fbpx

× Bun venit la biroul de informatii - deschis NON STOP !

cat se plateste aurul aici???dar argintul???

01 May 2009 20:11 #108594 by vio_england

Please Log in or Create an account to join the conversation.

01 May 2009 20:47 #108595 by Londoner22
Haoleu da mine si damine mancatshias ...io crede ca aici in UK aurul si argintul sunt mult mai ieftine ca la noi la Romania. Daca dai un search pe net cred ca gasesti ceva informatie sau plus si simplu pop into WHSmith si intreaba trebuie sa stie cineva sa te indrume.
Scuze de gluma cu accentul de mai sus dar cand am auzit de aur si argint m-ia fugit gandul la romii nostri afaceristi....:(
Eu mi-am luat un inel de la WH Smith de ex de 9 K aur alb si m-a costat doar

01 May 2009 21:21 #108597 by printulintunericului
WH Smith??-ghiuluri de aur???

Astia vindeau carti intr-un timp...

Aurul aici este mai ieftin decat in RO.

01 May 2009 21:47 #108598 by moppo
Londoner22 a vrut sa spuna H.Samuel nu WHSmith :)

01 May 2009 23:16 #108600 by taranu
vio_england wrote:

stie cineva?

Pretul metalelor pretioase este cu foarte mici diferente acelasi oriunde in lume si in general coincide cu pretul de pe bursele specializate. In cazul bijuteriilor diferenta de pret provine din valoarea manoperei.

A se face comparatii intre aceeasi calitate 9K, 11K 14K, 18K 22K, 24K pentru aur si 925 etc. pentru argint.

Cand se face evaluarea unor bijuterii se ia in considerare continutul de metal pretios (nr. karate sau exprimarea in procente: 585, 850 pentru 14 si respectiv 18 karate aur), precum si manopera. In cazul celor mai multe bijuterii manopera este foarte mica, pentru ca sunt executate pe masini automatizate si extrem de putine sunt realizate manual (acestea fiind bijuterii in adevaratul sens al cuvantului).

In cazul vanzarii-cumapararii prin casele de amanet de genul celor amintite arar se ia in considerare pretul manoperei si de aici apar si diferentele.