fbpx

Pasaport pentru copii nascuti in UK

31 Mar 2009 13:23 - 31 Mar 2009 13:25 #107565 by SF-PETRU
Am o intrebare catre cei care cunosc situatia si legea actuala ce priveste dreptul unui copil nascut in UK sa aiba pasaport englezesc, parintii fiind romani, multumesc anticipat celor care-si pierd timpul sa-mi raspunda.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

31 Mar 2009 16:34 #107572 by alyssa
Salut,

Daca parintii au ILR sau sunt cetateni britanici, copilul primeste pasaport britanic.

Alfel (din cate stiu)daca doreste isi poate face pasaport britanic la 18 ani.

01 Apr 2009 00:02 #107593 by bivo
Cum a spus si cineva mai sus , un copil nascut aici , poate fi cetatean britanic in cazul in care unul dintre parinti e british...Sau cel putin unul din parinti , daca amandoi sunt romani , va trebui sa aibe ILR pt a dobandi copilul cetatenia...
Si nu , un copil nascut aici , nici macar la 18 ani nu are drept la pasaport britanic , daca nu se califica conform legii...de ex un copil nascut aici , si apoi si-a petrecut anii in Romania , nu se califica pt cetatenie la 18 ani pt simplul fapt ca pe certificatul lui d nastere scrie locul nastreii Londra sau altceva...De asemenea un copil nascut aici si care si-a petrecut primii 10 ani din viata poate fi inregistrat ca cetatean britanic.Legea mai prevede ca daca parintii unui copil nascut aici , devin in timp cetateni britanici automat copilul poate fi inregistrat ca cetatean britanic...
Pt mai multe detalii poti accesa ,

http://www.bia.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/eligibility/children/britishcitizen/borninuk/

Toate cele bune ,

Bivo

12 Jun 2009 21:34 #109754 by peggy
SF Petru, normal ca cunosc legislatia. Un copil nascut in UK nu se califica automat ptr cetatenie britanica decit :
- daca este nascut inainte 1983
- unul dintre parinti cel putin are ILR
- unul dintre parinti este britanic
- unul dintre parinti este refugiat cu azil politic ( mai putin probabil la romani)

Stiu asta pt ca asta este domeniul meu si ma lovesc de cazurile astea freqvent