despre scoala
- montecristo
-
Topic Author
- New Member
-
Less
More
- Thank you received: 0
17 Sep 2010 07:40 #131884
by montecristo
despre scoala was created by montecristo
Am si eu o intrebare.Poate cineva sa-mi raspunda? Am venit de o luna ,aici in Uk si vreau sa-mi inscriu copiii la scoala...cum trebuie sa procedez? DE ce documente am nevoie ? Va multumesc!!!
Please Log in or Create an account to join the conversation.
- a Guest
-
- Visitor
-
17 Sep 2010 11:02 #131900
by a Guest
Replied by a Guest on topic Re:despre scoala
de obicei scolile au reguli proprii deci cel mai bine te duci la ce scoala vrei tu si intrebi.
17 Sep 2010 11:34 #131903
by Aimee
Replied by Aimee on topic Re:despre scoala
Montecristo, suna consiliul local si roaga-i sa iti trimita o lista cu scolile din zona unde locuiesti. Eventual poti gasi info online: http://local.direct.gov.uk/LDGRedirect/index.jsp?LGSL=13&LGIL=8
Cauta pe ofsted.gov.uk rapoartele scolare si in functie de rezultate si preferinte alege-ti cateva scoli pe care sa le contactezi.
in UK copiii pot incepe scoala de la 4 ani, cu anul de receptie (R), urmand anul 1 de la 5 ani. Scoala primara este pentru anii R-6. Unele scoli ofera si gradinita cu admisie de la 3 ani (Nursery).
Inscrierea pentru anul viitor in Septembrie se termina cam prin Ianuarie/Februarie 2011 si se face online. Se pot face inscrieri si in timpul anului, in functie de locurile ramase libere in scoala dorita.
Mai multe detalii poti afla personal de la scoala sau de la consiliu.
Cauta pe ofsted.gov.uk rapoartele scolare si in functie de rezultate si preferinte alege-ti cateva scoli pe care sa le contactezi.
in UK copiii pot incepe scoala de la 4 ani, cu anul de receptie (R), urmand anul 1 de la 5 ani. Scoala primara este pentru anii R-6. Unele scoli ofera si gradinita cu admisie de la 3 ani (Nursery).
Inscrierea pentru anul viitor in Septembrie se termina cam prin Ianuarie/Februarie 2011 si se face online. Se pot face inscrieri si in timpul anului, in functie de locurile ramase libere in scoala dorita.
Mai multe detalii poti afla personal de la scoala sau de la consiliu.
- OverTheRainbow
-
- Elite Member
-
Less
More
17 Sep 2010 13:17 - 17 Sep 2010 13:18 #131910
by OverTheRainbow
Replied by OverTheRainbow on topic Re:despre scoala
Se duce degeaba la scoala! La consiliu trebuie sa se duca!
Montecristo,ti-am scris detaliat la topicul deschis de tine la Informatii. Bafta!
Montecristo,ti-am scris detaliat la topicul deschis de tine la Informatii. Bafta!
Last edit: 17 Sep 2010 13:18 by OverTheRainbow.
22 Sep 2010 12:42 #132180
by vuvurash
Replied by vuvurash on topic Re:despre scoala
Pai te duci la Civic Centre de care apartii si acolo te duci cu pasapoartele , al tau , al copilului , si al tatalui copilului si cu o factura ca sa dovedesti adresa unde stai.
Si dupa vei completa un formular in care vei pune 3 scoli la care ai vrea sa se duca copilul tau si appi iti va zc sa astepti sa ia legatura cu tine.Iti va veni ceva acasa de la ei precum ca copilul tau a fost acceptat la scoala cutare.. si de ce nu s-a dus la celelate ..ex.. ca erau full sau etc.. :)
Eu asa am facut , asa mi s-a zis sa fac.. si acuma astept sa ma contacteze head teacher de la scoala unde se va duce copilul meu, sa vad ce mai trebuie sa fac.. mi s-a zis in scrisoarea de la Civic Centre care am primit-o ca sa nu sun la scoala ci sa ast sa ia ei legatura cu mn.. asa ca astept.. mi s-a zis within 2 weeks.
Succes!!
Ma bucur daca te-am putut ajuta cu ceva. :)
Si dupa vei completa un formular in care vei pune 3 scoli la care ai vrea sa se duca copilul tau si appi iti va zc sa astepti sa ia legatura cu tine.Iti va veni ceva acasa de la ei precum ca copilul tau a fost acceptat la scoala cutare.. si de ce nu s-a dus la celelate ..ex.. ca erau full sau etc.. :)
Eu asa am facut , asa mi s-a zis sa fac.. si acuma astept sa ma contacteze head teacher de la scoala unde se va duce copilul meu, sa vad ce mai trebuie sa fac.. mi s-a zis in scrisoarea de la Civic Centre care am primit-o ca sa nu sun la scoala ci sa ast sa ia ei legatura cu mn.. asa ca astept.. mi s-a zis within 2 weeks.
Succes!!
Ma bucur daca te-am putut ajuta cu ceva. :)
- alexa_ionescu
-
- New Member
-
Less
More
07 Oct 2010 11:15 #132989
by alexa_ionescu
Replied by alexa_ionescu on topic Re:despre scoala
buna,
am si eu o intrebare. sotul meu e deja in uk. urmeaza sa mergem si noi (eu si baiatul de 6 ani) in urmatoarele 2 luni. copilul a inceput aici gradinita - grupa pregatitoare. acolo ce vom face? cum se integreaza copii romani? au ore bilingve? credeti-ma am niste emotii in ceea ce-l priveste pe micut....ca el de abia a invatat romaneste...
am si eu o intrebare. sotul meu e deja in uk. urmeaza sa mergem si noi (eu si baiatul de 6 ani) in urmatoarele 2 luni. copilul a inceput aici gradinita - grupa pregatitoare. acolo ce vom face? cum se integreaza copii romani? au ore bilingve? credeti-ma am niste emotii in ceea ce-l priveste pe micut....ca el de abia a invatat romaneste...