fbpx

Am nevoie de ajutor

30 Aug 2013 21:54 #148656 by vladadrian
Buna ziua! Am niste mici nelamuriri. Anul viitor ma voi muta la tatal meu,care locuieste in Londra de 3 ani, si nu prea inteleg exact sistemul educational din Anglia. Momentan am 16 ani(aproape 17) si trec in clasa a 11-a si nu stiu exact unde si cum ar trebui sa imi fac inscrierea. Pe multe site-uri am citit ca elevi din Anglia termina liceul la 16 ani,iar apoi merg la colegiu sau la facultate,sau ca pentru a merge la facultate au nevoie de colegiu si sincer sunt putin confuz si nu stiu ce sa mai cred. Daca cineva are cunostinte in legatura cu acest domeniu il rog frumos sa imi dea niste detalii in legatura cu modalitatea de a-mi continua studiile in Anglia. Si as mai avea o intrebare:examenul IELTS este oarecum obligatoriu sau este doar un atu in plus care m-ar putea ajuta in momentul inscrierii. Va multumesc anticipat!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

30 Aug 2013 23:27 #148660 by Londoner22
Replied by Londoner22 on topic Re:Am nevoie de ajutor
1. Parerea mea este sa stai sa termini liceul in Romania, si dupa ce ai bacalaureatul promovat, vi in UK la Universitate. Diploma de Bacalaureat este usor recunoscuta in UK si nu trebuie neaparat transferata in gradele de aici. Eu cu diploma de Bacalaureat si IELTS am intrat la facultate. Este greu sa vi aici in penultimul an de liceu si sa fi transferat la o scoala sa termini gen A Levels... nu iese socoteala. Daca erai in a 8-a poate functiona planul.

2. In legatura cu IELTS - depinde de universitatea sau colegiul unde vrei sa dai. Unele institutii iti vor cere obligatoriu sa treci IELTS cu minim banda 6 de exemplu ca sa fi admis cu succes, unde alte institutii mai \'naspa\' te iau fara sa te intrebe daca stii o boaba engleza ... am auzit cazuri :o)

17 Dec 2013 14:06 #150452 by mcristinabianca
Buna:) am si eu cateva nelamuriri..Sunt in clasa a XI-a si as vrea sa aplic la o facultate in Anglia( inca nu m-am hotarat la care anume)
As vrea sa aflu ce examen de lb engleza trebuie sa dau (CAE sau IELTS) si cam ce medie trebuie sa am la bac ca sa ma accepte.
P.S Stiu ca in legatura cu examenul de engleza depinde si de facultate, dar din cate am inteles majoritatea cer IELTS, deci voiam sa ma asigur..
Imi pare rau daca nu am postat unde nu trebuia, sunt noua pe forum:)

20 Dec 2013 09:46 #150503 by Londoner22
Replied by Londoner22 on topic Re:Am nevoie de ajutor
Odata ce te hotarasti la ce facultate dai, vei afla ce tip de test pentru engleza vor. Nimeni nu iti poate ghici!

22 Dec 2013 23:36 #150518 by adollce
Replied by adollce on topic Re:Am nevoie de ajutor
Sunt 2 optiuni de a aplica pentru universitatile din UK . Unul ( ori mergi pe siteul lor care este ucas.com ) Doi (ori daca stii si ai o lista cu universiatea la care doresti sa mergi poti aplica direct la Universitate pentru cursul si perioada pentru care doresti sa mergi).

In legatura cu testul de limba , marea majoritate a universitatilor din Anglia cer IELTS ( sunt 4 teste - scris , vorbit, ascultat si vorbit , nu trebuie sa iei o nota mai mica de 6 pentru nici unul din ele , ca sa poti sa faci o medie de 6 ).

In functie de cursul ales (vorbesc din propria experienta cu alti elevi romani stabiliti sau veniti direct din Romania),nota de la Bacalaureat nu ar trebui sa fie mai mica de 7.50 , si in anii de liceu per materie , acum tine si de domeniul pe care ti-l alegi ca si curs , revin cu explicatia , vrei sa mergi de exemplu la un curs de afaceri si economie si tu in liceu ai facut sa zicem , ca exemplu ( Profil UMAN ) , nu prea cade bine , cand esti hotarat unde ce si cum , revin-o cu un model exemplificat ceea ce doresti aici .

Cat despre legalizarea si traducerea actelor care ai nevoie aici , nu costa mai mult de

23 Dec 2013 13:28 #150530 by mcristinabianca
Multumesc mult pentru rspunsuri, chiar m-au ajutat:)
Mai am insa 3 mici nelamuriri:))
1.Eu ma pregatesc in momentul de fata pentru examenul CAE, credeti ca m-ar ajuta cumva la CV (de exemplu) sa le dau pe amandoua sau nu are niciun rost?
2.Nu stiu daca am inteles bine, dar conteaza si media din liceu si daca da, cea generala sau doar la anumite materii?
3. Nu am foarte multe activitati extrascolare..In ce masura conteaza acestea?
Merci:)