fbpx

× Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !

returnare taxe

20 Oct 2013 16:06 #149636 by AndraM
returnare taxe was created by AndraM
Buna

Lucrez de 3 ani in UK (angajata de o companie, nu self-employed). Cam de un an tot primesc mailuri de la Taxback sa aplic pentru recuperare de taxe, chit ca le-am explicat ca nu am nicio intentie deocamdata de a parasi UK-ul. Niste cunostinte mi-au sugerat ca e destul de usor sa aplici pentru tax return la HMRC si nu e nevoie sa aplici printr-o agentie de returnare a taxelor. Are cineva experienta in recuperarea de taxe pe cont propriu in timp ce inca locuieste si lucreaza (PAYE) in UK?

Multumesc.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

20 Oct 2013 18:07 #149637 by Londoner22
Replied by Londoner22 on topic Re:returnare taxe
Firmele astea vor comision pentru ati tax return. De obicei tax return se face pe cont propriu, insa nu este nimic batut in cuie. Multe persoane car nu inteleg taxele folosesc aceste agentii.

Nu sunt inca in clar cu ce ai spus mai devreme legat de statutul tau.

Daca compania de care spui ca lucrezi de trei ani, te-a angajat ca employed, atunci tu nu ar trebui sa iti bati capul cu tax return. Tax return este aplicabil pentru cei care lucreaza ca self employed.

Nu are nici o legatura cu faptul ca vrei sa ramai in UK sau nu, acest tax return se face odata pe an de obicei pana la 31 Ianuarie.
Mentionez inca odata - daca zici ca firma ta nu te-a angajat ca si self employed, atunci nu e nevoie sa faci tax return.

Figurezi proabil undeva ca si self employed, de aceea firma respectiva te contacteaza.

Verifica daca intr-adevar esti employed cu firma la care lucrezi.

20 Oct 2013 19:22 #149638 by AndraM
Replied by AndraM on topic Re:returnare taxe
Sunt angajata cu contract, sigur nu self-employed. Ma gandesc ca m-au abordat pentru un tax return similar cu cel care se face cand lucrezi in SUA - pentru ca nu esti cetatean american (englez in cazul de fata), ai dreptul la returnarea tuturor taxelor, mai putin social security, in proportie de 80-90% uneori. Stiu ca HMRC iti calculeaza taxele si te instiinteaza daca ai platit prea putin sau prea mult dupa ce se incheie anul fiscal. Multumesc pentru raspunsul prompt.

20 Oct 2013 20:36 #149639 by Londoner22
Replied by Londoner22 on topic Re:returnare taxe
Vezi ca incurci borcanele. Aici esti in UK nu in USA. Da-le cu flit la ametitii aia ce te contacteaza pentru asa ceva. Tax Return se face doar pentru self employed! Daca esti employed vezi-to de treaba si nu iti mai pierde timpul cu ametiti care vor sa isi faca business ....

HMRC iti scriu daca ai platiti pra mult, sau prea putin taxe stai linistita. Este de datoria ta sa te asiguri ca ai un tax code correct cand primesti payslip de la angajator.