fbpx

copii la scoala primara

11 Nov 2009 09:29 #120138 by ionescc
Salutare la populatia vorbitoare de limba romana. Locuiesc intr-un oras de langa Luton si baietelul meu de 7 ani merge la o scoala catolica, din septembrie anul acesta. Am crezut caci fiind legata de biserica va fi mai bine, dar, din pacate, rasismul si exclusivismul localilor este insuportabil pentru baiatul meu. Chiar si profesori se poarta diferit, cat despre copii ce sa mai zicem, abia de i-l baga in seama, sau mai rau, ii vorbesc urat. Nu cred caci la alte scoli este mai diferit, mai ales unde copilul este singur, dar m-as bucura sa vad pe forum niste opinii. Astazi i-am scris o scrisoare invatatoarei principale, unde am cerut o intalnire oficiala, sa vedem reactia...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

11 Nov 2009 12:56 - 11 Nov 2009 12:59 #120158 by OverTheRainbow
ionescc wrote:

Salutare la populatia vorbitoare de limba romana. Locuiesc intr-un oras de langa Luton si baietelul meu de 7 ani merge la o scoala catolica, din septembrie anul acesta. Am crezut caci fiind legata de biserica va fi mai bine, dar, din pacate, rasismul si exclusivismul localilor este insuportabil pentru baiatul meu. Chiar si profesori se poarta diferit, cat despre copii ce sa mai zicem, abia de i-l baga in seama, sau mai rau, ii vorbesc urat. Nu cred caci la alte scoli este mai diferit, mai ales unde copilul este singur, dar m-as bucura sa vad pe forum niste opinii. Astazi i-am scris o scrisoare invatatoarei principale, unde am cerut o intalnire oficiala, sa vedem reactia...

Tin sa te contrazic si sa-ti spun ca fiica mea este singura romanca la o scoala de aici , in anul 8 ,intrata in scoala respectiva dupa o luna jumate de la inceperea anului scolar pentru ca a fost sase saptamani la un fel de scoala speciala pentru copii straini veniti din tari unde engleza nu e prima limba si nu are absolut nici o problema !Fiica mea efectiv iubeste scoala aici in timp ce in Romania ura sa mearga la scoala ,aici profesorii ii vorbesc calm ,politicos si extrem de cald , colegele ei se comporta extrem de frumos ! Pentru ca era noua in scoala si nu stia unde sunt anumite sali de clasa, veneau dupa ea si o conduceau unde era nevoie sa mearga,veneau la ea s-o ia la masa ,i-au aratat unde e biblioteca scolii .La sport fac dansuri si pentru ca a mea nu stia inca pasii facuti inainte ,celelalte nu au inceput sa bombane ci i-au aratat pe rand ce trebuie sa faca iar in decembrie va avea un mic spectacol impreuna cu ele .In fiecare zi imi vine de la scoala suparata ca are \"doar \" atatea ore pentru ca ei i-ar fi placut sa mai stea acolo .Din cand in cand chiar head teacher vine sa verifice cum se simte , daca are probleme ,head year de asemenea .
Sambata am vrut sa o luam cu noi la cumparaturi pentru ca a fost o zi speciala pentru mine si ea pur si simplu a vrut sa ramana acasa : \" Nuuuuuuu!Nu vin ca vreau sa-mi termin tema la istorie si pe urma am la mate ! \" .Pai asta nu mi s-a intamplat niciodata in 6 ani de scoala in Romania !Aici isi face temele la mate fara sa vocifereze si e incantata de ceea ce face la scoala , in Romania ura orele de matematica cu un dobitoc care mi-a lasat-o corigenta pentru ca \" Las` ca o sa iti dovedesc eu ca si copiii premianti ca ea pot ramane corigenti ca asa vreau eu ! \" si asta a fost zisa dupa trei zile de cand incepuse clasa a5a ,un cretin care mi-o facea proasta,toanta ,care vorbea cu toti de parca ii erau sclavi pe camp si , in ciuda multor reclamatii era inca profesor desi pana si directorul scolii ne spunea : \" Ce sa-i facem ,Doamna? Are pe cineva acolo sus si nu-l putem da afara ! \"
La I.T . copilul meu a invatat sa faca site si sa lucreze in power point in doar doua saptamani , eu nu stiu nici dupa 8 ani de munca cu internetul .In Romania avea caiete pline de teorie iar la intrebarea inevitabila de \" Ce-ai facut azi la Informatica ? \" imi raspundea cu invariabilul raspuns \"Am scris ceva si ne-am jucat ! \" .
Si ar fi multe !

