pus sa specific ce companie este. Bafta