fbpx

Hobby-Handmade

31 Oct 2009 01:28 #118763 by Ralusa
Hobby-Handmade was created by Ralusa
Sunt curioasa cati dintre voi imi impartasesc pasiunea pentru creatii handmade,moda si arta in general.Cu asta ma ocupam in Romania si nu as vrea sa ma ratacesc singura cautand locuri si magazine din care sa imi procur \"bucuriile\",acelea de care am nevoie pentru a crea.Si inca o intrebare:Credeti ca acum in plina criza ,o afacere cu handmade ar putea avea succes la Londra? :silly:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 Oct 2009 20:22 #118817 by Londoner22
Replied by Londoner22 on topic Re:Hobby-Handmade
Handmade - e o denumire destul de genereala. Mai exact ce anume vrei sa faci?
Eu obisnuiam sa ma joc cu fotografii de exemplu:)

31 Oct 2009 21:47 #118830 by splash
Replied by splash on topic Re:Hobby-Handmade
Ai incercat la \'haberdashery\', la cele care vand vopsele si ustensile de pictat, chiar si la ...second hand shops?!?

01 Nov 2009 00:16 #118838 by taranu
Replied by taranu on topic Re:Hobby-Handmade
Ralusa wrote:

Sunt curioasa cati dintre voi imi impartasesc pasiunea pentru creatii handmade,moda si arta in general.Cu asta ma ocupam in Romania si nu as vrea sa ma ratacesc singura cautand locuri si magazine din care sa imi procur \"bucuriile\",acelea de care am nevoie pentru a crea.Si inca o intrebare:Credeti ca acum in plina criza ,o afacere cu handmade ar putea avea succes la Londra? :silly:

:)
Mi-am amintit acum cat de mult imi lipseste, in Romania eram obisnuit sa fac cate ceva cu mainele mele, iti da o satisfactie grozava hobby-ul asta.
Magazine ? ... habar n-am, cred ca natura insasi ne poate furniza mai mult decat orice magazin. Da stiu ce-ai sa-mi spui: uneori avem nevoie si de alte lucruri ca sa audaugam nota de personalite si ai dreptate, dar fara sa precizezi un domeniu anume e cam greu sa-ti spuna cinvea mergi la Willkinson de exemplu.

O afacere cu produse handmade ? Poate fi o reusita exceptionala sau un esec, totul depinde numai de tine. Totusi cateva idei/sugestii de incercat/aplicat as avea:
- poti incepe prin a vinde pe e-bay, iti trubuie doar un cont paypal si un cont bancar, alaturi de un aparat foto si o conexiune la internet.
- daca nu este ceva care sa fie produs in serie extrem de mica (15-20 produse) sau chiar daca ar fi, poate ar fi bine ca fiecare produs sa aiba o poveste frumoasa. Povestea vinde produsul ;)
- poti incerca sa ceri unor critici de arta sa scrie ceva despre creatiile tale si sa te folosesti de asta alaturi (sau nu) de povestioara.
- poti sa-ti faci un blog personal in care sa scrii o poveste interesanta despre tine si creatiile tale (oferi si link-ul catre creatia postata pe e-bay, un potential client sa poata cumpara)
- fa reclama cat mai multa (pe cat posibil free) creatiilor tale si nu te descrie pe tine insuti ci creaza un personaj (devii persoana publica).
- daca nu te pricepi sa scrii, roaga un cunoscut, prieten sau un forumist cu talent in ale scrisului (in limba engleza de preferat), apoi roaga un editor de la un ziar (de specialitate pe cat posibil) sa-ti faca o recenzie (si corectura daca e cazul).
- daca-ti permiti, lasa 1-2 creatii spre a fi vandute in scopuri caritabile prin licitatie (asta atrage potentiali clienti cu dare de mana pentru unicate)
- cand vinzi o creatie nu uita niciodata sa adaugi si o scrisoare de multumire sau/si ceva mic (o bomboana, jucarie, breloc sau ce-o fi acolo si daca se poate personalizata cu blogul propriu etc.
- daca creatia este un obiect de utilitate (veioza, felinar etc) scrie cum trebuie utilizat si masuri de precautie. nu ar fi rau un si un disclaimer de adaugat (te poate feri de neplaceri). Daca sunt articole vestimentare spune cum se intretin/spala ... cred ca ai prins ideea ;)

Lasa inspiratia sa te cuprinda si apoi incearca sa fii cat se poate de practica. Succesul se construieste pas cu pas chiar daca vine mai devreme sau mai tarziu.
Nu te baza pe afacere pana cand nu obtii un venit constant suficient si continua job-ul pe care-l ai.

Succes ! :)

01 Nov 2009 08:45 #118848 by Ralusa
Replied by Ralusa on topic Re:Hobby-Handmade
Londoner22 wrote:

Handmade - e o denumire destul de genereala. Mai exact ce anume vrei sa faci?
Eu obisnuiam sa ma joc cu fotografii de exemplu:)

Sorry ca nu am fost explicita :blush: ,ai dreptate,este un termen extrem de general;
Eu lucrez cu lut ,lemn,seminte,material textil,fimo etc.In principiu m-am bazat pe accesorii(cercei,bratari,curele,gentute..),dar in acelsi timp sunt obsedata de cutii si cutiute pe care le creez cap-coada(lemn,polistiren expandat,lut..)sau pur si simplu iau o cutiuta si o transform in ceva :personaj,poveste..
In acelasi timp ador personajele din material textil,acele papusele cu personalitate,cu forme care mai decare mai ciudate ;care pur si simplu se muleaza pe personalitatea celor ce si le doresc(material textil,sfoara,fimo...)
In principiu cam despre asta este vorba:2 maini si multe materiale ...

01 Nov 2009 09:01 #118850 by Ralusa
Replied by Ralusa on topic Re:Hobby-Handmade
taranu wrote:

Mi-am amintit acum cat de mult imi lipseste, in Romania eram obisnuit sa fac cate ceva cu mainele mele, iti da o satisfactie grozava hobby-ul asta.
:)[/quote]
Sar`na pentru sfaturi,cat despre eBAY mai bine nu ma trimiteai acolo:laugh: Doamneeeeeeee cate as mai vrea sa procur de la ei...:laugh:
Cat despre faptul ca-ti lipseste \"sa faci ceva cu mainile tale\",cine stie?poate intr-o zi vom organiza un cerc de creatie,ne vom strange mai multi si vom fauri mici sau mari \"chestiutze\":P ..