11 Nov 2009 13:39 #120164 by ionescc
Replied by ionescc on topic Re:copii la scoala primara
To OvertheRainbow:

Ma bucur caci esti un caz fericit si ii urez succes fetei la scoala. Lucrez intr-un birou cu 200 de oameni si cam 40% sunt englezi. Am un coleg nascut aici, jumatate englez si jumatate ceh, vecin cu mine. L-am consultat si mi-a zis caci e normal ca localnici sa reactioneze asa si ca a vazut pe cand era copil si auzit mult mai rau. Parerea lui este caci sunt 2 solutii, ori rabzi si speri sa sa fii acceptat in aproximativ un an sau doi, ori te muti la o scoala mixta (ma refer mixta rasial) unde nu mai exista asemenea probleme. Mai exista si solutia scolii private dar 500 de lire pe luna e cam mult. Problema este caci sunt prea multi copii in clasa si pur si simplu nu se ocupa de ei. In plus el s-a plans invatatoarei de cateva ori de comportamentul violent al altor copii dar respectiva a preferat sa le dea dreptate altora. Asta aflam dupa ce primeam hartie acasa caci copilul s-a \"impiedicat\" si s-a lovit la cap. Am mai vorbit si in afara forumului cu alti parinti si sunt cazuri mai grave decat cel discutat de mine.

11 Nov 2009 15:17 #120172 by OverTheRainbow
Daca copilul tau nu se simte bine in scoala unde este inregistrat ,poti face cerere la consiliu sa il mute la alta scoala si , daca imi dai voie desigur , te-as sfatui sa nu lasi copilul acolo doar pentru ca este o scoala cu renume bun .Eu am facut prostia asta in Romania si mi-am dat palme singura cand a inceput copilul meu sa-mi vomite zilnic din cauza stresului si ,la 8-10 ani ,imi uda patul si urla in somn ca ea nu e proasta si diriginta ma acuzase tot pe mine ca imi bat copilul cand ewu nu i-am dat o palma in 12 ani si n-am ridicat tonul la ea nici macar odata pentru ca multi profesori observasera schimbarea ei dintr-un copil vesel si confident intr-un copil taciturn si care nu mai ridica mana DELOC !Totul era din cauza boului descris mai inainte !
Aici mi-a redevenit copilul plin de viata , glumeste mereu , rade cu toata pofta ,doarme singura in camera (inainte incepuse sa doarma cu mine in pat )si iubeste scoala !
Daca ai observat ca fiul tau nu se simte bine acolo , se intampla ceva ! La fi-mea la scoala e un comitet special pentru copii cu probleme de adaptare , bully etc .Incearca sa afli daca nu exista asa ceva si la voi sau macar legat de scoala ! Daca vrei ,imi poti spune la ce scoala e fiul tau si cam in ce zona locuiti?Imi poti spune pe PM si pot afla mai multe prin care sa te pot ajuta .
In scoala asta , unde mi-e copila , a fost un caz cu o fata dintr-un an mai mare care se tot lua de una mica ,o tot jignea , ii tot arunca backpack-ul ,o tot tragea de par .S-a intamplat sa fiu de fatza cand a fost chemata la Reception si i s-a pus in vedere ca ori merge cateva sedinte la Consilierul scolii , ori se vor lua alte masuri si , am aflat de la prietenele mele care au copii la scoala ca asta e ceva obisnuit .
De asemenea e posibil ca in orasele mici sa se faca diferentierea intre copilul tau si cei de \"acolo \" dar , daca te gandesti , asta e comun oriunde .Chiar si in Romania , cand cineva se muta intr-un orasel mic sau sat e considerat intruder chiar si dupa ani de zile !

11 Nov 2009 15:21 #120173 by OverTheRainbow
Mi-am dat seama , recitind primul meu raspuns , ca pot fi gresit inteleasa : nu contrazic ceea ce ai spus despre problemele fiului tau ci despre faptul ca aceeasi situatie e in toate scolile si am demonstrat descriindu-ti cum se simte si cum a fost primita copila mea .